Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Vozio sam bez dozvole..

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Re: Vozio sam bez dozvole..

Poruka od PivaraPivara » sreda, 26. jun 2013. u 00:20h

E ovako moj motor je bio reg pre ja msm dve godine, ali je odjavljen.. I ako sam razumeo, ako platim sve kazne, i odradim to kao unapredjenje znanja, da ce mi vratiti dozvolu...

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 26. jun 2013. u 02:03h

Nisam siguran kako se tretira vozilo koje je odjavljeno. Moze da se desi da se i to smatra "vozilom koje nije upisano u jedinstveni registar".
No cak i ako te ne zakaci taj deo, kaci te 2 poena za voznju bez tablica, i jos 2 za voznju bez nalepnice.
94) члана 268. став 1. - 6 казнених поена, уколико возило није уписано у јединствени регистар возила
95) члана 268. став 1. - 2 казнена поена, уколико је истекао рок важења регистрационе налепнице,
96) члана 268. став 5. - 2 казнена поена, возачу који нема прописане регистарске таблице,

Prvo moraju da prodju sve zabrane koje ti izreknu (8 meseci za voznju bez dozvole, plus koliko te zakace za neregistrovano).
Nakon toga, mora da prodje jos tri meseca.
Tek nakon toga mozes da krenes ponovo u skolu (al prvo moras na zdravstveni pregled, to jest kod psihijatra/psihologa), pa kad je zavrsis, vracaju ti dozvolu, brisu ti se svi kazneni poeni, ali ti se maksimalno dozvoljeni broj poena smanjuje na 15.

sad nadjoh:
II SADRŽINA I NAČIN VOĐENJA JEDINSTVENOG REGISTRA MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA

Član 2

Vozilo se registruje upisom propisanih podataka u evidenciju - jedinstveni registar vozila, koji se vodi u jedinstvenom informacionom sistemu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Jedinstveni registar vozila sadrži:
...
12) podatke o odjavi vozila iz registra.

Drugim recima, lici da odjavljeno vozilo vise nije upisano u ragistar, tako da ti po tome sleduje ona gora varijanta.
Djak pesak :)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 26. jun 2013. u 10:57h

a kako moze on da ima vise bodova od nekog ko je vozio mrtav pjan, ili nasilnicko vozio i napravio udes i sta ti ja znam jos..nema logike..

12 vožnja u stanju veoma teške alkoholisanosti
14 vožnja bez dozvole(osim ako je dozvoli istekao rok važenja), vožnja sa više od 2 promila alkohola, odbijanje alko-testa i testa na drogu, vožnja noću bez svetala, vožnja za vreme isključenja iz saobraćaja zbog alkohola i droge....
15 nasilnička vožnja, vožnja u stanju potpune alkoholisanosti, vožnja u stanju opijenosti drogom
17 saobraćajna nesreća prilikom nasilničke vožnje

mbole

Poruka od mbole » sreda, 26. jun 2013. u 12:30h

Zbog toga sto nema jedan vec vise prekrsaja istovremeno a ovaj zakon kaze:
У случају стицаја прекршаја, казнени поени се одређују за сваки прекршај појединачно и изриче јединствена казна која представља збир појединачно изречених казнених поена.

Drugim recima, sabiraju mu se poeni za voznju bez dozvole i za voznju neregistrovanog motora, plus je imao 1 poen od ranije, pa to izadje na 14+6+1=21
ili
ako se odjavljeno vozilo ne smatra vozilom koje nije upisano u registar, onda mu sleduju 2 poena za voznju bez tablica, i jos 2 za voznju bez nalepnice pa je to u zbiru: 14+2+2+1=19

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » sreda, 26. jun 2013. u 21:20h

Svako vozilo koje nije registrovano se smatra "tehnicki neispravnim", plus ne imanje dozvole i kacige ako sam dobro shvatio .
U prevodu , ne gine kazna manja od 100.000 din , dozvola na 6 meseci i puno bodova , 12 do 14 .
Potvrdjena stvar od par ljudi koji su kod mene kupili motore i vozali neregistrovane.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 26. jun 2013. u 21:38h

Sve sve ali da si bar imao kacigu ovako si prekrsio sve sto je moglo da se prekrsi sto se tice voznje motora :ozid: Mog druga su rebnuli 80k 3 meseca dozvolu i 10 poena samo zato sto je vozio na jednom tocku,a imao je svu opremu i dokumenta postali su mnogo strogi sto se tice motora zbog nekih kampanja i tako toga...

