Kvar bosch pumpe Focus tddi
Moderator: Dragomir
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Kvar bosch pumpe Focus tddi
Već mesec dana brat muku muči sa autom. Crkla je elektronika bosch pumpe,zovem Simu pošalje drugu pumpu 280€,drugar zameni,kodira,auto radi kao sat,ali...provalimo da se gasi na većim obrtajima i da guta knedle,a desi se i da neće da upali nikako! Sipam dva litra vode na bosh pumpu i onda odmah upali. Dijagnostika kaže opet pumpa 4 greške izbaci i sad dok čekamo drugu pumpu,ova curi! Auto se vozi po gradu. Pada mi na pamet remont i gde da se radi? Drugar preporučuje nekog kod KŠ,nije Stopanja u pitanju oko 450€ izlazi,valja li to nešto? Jedan komšija je radio kod Žeravice 600€ na fiesti tddi... Brat hoće nekako da dovuče auto do Gagija ali pumpa curi,auto se gasi na svakih 5min..
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Neša
- VIP
Re: Kvar bosch pumpe Focus tddi
Problemu se nazire kraj
http://www.dieselvilic.co.rs/s/bosch.htm
Brzom postom posaljem staru pumpu kod Vilica,nova elektronika 300e i jos neko ispitivanje jos 150e ukupno 450e,kod Zeravice sve to kosta oko 600e i resen problem. Da cekam da mi Sima posalje drugu pumpu to je opet macka u dzaku...

http://www.dieselvilic.co.rs/s/bosch.htm
Brzom postom posaljem staru pumpu kod Vilica,nova elektronika 300e i jos neko ispitivanje jos 150e ukupno 450e,kod Zeravice sve to kosta oko 600e i resen problem. Da cekam da mi Sima posalje drugu pumpu to je opet macka u dzaku...
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Neša
- VIP
Pumpa stigla kao nova,ful remont mehanike i nova elektronika 440€ garancija 1god. Auto upalio bez kodiranja pumpe. Odradjena za jedan dan. Mnogi su me savetovali da popravim elektroniku ali to nije pametno rešenje... Zato ne vozite auto sa malo goriva u rezervoaru da ne biste trošili živce i pare.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 55
- Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 15:12h
- Vladapetr
- Poruka: 397
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
pa gde je tu jeftiniji tddi od tdci...remont pumpe isto kosta
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Zaboravio si koliko košta remont dizni.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- DB9
- Kontakt:
Nisam zaboravio. od 50-120 evra po komadu zavisi sta se sve radi.
a koliko je remont za bosove dizne kod tddi,i one imaju podloske,uloske,ventile,prelive i kod njih kad tad to crkne...pa se menja...cisto sumnjam da je bas jeftino..
a koliko je remont za bosove dizne kod tddi,i one imaju podloske,uloske,ventile,prelive i kod njih kad tad to crkne...pa se menja...cisto sumnjam da je bas jeftino..
- dusan80
neuporedivo jeftinije! I rijetko se kvare.
- DB9
- Kontakt:
mene zanima koliko je to neuporedivo jeftinije...
tako je bilo i za pumpu,neuporedivo jeftinije....i da se redje kvare,ali evo gagi kaze da od nove godine do sada imao gomilu tddi sa pumpama u kvaru...
tako je bilo i za pumpu,neuporedivo jeftinije....i da se redje kvare,ali evo gagi kaze da od nove godine do sada imao gomilu tddi sa pumpama u kvaru...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jeste,kojima je bilo dovoljno dihtovanje koje košta reda 70-ak eura.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dusan80
Govorim o diznama,a ne o pumpama. Pumpe se kvare i na tddi,to ne sporim ali kod tdci moraš da računaš i na remont dizni dok kod tddi-ja vrlo rijetko,skoro nikako. zato sam rekao da je tddi jeftiniji.
- DB9
- Kontakt:
ma znam ja to sve da je tddi jeftiniji i ostale price...ali kad bas stavis na papir i tddi moze na veliko da izadje...na kraju ne izadje neka preterana razlika...
- Vladapetr
Stavio si na papir pumpu kod oba modela i izašlo je "skoro pa isto". Dizne nisi uzimao u obzir, plivajući zamajac takođe...
Daleko od toga da se TDdi vozi za džabe i da ide na kiselu vodu, ali porediti održavanje njega i TDci je ipak neozbiljno
Daleko od toga da se TDdi vozi za džabe i da ide na kiselu vodu, ali porediti održavanje njega i TDci je ipak neozbiljno

- popovicvl
- Poruka: 5669
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
...ja cu nastaviti niz, varijabilna turbina, razni senzori...
- Neša
- VIP
Možda bratu i ne bi crkla ta elektronika pumpe da nije vozio na rezervi u poslednje vreme.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
nema to veze manje ili vise goriva ...jedino ako je terao da crkne
elektronika crkava kad zaglavi ventil,. a on zaglavi zbog opiljaka lezajeva ili drugih necistoca ili se zajede od "dobrog" goriva.
i elektronika se moze u vecini slucajeva popraviti .
takodjer mislim da ni tddi nije jeftin za odrzavanje obicno ko ima tdci misli au sto nisam kupio tddi
eto sad nadjite posto je set kvacila za jedan i za drugi
-pumpa dodjee na isto...
-dizne duplo..mozda i vise..
sve ostalo je isto...sem turbine (moguce da reparacija i jedne i druge kosta isto)
kad se sve izracuna to je samo 30% razlike ,sto izlazi da je bolji na tddi 30% tdci. (moje vidjenje)

elektronika crkava kad zaglavi ventil,. a on zaglavi zbog opiljaka lezajeva ili drugih necistoca ili se zajede od "dobrog" goriva.
i elektronika se moze u vecini slucajeva popraviti .
takodjer mislim da ni tddi nije jeftin za odrzavanje obicno ko ima tdci misli au sto nisam kupio tddi

