Korsantin - pitanje
Moderator: ace1
-
- Poruka: 37
- Član foruma od: nedelja, 25. nov. 2012. u 12:11h
Korsantin - pitanje
Koji korsantin da kupim za Focus 1.8 tdci 2003. ?
Unutra je neki crveni, i pise da je do -15 C.
Unapred se zahvaljujem na savetima.
Pzz
.
Unutra je neki crveni, i pise da je do -15 C.
Unapred se zahvaljujem na savetima.
Pzz
.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Korsantin - pitanje
Treba ti antifriz G12, e sad koja tacna kolicina bese stvarno se ne secam 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Poruka: 37
- Član foruma od: nedelja, 25. nov. 2012. u 12:11h
OK, hvala puno.
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
Da , G12 (crveni) . Ako praznis celu instalaciju, treba ti 3lit "stotke"
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

-
- Poruka: 32
- Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 22:39h
Ljudi, moze li neko da mi kaze da li treba da sipam cist antifriz G12 u Ford Fokus 2004 ili treba sa vodom da se mesa? Evo bas sam sad menjao tecnost za vetrobransko staklo i vidim da je antifriz daleko ispod min. Mada kada sam poslednji put gledao pre mesec-dva bio je izmedju min i max. Jel treba da mu tako opada nivo mislim jel to normalno ili da se zabrinem 

-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Nije normalno i 100% G12 se mesa sa vodom sto i pise na samoj ambalazi. Onaj od 40% ne moras da razblazujes jer je u fabrici vec razblazen.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
pogledaj kuciste termostata da nije napuklo jer je to cest problem na focusima
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
Idem sad da kupim antifriz pa cu videti, nego problem mi je sto treba da krenem nazad za Beograd nekih 100 km, ako negde curi ne znam da li smem tako da vozim, mada mi do sada nije dizao temperaturu iznad normale.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
mozes voziti ali moras stalno dolivati vodu ako curi negde
ima se,moze se - nema se,mora se....
-
Dolio sam mu bio je na max nivou, kad sam dosao do Beograda spustio se malo izmedju max i min, e sad moguce je da je samo procirkulisao kroz sistem i da ce tu ostati, ali praticu par dana kako se ponasa pa cu videti da li da ga vozim kod majstora. Hvala na pomoci.
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Menjaces ti tu kuciste termostata, tako pocinje... 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Pa i meni tako deluje al sta je tu je. Jel zna neko koliko kosta kuciste, i jel to ima novo da se uzme ili da jurim po otpadima. Ne svrbi me bas da dajem pare al sta ces. Jos sam zakazao kod limara krajem meseca da ga oteram da mi sredi neke sitnice i ogrebotine koje ima od kad sam ga uzeo prosle godine. A jos pre nego sto odem kod njega, uzmem da ga operem da coveku pokazem sta treba da radi. I kako je bilo vrelo napolju (prosle subote) ja umesto sundjerom i mlakom vodom da predjem ja ga poprskam hladnom iz creva da skinem prasinu prvo, znaci cim sam poprskao soferku tako je pukla znaci po...o sam
Uopste nisam razmisljao da moze da pukne zbog toga, mada posle kad sam je pregledao vidim da je krenulo iz jednog mesta tako da je verovatno imala neko naprsnuce tu na dnu, onde ispred volana gde je zatamnjeni deo. I eto tako ne planirano sad ce sve skupa jedno EUR 300-400 da ode na sve ovo
Morao sam da se izjadam

Morao sam da se izjadam

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Nije problem da se izjadaš za tako nešto, realno je stvar koju treba imati na umu. Makar će neko da upamti informaciju pa da izbegne istu stvar.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dax92
-
Novo kuciste je 16-18 000 din, i ima da se uzme naravno.
Trazi polovno kuciste termostata na otpadima od Focusa TDDI, aluminijumsko je. Kosta od 30-50 evra (50 u glavnom sa ugradnjom, i preporucujem da ti neko ugradi). Uz to nije lose promeniti i komplet antifriz, sto je jos oko 20 evra. Svejedno, dok budes skinuo kuciste, iscurece pola antifriza, pa oda neka ispusti sve i zameni.