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » sreda, 26. jun 2013. u 21:46h

Nisu to bezvezne kampanje , ginu ljudi nepotrebno . Oprema je zlata vredna . Svaki motorista zna da bez opreme i da ne padas , stradaju kolena , krsta , prsti , sake itd. Generalno raspadnes se posle X godina voznje bez opreme.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 26. jun 2013. u 23:20h

I ja sam pre par meseci pao i da nije bilo jakne i rukavica jos bih se oporavljao i nisam rekao nista protiv kampanja cak sam bio i clan jednog MK koji je aktivno propagirao te kampanje,vec na konto toga sudija nece biti ni najmanje tolerantan ;)

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 27. jun 2013. u 01:02h

DubiozniKolektivac piše:Mog druga su rebnuli 80k 3 meseca dozvolu i 10 poena samo zato sto je vozio na jednom tocku,a imao je svu opremu i dokumenta
Po kom clanu su ga rebnuli?
Pitam zato sto 10 poena postoji samo za dva prekrsaja:
Ako učesnik u udesu pre uvidjaja uzima alkoholna pića, opojnu drogu ili zabranjene lekove
i
Vožnja sa 1,2 do 1,6 promila alkohola u krvi, teška alkoholisanost

Osim ako je izazvao udes, tada postoji vise stavki.

Za voznju na jednom tocku, po zakonu, mogao je (i trebao) da dobije samo kaznu za nasilnicku voznju, ali ona vuce 15 poena. Ne znam da postoji neki drugi clan po kome bi ga kaznili.
Koliko znam, sudija ne moze da smanjuje/povecava poene, moze samo da menja iznos novcane kazne. doduse... ovde je sve moguce :)

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » četvrtak, 27. jun 2013. u 14:27h

Nasilnicka voznja koliko se secam,ali pitacu ga tacno za sta su ga rebnuli :D

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 7. jul 2013. u 04:38h

Ne znam tacnu situaciju, i sta je vozio... Ali... Gasss... Cao,zdrao!

Kevina prijateljica dobila 15000 da plati, zaustavljena radi prekoracenja brzine, 57km/h. I odma pocela da napusava pandura, dok mu je davala dokumenta, odvezala pojas, i pametni homic u sekundi smisli foru. 'Gospodjo pa vi niste vezani' i tu krece zesce napusavanje, on joj napise 1 kaznu, ona iscepa i baci, on drugu ona opet, iscepa i baci na njega! Tu je i on nju pohvalio, da je glupa itd... Kaze da je u jednom trenutku htela da ga pljune... :D na sta sam ja dao odgovor... 'trebala si' Eto sta se desava kad zena odlepi :)
Slika

PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Poruka od PivaraPivara » nedelja, 7. jul 2013. u 10:56h

Pa mozda bi i razmisljao da pobegnem da je on bio kolima, malo ga povozam kroz ulicice, jer znam i svaku ulicicu! Ali on je vozio dosta brzi motor od mog tako da nisam imao sanse.. hahahaha

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 8. jul 2013. u 00:15h

Moj kum iz Kragujevca, godina 1980-i neka, vozi Tomos 15 za koji treba A kategorija, koju naravno nema, a ni motor nije registrovan (nema ni tablica).
Krecu da ga zaustave panduri, on pobegne, krenu da ga jure kecom, Dule dodje do Ćiftine cuprije, podigne motor pod misku i predje na drugu stranu :)
Inace za one koji nisu iz KG, Ćiftina cuprija ima po 4-5 stepenika i sa jedne i sa druge strane, a i uzana je da fica ne moze njom da prodje :)

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 8. jul 2013. u 00:34h

jes i oni sve to snime i snimke proslede kokosarima oni te nadju isti dan: gde zivis i koji ti je broj cipela i budes kriv za bezanje , i za kaznu ,... i sto nisi,. svasta ti natovare pa se ti brani kad ti stigne od sudije :doh: .

