Uzgredbudirečeno da prijavim da sam (za sada) završio svoju odiseju sa onim felnama.
Pošto se auto poprilično trese na većim brzinama, na 120km/h se trese ceo(ne samo volan), problem očigledno nije samo u balansu. Danas mi prvo pogleda vulkanizer(drugarov rođak), skine jedan točak i vidi da na balansu ide 10g iznutra pa krene da cokće kao da je kilo i po(!?). Onda krene da tvrdi da je prsten loše postavljen, iako vidim da je legao da ne može dalje a felna kada je staviš na glavčinu nema ni milimetar lufta.
Onda odem kod likova koji su mi ovo radili, krene neka teška priča... Te nije do njih, oni ne znaju kakav će rezultat da bude i ne mogu da garantuju, samo su radili po mojim instrukcijama.
Ja ni za pravljenje prstenova ni za plivajuće šrafove(tada još nismo znali da ih već imam na točkovima) nisam čuo u životu do tog dana, a sada sam im navodno to tražio da urade... Malo rasprave, malo povišenog tona(bez toga ne može) - kad naiđe lik, bio u prolazu, kolega njihov.
Baja na jedan prepozna čija je felna, ko ju je radio(farbao)... pogleda prsten i kaže da je ok, ali da se ta felna ne može postaviti na moju glavčinu jer su rupe uske i nemam šrafove već matice. Na maticama inače ima manje lufta nego na šrafu, a moje su i "stegnutije" nego što treba.
Pokazao nam kako se brezoni nikako ne mogu jednako postaviti u odnosu na felnu, i čim krene da se zavrće matica neki od njih se pomeri.
Rešenje bi bilo da se rupe razbuše a da pazarim nove plivajuće šrafove(matice) ali sa većim hodom.
Ok, dosta od mene - vraćajte mi gume na stare felne pa da se razilazimo