Trazi polovno kuciste termostata na otpadima od Focusa TDDI, aluminijumsko je. Kosta od 30-50 evra (50 u glavnom sa ugradnjom, i preporucujem da ti neko ugradi). Uz to nije lose promeniti i komplet antifriz, sto je jos oko 20 evra. Svejedno, dok budes skinuo kuciste, iscurece pola antifriza, pa oda neka ispusti sve i zameni.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Kontakt:
Kod mene na focusu tddi je bilo bakelitno. Mislim da je ako se dobro secam od Mondea aluminijumsko. Uostalom nije ni bitno, trazi alu.
-
Pa moracu da pojurim, samo moram prvo normalno do majstora da ga odvezem da utvrdi taco kvar, posto sam ga bas veceras gledao nigde se ne vidi da curi, ni ispod auta, ni kod termostata nigde. Nego jel moze neko da mi preporuci neke otpade u ili oko bg-a posto moram i soferku da menjam pa da obidjem malo da vidim sta imaju. jos ne znam da li cu polovnu da uzimam ili novu u glass servisu.
- dax92
-
Magnat ima soferki, pa mu se javi. Ja sam narucio kuciste termostata od Matketa iz Smedereva. A ima otpad u Zelezniku, i u Vranicu, imam negde vizit karte sa brojevima telefona, ali ih mozes naci i na netu.
Skoro da ne mozes primetiti da curi antifriz, jer curi na sam motor, pa se gotovo odmah susi. Mozes videti na delu iznad grejaca da se malo zadrzava dok je motor hladan.
Skoro da ne mozes primetiti da curi antifriz, jer curi na sam motor, pa se gotovo odmah susi. Mozes videti na delu iznad grejaca da se malo zadrzava dok je motor hladan.
Ako se dobro secam, tvoj Focus je posle restilizacije, a ne znam kad su tacno poceli da stavljaju ovo bakelitno. Ne bi me cudilo da su kasnije i na TDDI-a stavili da bi mogli za 5-6 godina da zaradjuju na novim kucistima termostata, jer je ono aluminijumsko iz 2 dela, i mislim da ne moze da procuri, a na bakelitnom popusti lepak ili sta je vec, pa na tom spoju pusta.M.M.L. piše:Kod mene na focusu tddi je bilo bakelitno. Mislim da je ako se dobro secam od Mondea aluminijumsko. Uostalom nije ni bitno, trazi alu.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
-
- Kontakt:
Sve je moguce. Soferka bez grejaca u glass servisu je 10800 bila pre par meseci. I mene ceka zamena.
-
Bio juce kod majstora. Bili ste u pravu, pustao je antifriz na kucistu termostata. Nesto je majstor tu namestao, recemi da je strugao neke otvore ili sta vec da mogu creva lepo da nelegnu i zatvorio sve slikonom, i ne pusta vise. Videcu da li ce ovo resenje da potraje, juce kad sam mu ostavio ja mu ne rekoh da sam nasao polovno kuciste aluminijumsko tako da je resio ovako, ako me ponovo bude zezalo menjam sa aluminijumski i to je to.
Hvala svima na sugestijama, a javljam sta sam uradio za soferku. Nasao sam polovnu ali ne mogu da nadjem servis koji menja. Moram da vidim sa Dragomirom da li oni to rade mada mi se ne "trucka" do Pinosave sa soferkom na zadnjem sedistu da ne pukne i ona...
Hvala svima na sugestijama, a javljam sta sam uradio za soferku. Nasao sam polovnu ali ne mogu da nadjem servis koji menja. Moram da vidim sa Dragomirom da li oni to rade mada mi se ne "trucka" do Pinosave sa soferkom na zadnjem sedistu da ne pukne i ona...