-pumpa dodjee na isto...
-dizne duplo..mozda i vise..
sve ostalo je isto...sem turbine (moguce da reparacija i jedne i druge kosta isto)
kad se sve izracuna to je samo 30% razlike ,sto izlazi da je bolji na tddi 30% tdci. (moje vidjenje)

- Vladapetr
Znam nekoliko likova koji su godinama terali TDdi na ložaka bez ikakvih problema, pa da ne verujem da je osetljivost na loše gorivo ono od čega TDdi boluje. To je čak i mom majstoru bio argument kada mi je našao TDdi-a. Iako nisam imao ni najmanju nameru da u njega sipam ložaka, cela priča mi je zvučala pomalo neverovatno - dok mi njegov drugar nije pokazao svesku troškova(teraju jedan TDdi kao službeni): 4 godine i 115k km na ložaka, nije video ED 
Da se odmah ogradim, majstor mi je školski drug a moj brat mu je kum, tako da me sigurno nije obrađivao niti mazao da bi ovome namestio posao.
Meni su rekli da zbog te elektronike ne smem da ga vozim sa manje od 1/4 rezervoara, da se tako hladi i štiti od riknjavanja. To sam maksimalno ispoštovao i mene je Foksi poslužio kao zmaj, a i novi vlasnik je prezadovoljan.
U svakom slučaju ne volim da se ponavljam, ali TDdi je u eksploataciji osetno jeftiniji za održavanje nego TDci
Za performanse i potrošnju se TDci-u skida kapa, ali ovo je ipak traktorče predviđeno za dugu i sporu smrt...

Da se odmah ogradim, majstor mi je školski drug a moj brat mu je kum, tako da me sigurno nije obrađivao niti mazao da bi ovome namestio posao.
Meni su rekli da zbog te elektronike ne smem da ga vozim sa manje od 1/4 rezervoara, da se tako hladi i štiti od riknjavanja. To sam maksimalno ispoštovao i mene je Foksi poslužio kao zmaj, a i novi vlasnik je prezadovoljan.
U svakom slučaju ne volim da se ponavljam, ali TDdi je u eksploataciji osetno jeftiniji za održavanje nego TDci

Za performanse i potrošnju se TDci-u skida kapa, ali ovo je ipak traktorče predviđeno za dugu i sporu smrt...
- Neša
- VIP
Sipan je samo ED uglavnom na NIS pumpi. Filter goriva menjan svaki drugi put na 20k km,to ne bi trebalo da bude uzrok. Popravku elektronike nikom ne savetujem,jer pumpa što nam Sima poslao je bila sa popravljanom elektronikom i auto je znao štuca i gasi na većim obrtajima.. Inače za ove 3g brat nije ni sijalicu zamenio,Gagi je samo zamenio diskove,izvadio Kat. i blokirao Egr,ako zanemarimo pumpu super ga služi za ovih 40k km.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Vladapetr
Neso, ako sam dobro razumeo - vi ste pare za pumpu od S&G bacili, niste je reklamirali?
- Neša
- VIP
Ne,pumpa je vraćena Simi,a on vratio 280€,korektno. Dobro je što je boshista drugar sa bratom,za dve montaže-demontaže pumpe uzeo ukupno 2000din,kaže izvežbao se sad žmureći skida bosh pumpu sa focusa
Ali kako je upravljiv focus mk1,vozio sam ga malo posle duže vremena kao zvrk je! Kao da i zadnji točkovi skreću sa prednjim,svaka krivina je zadovoljstvo!

Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 31. avg. 2017. u 09:32h
Ovako ljudi imam problem kad je auto hladan teže pali ( vergla 2 puta iz 3 puta upali) dok je motor vruć pali odma. Kad upali super ide, ne gasi se u vožnji ne vuče se znaci samo prvo paljenje.Bio kod dvojice majstora provereni akumulator,grejači... šta sve ide uz to, ovaj drugi majstor sumnja da mehanički deo boš pumpe ne radi i reko mi je da može da mi namesti polovan deo. Dali je imao neko sličan problem?
-
- Poruka: 323
- Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2017. u 14:42h
Idi kod krštenog bošiste da je skine proveri i odradi njegov deo posla.Nemoj te varijante krparenja,jer će te na kraju ceo cirkus duplo više koštati 

- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
nema veze sa pumpom.promeni majstora i nek proveri i anlaser
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Prvo pregledaj sva creva za gorivo (prelivna, filter-pumpa, do filtera...), posto to mnogo vise lici na vazduh u sistemu.
Djak pesak