Danas sam stavio folije na stakla. Uradio ih kod Jovana u Batajnici, kao deo akcije grupnog zatamnjivanja na garaža forumu.
Dvoumio sam se koje folije da stavim, najmanje mi je bilo bitno kako izgleda spolja tj da spolja bude taman. Hteo sam samo da popravim situaciju sa zagrevanjem kabine tokom vrelih dana a da mi iznutra ne bude mračno. Inače ne podnosim tamna stakla, sunčane naočare nosim samo kad baš moram - stoga sam danima merkao na koji stepen zatamnjenja da se odlučim.
Nakon konsultacija sa majstorom i upoređivanja na nekim već urađenim vozilima, odlučio sam se da sva stakla uradim sa 60% folijom. Varijantu da radim tamnije zadnja stakla sam odmah odbacio, takva vozila mi uvek liče na dostavne kombije. Pogotovo što nazad imam zavesice u vratima, u slučaju potrebe lako se napravi dodatna hladovina

40% sam se bojao da ne bude preslabo, 80% je previše - dakle 60 bi trebalo da je prava mera.
Jova i pomoćnik su posao odradili vrlo pedantno, sa te strane zaista nemam zamerki. Folije su Global, 5 godina garancije - kako će se pokazati videćemo u danima koji predstoje.
Evo i par slika kako Maksa sada izgleda:
Danas je baš oblačno pa ne mogu da steknem jasnu sliku, mada mi možda izgleda tamnije nego što sam hteo. Međutim, u vožnji od Batajnice do Bgd-a nisam osetio nikakve smetnje, i mada na oko deluje prilično tamno:
kada se gleda iz automobila uopšte nije izražena razlika: