Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Nema taj nista, da je malo ovde drzava ozbiljnija, sve ih umesto zatvora treba poslatti na kopanje auto puta, tunea, posumljavanje itd, ili im dati malo njive, ograditi i nek se snalaze... da sede u zatvoru, samo trose pare od naroda... Ali posto je to nemoguce, barem mu dozivotno zabraniti i voznju bajsa a ne kola..
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Uz fizički rad, svaki dan malo ga propustiti kroz šake i pokazati mu slike ljudi koje je ubio.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mbole
- Poruka: 15011
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Hmmmm....
A onda ce ovde da mi se jave demokrate koje ce se zgrazavati nad sovjetskim gulazima, koji su bili upravo ovo sto je pomenuto u zadnjh par poruka.
Ohhh, neeee oni su tamo bili iz poitickih razloga, ni krivi ni duzni, ne zbog toga sto su ubili nekoga
Dragi moji, sto bi rekli: Ne moz mlada da bude "malo" trudna.
Ili jeste ili nije.
Ako hocete da imate civilizovano drustvo, tada je prinudni rad jednostavno nemoguc.
Ovaj je definitvno kre*en, ali koliko vas je provelo 2 dana u murdelju? Pa da znate o cemu pricate. A ne 8 godina.
Mislim da je kazna sasvim adekvatna. Sta god pisalo u zakonu ovo po mom misljenju nije ubistvo sa predumisljajem (iako se tako zakonski tretira), ali jeste zbog krajnje i grube nepaznje, bahatosti i kako vec ... shvatate sta hocu da kazem. Nije on seo u auto sa namerom da ubije te devojke. On je jednostavno budaletina, kojoj je neko dozvolio da se bahato ponasa, a njemu se dopalo, pa se ku*cio vise nego sto je mogao.
Zbog ovoga je trebalo da prvo odu u bajbok oni koji su ga pustili da danima divlja, i to sa tezim kaznama, pa tek onda on.
Nacelnik saobracajne policije, koji ima moc i vlast da spreci divljanje po putu (ne zaboravite, on ima kompletan drzavni aparat iza sebe, uniformisana i ovlascena lica kojima komanduje, policijske automobile, radare, patrole...), je odgovoran sto nije sprecio da se ovako nesto dogodi. To mu je posao i za to prima platu.
Ali nekako, nema odgovornost
A riba uvek smrdi od glave.
A onda ce ovde da mi se jave demokrate koje ce se zgrazavati nad sovjetskim gulazima, koji su bili upravo ovo sto je pomenuto u zadnjh par poruka.
Ohhh, neeee oni su tamo bili iz poitickih razloga, ni krivi ni duzni, ne zbog toga sto su ubili nekoga

Dragi moji, sto bi rekli: Ne moz mlada da bude "malo" trudna.
Ili jeste ili nije.
Ako hocete da imate civilizovano drustvo, tada je prinudni rad jednostavno nemoguc.
Ovaj je definitvno kre*en, ali koliko vas je provelo 2 dana u murdelju? Pa da znate o cemu pricate. A ne 8 godina.
Mislim da je kazna sasvim adekvatna. Sta god pisalo u zakonu ovo po mom misljenju nije ubistvo sa predumisljajem (iako se tako zakonski tretira), ali jeste zbog krajnje i grube nepaznje, bahatosti i kako vec ... shvatate sta hocu da kazem. Nije on seo u auto sa namerom da ubije te devojke. On je jednostavno budaletina, kojoj je neko dozvolio da se bahato ponasa, a njemu se dopalo, pa se ku*cio vise nego sto je mogao.
Zbog ovoga je trebalo da prvo odu u bajbok oni koji su ga pustili da danima divlja, i to sa tezim kaznama, pa tek onda on.
Nacelnik saobracajne policije, koji ima moc i vlast da spreci divljanje po putu (ne zaboravite, on ima kompletan drzavni aparat iza sebe, uniformisana i ovlascena lica kojima komanduje, policijske automobile, radare, patrole...), je odgovoran sto nije sprecio da se ovako nesto dogodi. To mu je posao i za to prima platu.
Ali nekako, nema odgovornost

A riba uvek smrdi od glave.
Djak pesak 

-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Ja sam bio 24h ali u pritvoru greskom naravno
lepo je nije da nije dobijes vrucu frutelu i bajate nobilice i cujes svasta nesto
Svaka kazna bude i prodje,ali ako ima savest nikada nece zaboraviti.Kazna je pa realna ipak je to saobracajna nezgoda sa smrtnim ishodom nije isao sa namerom da ubije nekoga,dobro jeste bio pijan i sve to stoji ali opet sasvim realna kazna po meni...

