kvar na Sierri
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: sreda, 21. okt. 2009. u 00:20h
kvar na Sierri
Mozda cu ovim putem dobiti odgovor, mada servis ne gine!Naime,desilo mi se da na glup nacin pukne hladnjak kod samog nosaca i iscuri voda iz njega a morao sam da vozim 10-tak km da bih dosao kuci.I tako ja skinem hladnjak,odnesem da covek zakrpi i vratim na auto i tu nastaje problem.Auto je Sierra 2.0 dohc,ima plin,nikad pre ovoga nikakav problem nisam imao sa njim a sada se desava da nemam dobru cirkulaciju tecnosti kroz sistem,samim tim ledi rasprsivac za plin.Na benzinu radi dobro sem sto se u oba slucaja penje temperatura i ima dosta vazduha u sistemu za hladjenje a gornje debelo crevo na hladnjaku je pod pritiskom,kao i sama boca za tecnost u kojoj se nivo penje do cepa.Pitanje bi bilo da li je riknuo dihtung glave,mozda vodena pumpa i kako da to proverim?Dodao bih jos da je tecnost cista(nema ulja) a nivo ulja stalan i bez tragova vode u njemu a auto ide sjajno kao sto je i isao.Ocajan sam jer je Sierrica u odlicnom stanju, Ghia oprema,klima i mnogo je volim...Hvala svima na odgovoru...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: kvar na Sierri
Teško da možeš da imaš vazduha u sistemu zato što je otvoren sistem...
Da li ti je dobro grejanje kad dođe temperatura do sredine ?
Da li ti je dobro grejanje kad dođe temperatura do sredine ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Grejanje je bilo odlicno,rasprsivac za plin je bio paralelno vezan sa radijatorom za grejanje ali ledi - kao da nema protoka kroz njega.Isao sam u servis za plin i covek kaze da je sve ok sa rasprsivacem i da se borim sa vazduhom u sistemu,kao i da vezem redno rasprsivac sto sam ja danas i uradio i sada ne ledi ali je grejanje losije.Izbacio sam i termostat u koji sam sumnjao i stavio drugi koji je stalno otvoren(neispravan term. sam stavio da bi dihtovao ali isti presekao kako bi voda stalno prolazila) i desava se da tecnost pici kroz malo crevo u bocu i odjednom pocne da izbacuje vazduh sve vise i to je razlog zbog kojeg je boca pod pritiskom(samo sto ne pukne)a i ono debelo crevo sto ide na hladnjak otvrdne.Neverovatno mi je da se to desava.Posle majstora za plin bio sam i kod majstora za fordove u Borci koji mi je odmah rekao da je to dihtung glave i nema sanse da je ista drugo ali sam ja malo skeptik pa bih se ipak malo vise raspitao.Da li postoji neki nacin da proverim taj dihtung a da ne skidam glavu?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
99% pukla glava.To je kao dobar dan ako si je imalo pregrejao
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Markedjani
- Predsednik kluba
Dragomir ti je rekao jedan siguran kvar...
A taj majstor iz borče drugi siguran kvar...
Nema treće... pregrejao si auto i nešto od ta dva ti je crklo
Tako da skidanje glave ne gine
Meni se na Scorpiu dešavale slične stvari i na kraju je jadničak pomešao vodu i ulje... na svu sreću glava nije pukla samo dihtung kod 4. cilindra.
Ali i ta jeftinija rabota je ispala oko 200 eur
A taj majstor iz borče drugi siguran kvar...
Nema treće... pregrejao si auto i nešto od ta dva ti je crklo

Tako da skidanje glave ne gine

Meni se na Scorpiu dešavale slične stvari i na kraju je jadničak pomešao vodu i ulje... na svu sreću glava nije pukla samo dihtung kod 4. cilindra.
Ali i ta jeftinija rabota je ispala oko 200 eur

-
E pa onda nemam vise sta da cekam,idem kod majstora vec sutra!
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
miks kao sto ti je i dragomir rekao kod njih kod pregrevanja najcesce puca glava.obavezno popravku poveri nekom od iskusnijih majstora koji su se sretali sa ovim motorom jer nije za neiskusne i obavezno ispitaj glavu,nikako provera golim okom.nacesce puca u komorama ventila i tesko se dijagnosticira bez hidrotesta.glupo je da te plasim nadam se da nismo u pravu ali to im je slaba tacka.pozdrav i srecno
-
Ima ovde u Borci jedan majstor koji radi samo Forda,cuo sam da je dobar pa cu kod njega da radim auto jer su mi svi ostali daleko,a on covek ne radi glavu motora vec moram da nosim na drugo mesto i tako...A nije bas sve to jeftino...Jbga kad ostadoh bez vode na planini pa sad moram da se patim!Ma sam bih skinuo glavu da imam alat!!!
-
Napokon resen problem!Riknuo dihtung glave pa je ubacivao kompresiju u vodu,glava nije pukla.Sve u svemu,ode 200 jura ali sam bar miran...Pozdrav svima.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Dobro si prošao... verovatno je ovo prvi put da se pregrejao.
Sledeći put kad ga pregreješ sigurno puca glava
Sledeći put kad ga pregreješ sigurno puca glava

-
E ugradio sam mu prekidac za ventilatore,za svaki slucaj!Ima da ih palim po potrebi,mada se nadam da nece biti potrebno,hehe