Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

plasicni delovi enterijera, kako ih poskidati?

Unutrašnje uredjivanje.
Odgovori
nesholo1986
Poruka: 57
Član foruma od: sreda, 28. apr. 2010. u 12:24h

plasicni delovi enterijera, kako ih poskidati?

Poruka od nesholo1986 » ponedeljak, 27. maj 2013. u 21:55h

Ljudi moji, danas sam skinuo stari ofucali tapacir sa vrata sa zeljom da stavim novi. Medjutim ova plasticna prokletinja me izludela jer nemam predstavu kako da je skinem. Odvrnuo sam jedini saf, pokusao da vucem, cimam nece, a ako budem jace mislim da ce puci nesto. ako neko ima iskustva nek napise kako inace... E da, posto sam skinuo tapacir ispod sam zatekao neki skroz tanak sundjercic koji se krunio. I tako sam ga malo po malo smirglao i dosao do plastike. Sad razmisljam, sto da lepim opet stof kad mogu jednostavno da plastiku ofarbam ili nalepim karbon foliju. Lakse je za odrzavanje 10 puta.

Dakle, kako ukloniti ovo???
Slika
Samo Styling Srbiju Spasava

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: plasicni delovi enterijera, kako ih poskidati?

Poruka od BojanM » nedelja, 2. jun 2013. u 12:46h

Budi za nijansu precizniji, koja te plastika muči? ceo tapacir od vrata ili ovaj deo koji čini ručka za zatvaranje i tasteri podizača?

Štof se stavlja, između ostalog, zato što je jedno 10 puta udobniji pod rukom kada upeče zvezda a ti imaš kratke rukave. Inače se odgovarajući materijal za tapaciranje i prodaje kao tkanina koja je postavljena tankim sunđerom, opet radi udobnosti.

Ono, s druge strane... može da bude i gola plastika, vozili su se ljudi i u čezama ne tako davno pa nikome nije dlaka falila s glave... ali bih ja, kad bih za sebe radio, gledao da napravim da mi auto bude u fabričkom kvalitetu ili udobniji.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

nesholo1986

Poruka od nesholo1986 » ponedeljak, 3. jun 2013. u 20:29h

Prvo bih zamolio admina da temu prebaci na ENTERIJER, ja sam je greskom na pogresnom mestu zapoceo. U pitanju je samo ova rucka gde se nalaze i tasteri za podizace. U medjuvremenu, evo sta sam odradio. Nisam hteo da se cimam sa stofovima, pokusao sam nesto ali nemoguce je to lepo podvuci, zategnuti.... Krajnje resenje je sledece i vise sam nego zadovoljan. Bolja je jos "jarkija" nego na slici, slikano je predvece pa sam morao da posvetlim. Bilo je muka zastiti sve to trakom da ne prelije nigde..

Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 4. jun 2013. u 06:52h

Za tu ručku, čini mi se da postoji par šrafova sa druge strane tapacira, pa treba da se skine ceo panel. Koliko gledam postoje tri šrafa, jedan u ćošku "kasete" u dnu vrata, drugi u dnu same te ručke, i treći u dnu dela gde je poluga za otvaranje vrata. Takođe postoji 5 plastičnih "drikera", po jedan na prednjoj i zadnjoj vertikali vrata i tri u dnu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

nesholo1986

Poruka od nesholo1986 » utorak, 4. jun 2013. u 20:44h

Sredio sam i bez skidanja ali je bilo muke ipo... Uopsteno, gledam celu plastiku napred, nigde safa nema, nije mi jasno, recimo da hocu da poskidam one jajaste plastike oko ventilacija levi i desno, verovatno su na zabicu. Ovamo kod satova, ona plastika ima jedan saf na sredini a ovamo desno nista...

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 4. jun 2013. u 21:52h

Имаш материјале на сунђеру који се могу да се растежу . Купиш један лепак у спреју и полако и педантно залепиш материјал , подвијеш ивице и сецнеш вишак . На слици делује као да је неко то тапацирао леђима материјала , јер се види оштампани број на материјалу , а такове су позадине , са штампаним бројем серије материјала .

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 4. jun 2013. u 22:21h

To i jesu leđa materijala, tj. sunđer je ostao zalepljen na plastici vrata a tkanina (lice) je skinuta.

@nesholo, potraži po netu, ima sila foto-video-tekstualnih uputstava kako se rasturaju pojedini elementi enterijera. Da, uglavnom su na neke žabice, i postoje plastični "pajseri" kojima se oni odvajaju bez oštećenja površine table i sl. mada u nuždi i tanki šrafcigeri preko parčeta krpe rade posao.
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Styling enterijera“