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma najbolji su ti koji se bore za prava zatvorenika.
Ajde ok oni koji su tamo za neka lakša krivična djela ili nije platio saobraćajnu kaznu možda i ne treba da prolazi neku torturu. Ali oni koji su ubice i teža krivična djela, to treba takvu torturu provoditi nad njima i to možda čak i prikazivati javno kao opomenu drugima. To je sve do njega, da je bio pošten, da nije ubio nikoga ne bi ni završio tamo.
Ljudi bi razmišljalji o takvim uslovima i ne bi htjeli da dospiju na takvo mjesto.
Ti si bo 24h pritvoren, ajde to nije onaj pravi zatvor, naravno nije ni to prijatno iskustvno.
Ajde ok oni koji su tamo za neka lakša krivična djela ili nije platio saobraćajnu kaznu možda i ne treba da prolazi neku torturu. Ali oni koji su ubice i teža krivična djela, to treba takvu torturu provoditi nad njima i to možda čak i prikazivati javno kao opomenu drugima. To je sve do njega, da je bio pošten, da nije ubio nikoga ne bi ni završio tamo.
Ljudi bi razmišljalji o takvim uslovima i ne bi htjeli da dospiju na takvo mjesto.
Ti si bo 24h pritvoren, ajde to nije onaj pravi zatvor, naravno nije ni to prijatno iskustvno.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Ma kakva realna kazna 8 godina za magarčinu koja zna šta znači kretati se tom brzinom kroz grad i kroz semafore na crveno! Dobro je on znao da će možda da ubije više ljudi, da može da bude veliko sranje, ali pošto mu je mali morao je mnogo da se duva.
Što neko reče, prinudni rad 20+ godina bez mogućnosti žalbe.
A nadležne organe ne vredi ni da komentarišem.
Što neko reče, prinudni rad 20+ godina bez mogućnosti žalbe.
A nadležne organe ne vredi ni da komentarišem.
- mbole
- Poruka: 15011
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Razlika je upravo u ovome: znao je da postoji MOGUCNOST da nekoga ubije. Nije NAMERNO ubio nekoga.
Sta bi onda trebalo raditi razbojnicima? Nabijati ih na kolac? Cereciti?
Sta bi onda trebalo raditi razbojnicima? Nabijati ih na kolac? Cereciti?
Djak pesak 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pesaci, strah me voziti po gradu od njih..
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
Nikad ne treba tako razmišljati,pogotovo ako je u pitanju saobraćaj,svakome može da se dogodi nešto slično ili pak gore.Zamisli sebe u sličnoj situaciji i naravno javnost odmah kritikuje tebe i za čas postaneš kriv u očima naroda.Ne mozeš da poredisš ubicu koji sa namerom ubije četvoro ljudi i čoveka kojem se to dogodi u saobraćaju,bez obzira što je bio pijan,manijačio se,jednostavno nije isto.Opet ko zna kako je vođena istraga i šta sve nije otkriveno tokom istrage,retko kad je samo jedna strana 100% kriva,ako se povrh svega vodi medijska hajka zbog onoga što si uradio,svi su kao nadleži i svi su stručnjaci da odlučuju ko je kriv i kolika mu kazna treba.Svako bar jednom sedne u auto pijan,makar i do prodavnice po još piva
i za tih par minuta može svašta da se dogodi,svi imamo dozvole i svi vozimo svaki dan i stvarno ne znam kako nemate bar malo razumevanja kad već znate kako je saobraćaj nepredvidljiv i da svima može isto da se dogodi,nije da branim lika,ali kažnjen je realno,to što su ugašena četiri života to i ne može da se meri kroz kaznu,jer život nema ni materijalnu niti bilo kakvu vrednost koja može da komšezuje taj gubitak,pa da neko za svaki život odredi po X godina zatvora.Sud isključivo interesuje šta se dogodilo,kako se dogodilio i koje su posledice,a te moralne vrednosti na sudu ne igraju neku veliku ulogu.Društveno koristan rad,baš bih voleo da vidim one koji se za isti zalažu za isti kako bi reagovali da budu osuđeni na isti.Da živimo u društvu gde postoje bezgrešni,pa i ajde,ali ovako pogotovo u saobraćaju opet ponavljam svako od nas vozi sa rizikom da mu se dogodi nešto slično.