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 8. jul 2013. u 09:34h

mbole piše:Moj kum iz Kragujevca, godina 1980-i neka, vozi Tomos 15 za koji treba A kategorija, koju naravno nema, a ni motor nije registrovan (nema ni tablica).
Krecu da ga zaustave panduri, on pobegne, krenu da ga jure kecom, Dule dodje do Ćiftine cuprije, podigne motor pod misku i predje na drugu stranu :)
Inace za one koji nisu iz KG, Ćiftina cuprija ima po 4-5 stepenika i sa jedne i sa druge strane, a i uzana je da fica ne moze njom da prodje :)
Pametno,pametno :D presao je na drugu "opasniju" stranu grada tu murija ne zalazi lol a stepenika ima vise ja mislim no nebitno,a cime da snimaju 80-ih tad je i digitron bio revolucija :D

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 8. jul 2013. u 10:47h

Koliko se secam, tada je jos bila stara Ciftina cuprija, celicne konstrukcije i poplocana daskama, tako da je bilo manje stepenika, al ko sto kazes nije ni bitno.

Sto se tice snjimanja, cak i da su tada mogli nekako da ga snime, kako mislis da te pronadju kada nemas tablica? Softver za prepoznavanje dupeta i ledja mislim da jos nisu napravili :), a ni onaj za prepoznavanje lica, sve da je ko u filmovima, nesto ne verujem da koriste da pronadju klinca bez tablica.

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » utorak, 9. jul 2013. u 18:57h

ma nisam napisao u proslosti , shvatio sam kao da je to bio predlog na temu :beer:
softver su ljudi u svakom gradu-selu u svakoj ulici ima covek koji otkucava sve ...grad koji ima 50 ulica tu se zna sve.
( dovoljan je poziv u par ulica i to je to )
proslo je vreme fantoma na slaviji , ni tad ne bi bilo to da je bio glavni indijanac tu.:D
nema bezanja danas... jos kad nam dodju nove lk ima kad ides gradom kao namernica preko kase hahahaha

mbole

Poruka od mbole » sreda, 10. jul 2013. u 03:36h

Jel si cuo nekad za pojam "dokaz" :)
To je jedna prilicno potrebna stvar kada izlazis na sud. Bez obzira da li je optuzni predlog podnela poicija ili nadrndana komsinica.

Komsija cinkaros, samo ako nece da se pojavi na sudu i posvedoci da si bas ti taj koji je vozilo bez tablica :)

A jedna prosta tvrdnja na sudu: Ja to nisam uradio, i da vidimo sta imate od dokaza da jesam... resava sve nedoumice. Oh prepoznali ste me. Evo tri svedoka da sam u to vreme bio u kafani. Imam i fiskalni racun da sam platio pivo :)

Ne shvatam odakle vam paranoja od cipovanih LK. Ocigleno nemate pojma kako to malo elektronike funkcionise, pa slusate raznorazne prevarante po jos raznoraznijim televizijama koji prodaju price tipa "nas su napravili vanzemaljci", "sve sto je prirodno to je zdravo"...

Cip na LK ili na saobracajnoj je najobicnija SIM kartica. Ista onakva kakvu imas u novijoj kreditnoj kartici ili u mobilnom telefonu. Da bi bilo sta ocitao sa njega, on mora da ima FIZICKI elektricni kontakt sa citacem.
Daklem nije RFID to jest citljiv na daljinu.
A cak i da jeste, po onome sto znam (a znam dosta), trenutni maksimalni domet RFID-a je 200 metara, i to pod posebnim uslovima, i to za cipove koji jos ne postoje na trzistu.
Maksimalni trenutni upotrebljiv domet je 100m ali koristi se samo u vojnim primenama.
Sve ostalo sto je realno u upotrebi je ograniceno na max oko 12 metara, pri cemu je to mnogo cesce 10cm.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 10. jul 2013. u 05:47h