- simke76
- Poruka: 175
- Član foruma od: utorak, 27. jul 2010. u 12:57h
Naravno da moze savakome da se desi,problem je sto je to postalo ucestalo,mislim na divljanje kolima i samo je pitanje kada ce neko neduzan opet da strada.Nije on isao sa namerom da ce nekoga da ubije,ali voziti tom brzinom i pod dejstvom alkohola i pritom ne stajuci na semafore,minimalne su bile sanse da se tako nesto nece desiti!
Kao sto je rekao mbole tu bi trebalo da ogovaraju nadlezni,koji i ako znaju sta se desava po ulicama,ne rade nista da to sprece.
http://www.dnevnik.rs/hronika/radosavu- ... aobracajke
A evo jos jedan nazalost kod nas cest slucaj,da se razni funkcioneri i politicari drugacije ''tretiraju'' od nas obicnih gradjana, i uvek se nalaze neke olaksvajuce okolnosti za njih
Kao sto je rekao mbole tu bi trebalo da ogovaraju nadlezni,koji i ako znaju sta se desava po ulicama,ne rade nista da to sprece.
http://www.dnevnik.rs/hronika/radosavu- ... aobracajke
A evo jos jedan nazalost kod nas cest slucaj,da se razni funkcioneri i politicari drugacije ''tretiraju'' od nas obicnih gradjana, i uvek se nalaze neke olaksvajuce okolnosti za njih

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14484
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Govori u svoje ime.DubiozniKolektivac piše:Svako bar jednom sedne u auto pijan
Razlog vise da se ne juri 130 km/h kroz grad i ne prolazi kroz crveno svetlo.DubiozniKolektivac piše:kad već znate kako je saobraćaj nepredvidljiv
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Ovde, na snimku, nema pijanih (?), al' ima budala.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
Moralisti,moralisti...ne moraš da sedneš ni pijan,nego to je tema pa sam to uzeo kao primer,može i neko dete da potrči za loptom ili X drugih stvari,poenta je da svakome može da se dogodi da u saobraćaju nekoga ozbiljno povredi ili usmrti i to je činjenica,svesno ili nesvesno tako je.Možeš i da ne budeš kriv ali opet postoje šanseTalladega_500 piše:Govori u svoje ime.DubiozniKolektivac piše:Svako bar jednom sedne u auto pijan
Razlog vise da se ne juri 130 km/h kroz grad i ne prolazi kroz crveno svetlo.DubiozniKolektivac piše:kad već znate kako je saobraćaj nepredvidljiv

- Talladega_500
- Yankee
Naravno da se sudar svakome moze desiti, ali tvoj nacin voznje odredjuje kolike su sanse da se tako nesto desi. Situacija je malo drugacija kad ti neko iznenada izleti ispred tebe sa situacijom kad vozis pijan 130 km/h kroz grad i prolazis kroz crvena sveta ...
Moj cale je vozac ceo svoj zivot i vozio je mnoge kamione i autobuse, ukljucujuci i rad u GSP-u tokom 1990ih godina kada su svi autobusi bili u tolikom raspadu da si bili kao kamikaze. Pa nikad covek nije bio u sudaru. Kako mislis da je to moguce? Lepo, covek pazio kako vozi, nije jurio duplo brze nego sto je trebao niti je ikada pijan vozio pa da se posle vadio na to "eto, desilo se, moglo se svima desiti" ...
Moj cale je vozac ceo svoj zivot i vozio je mnoge kamione i autobuse, ukljucujuci i rad u GSP-u tokom 1990ih godina kada su svi autobusi bili u tolikom raspadu da si bili kao kamikaze. Pa nikad covek nije bio u sudaru. Kako mislis da je to moguce? Lepo, covek pazio kako vozi, nije jurio duplo brze nego sto je trebao niti je ikada pijan vozio pa da se posle vadio na to "eto, desilo se, moglo se svima desiti" ...

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
-
MOGLO JE,ali nije,nisam ni rekao da mora ili treba da se dogodi 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
U njegovo vreme, sve ove stvari o kojima pišemo i hiljade stvari o kojima čitamo svaki dan su bile nezamislive... Nije bilo šanse da ti naletiš u sred mrklog mraka na neobeležene radove na putu, gde šine vire 20 cm iz asfalta. E sad, ti proceni šta nas je osakatilo.DubiozniKolektivac piše:Živimo u zemlji osakaćenoj komunizmom

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
tad je i totti vozio 1.8, a sad 1.6 

- totti
- Talladega_500
- Yankee
Neznam sto ga branis ... Covek je svom gluposcu (voznja u pijanom stanju 130 km/h i prolazak kroz crvena svetla) oduzeo 4 zivota - nema opravdanja.DubiozniKolektivac piše:MOGLO JE,ali nije,nisam ni rekao da mora ili treba da se dogodi
Pitao bi te sta bi pricao da je onaj nastradali vozac Yuga, koji je poginuo ni kriv ni duzak kada se ovaj idiot spucao u njega, neko tebi blizak ... Pitao bi te onda da li bi pisao "8 godina robije mu je dovoljno jer se moglo svakome desiti".
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Velika je razlika ako nekoga udaris slucajno, tj nedostatak koncentracije, kada ti neko izleti izmedju dvoje kola, a sasvim druga ako si seo mrtav pijan u kola i vozio bas brzo za te uslove..
Sa druge strane da se stavim na mesto tih roditelja rodbine, to bi sigurno bila mala kazna, tj vrv ne postoji kazna za to.. ali opet sa strane tog mamlaza njemu ce biti visoka kazna, jer nije kriminalac pa ce fasovati svasta u zatvoru..
Sa druge strane da se stavim na mesto tih roditelja rodbine, to bi sigurno bila mala kazna, tj vrv ne postoji kazna za to.. ali opet sa strane tog mamlaza njemu ce biti visoka kazna, jer nije kriminalac pa ce fasovati svasta u zatvoru..
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Vladan
Danas u Siminoj, Tristac, valjevska registracija. Fenomenalno izgleda. A zvuk je da se ovi nasi tjuneri ... Bas je bilo slikovito, u razmaku od 5sec pali tristac i onaj mali Chevrolet. Chevy emituje tisinu pored starijeg kolege. Mislim, sad su ista firma, zar ne, zajedno sa Opelom?totti piše:Tad sam vozio 1116 ccm
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Malo si pobrkao Chrysler sa General Motors-om.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Dovoljno mu je jer ne možeš saobraćajnu nezgodu,porediti sa ubistvom.Čovek nije ubica već je izazvao saobraćajnu nezgodu koja je imala smrtni ishod,kazna je i više nego dovoljna,a to kako se članovi porodice nastradalih osećaju niti je bitna niti merodavna stvar u ovom slučaju,onda treba gledati i kako se oseća porodica okrivljenog i kroz šta ona sada prolazi,jer čovek nije nikoga namerno ubio.Nije bio savestan vozač i sada plaća kaznu za to,kaznu koju je izrekao sud na osnovu činjenica i zakona,a ne po tome kako se čija porodica oseća.davno je prošlo vreme kada je bilo "kadija te tuži,kadija ti sudi",a ako postoji toliko neostavrenih pravnika koji govore da je kazna mala,svake godine se raspisuje konkurs za upis na prava koji je javan i svi mogu da se prijave,završite pa sudite kako mislite da treba,ali u tu se uči ono,sudi po zakonu,a ne po duši.Pošto vidim da čitaš selektivno i odgovaraš na rečenice koje sam sastavljaš,nigde nisam rekao da mu je kazna dovoljna već,da je dobio realnu zatvorsku kaznu,a da nema mesta hajci koja se vodi protiv njega jer to je saobraćaj,svakome se moglo dogoditi.Reč je o tipičnom ubistvu iz nehata i dobio je najveću propisanu kaznu za ubistvo iz nehata,a to je osam (8) godina,drugo snosi će i sankcije tipa oduzimanje dozvoleTalladega_500 piše:Neznam sto ga branis ... Covek je svom gluposcu (voznja u pijanom stanju 130 km/h i prolazak kroz crvena svetla) oduzeo 4 zivota - nema opravdanja.DubiozniKolektivac piše:MOGLO JE,ali nije,nisam ni rekao da mora ili treba da se dogodi
Pitao bi te sta bi pricao da je onaj nastradali vozac Yuga, koji je poginuo ni kriv ni duzak kada se ovaj idiot spucao u njega, neko tebi blizak ... Pitao bi te onda da li bi pisao "8 godina robije mu je dovoljno jer se moglo svakome desiti".

Poslednja izmena: DubiozniKolektivac, na dan sreda, 10. jul 2013. u 22:54h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Vladan
@Bojan
Je li? Nema veze, bolje zvuci ... tristac!
EDIT: Sad pogledah net. Fiat kupio Chrysler, a Fiat motor u Chevrolet Beat-u. Ipak sam bio u pravu, za malo.
Je li? Nema veze, bolje zvuci ... tristac!
EDIT: Sad pogledah net. Fiat kupio Chrysler, a Fiat motor u Chevrolet Beat-u. Ipak sam bio u pravu, za malo.
- totti
A da li je ista kazna za ubistvo iz nehata i četvorostruko ubistvo iz nehata?
Btw, ima više stvari koje ne volim kod Amerikanaca nego koje volim, ali za pravosudje i ovakve stvari im skidam kapu i zavidim na zakonima:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/392784/Sn ... e-od-njega
Btw, ima više stvari koje ne volim kod Amerikanaca nego koje volim, ali za pravosudje i ovakve stvari im skidam kapu i zavidim na zakonima:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/392784/Sn ... e-od-njega