Sve je to tačno, samo možda nisi u toku sa najnovijim dešavanjima... sadašnje LK zaista nemaju RFID ali se kroz medije stidljivo provlači zvanična informacija da će u narednih godinu dana početi izdavanje nove serije LK koja će imati i opciju beskontaktnog očitavanja.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=727944
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... karte.html
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » sreda, 10. jul 2013. u 11:03h

jeste Bojane tako na zalost .. znaci udjes u postu procita te ! udjes u banku ocita te... i to sve od gaca koji broj nosis, preko leukocita , auta, zemlje, kuce,.. a nisi reko ni dobar dan mrgreen zivi bili pa videli ta oprema za to je releativno jeftina za izradu u danasnje vreme .
nije to nikakva vanzemaljska tehnologija i ne pali ona glupa fora aha od toliko ljudu u zemlji sad ce pratiti bas mene ! To odobravam tu misao ali pre 10-15godina sad ne.
ti si isao vamo-tamo: kafana, banka , auto, posta, bazen , striptiz bar, u novom sadu , beogradu,.itd ...prodavnica. sve si tu prosao kroz citac , i to sve softver sabira vreme i mesto. mozes da ceo zivot ides negde i neces ispunit limit od 32-64MB bin fajlu
mbole piše:Jel si cuo nekad za pojam "dokaz" :)
To je jedna prilicno potrebna stvar kada izlazis na sud. Bez obzira da li je optuzni predlog podnela poicija ili nadrndana komsinica.
sto ce ti veci dokaz od bezanja pred dvojicom zandara u patroli ,. bas me zanima kome bi verovali racunu iz kafane i dvojici pijanica ili dvojici policajaca koji su bili (na zadatku ili radnom mestu kako li se to vec zove..) i sacinili zapisnik sa opisom.

mbole

Poruka od mbole » sreda, 10. jul 2013. u 13:00h

Pa pa paranoja :)

Najpre, gace i leukociti se uopste ne nalaze na licnoj karti, kao ni podatak o autu, imovini...

Drugo, niko ne zna o kom cipu to jest cipu sa kojim dometom se radi, ali vec krece prica da ce da te prate sa satelita.
Normalno i ocekivano bi bilo da se radi o cipu malog dometa, reda 10-tak cm, koji jednostavno omogucava tehnicki jednostavnije i sigurnije ocitavanje (nema zaprljanih kontakata na primer).
Ako nista drugo, onda zbog cene onih sa vecim dometom (ne samo cene cipa, vec i cene opreme za ocitavanje).

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » sreda, 10. jul 2013. u 18:16h

hm opet ti mrgreen .
vid sad uopste ne mora biti zasnovano na poluprovodnicima. moze biti oscilatorno kolo tj. tvoj kod ! nesto slicno kao ampula za imo kljuca uredjaj koji cita posalje jednu stabilnu frekvenciju i ono mu vrati ocitanu (indukovanu) ?? sta tu ima nejasno?
ti tvoji podatci se i ne moraju nalaziti u ocitavanju LK oni mogu stajat online i da pristup ima samo tvoj procitani kod..
ceo sistem za predaju se sastoji od 4 dela i za prijem se isti moze iskoristiti . kasnije se to treba samo izmodulisati u binarni kod.
daleko je to naprednije nego sto ja pricam,al to ti je samo primer koliko je jednostavno :beer:

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 11. jul 2013. u 01:24h

Sta ces, vracam se ko zubobolja, cim naletim na kvazinauku :)

Ne znam kako da ti objasnim, ali prilicno dobro znam kako radi RFID :) kao i kakve sve kombinacije i algoritmi mogu da se koriste za dobijanje podataka.

I sve je to lepo, ali pitanje je i dalje koliki je domet tog RFID-a? 10cm, 1m, 12m, 200m?

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » četvrtak, 11. jul 2013. u 18:32h

imas ga za naplatu putarine samo je malo veci.
Slika
mbole piše:ali pitanje je i dalje koliki je domet tog RFID-a? 10cm, 1m, 12m, 200m?
evo ti jedan "obican" procitaj imas i cenu :beer: ( nadam se da sam bar malo pomogao )
http://chuangxinjia.en.hisupplier.com/p ... tance.html
mbole piše:ali prilicno dobro znam kako radi RFID
ne sumljam u to... :beer:

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 11. jul 2013. u 22:51h

Samo ta "sitnica" koja se tice dimenzija :)
A koliko se secam, treba mu i napajanje (doduse nisam siguran).

Ajd probaj jos jednom, al sad ipak malo ozbiljnije.

Nego.... dokle mi dodjosmo od toga sto je covek vozio bez dozvole :)

OFF je default svakog foruma.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“