Stop svetla - konfuzni simtomi
Moderator: Dragomir
- rexfusion
- Poruka: 16
- Član foruma od: utorak, 12. mar. 2013. u 13:52h
Stop svetla - konfuzni simtomi
Može li neko da mi objasni u čemu je problem kod mog Ford Fusiona (2003)
Čas mi radi samo desno stop svetlo, a čas samo levo i centralno. Sijalice? instalacije? relej?
Unapred hvala
Čas mi radi samo desno stop svetlo, a čas samo levo i centralno. Sijalice? instalacije? relej?
Unapred hvala
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Stop svetla - konfuzni simtomi
Nema releja u tom kolu, ako ti radi jedno (levo i centralno) ili drugo (desno) a nikada sva zajedno nije ni do sijalica... ostaju instalacije, pri čemu su zaista levo i centralno vezani na jednu granu kola a desno na drugu. Jedina zajednička tačka im je iza poklopca na A stubu, sa jedne strane (od prekidača na pedali kočnice) dolazi zeleno-bela žica a odatle idu zeleno-crvena na levi stop, zeleno-žuta na centralni stop i zeleno-crna na desni stop.
A da ne ponovim grešku kao maločas sa drugim kolegom sa foruma, šta se desilo pa je počeo da se javlja taj problem?
A da ne ponovim grešku kao maločas sa drugim kolegom sa foruma, šta se desilo pa je počeo da se javlja taj problem?

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- rexfusion
Hvala mnogo, pogledacu to. Simptomi su nicim izazvani. Nista se nije desavalo, nikakav kvar niti intervencija.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
OK... Nego da budem precizniji: kad kažem "na A stubu", tako piše u TIS-u ali cenim da misle dole kod nogu, da ne tražiš bukvalno pored šoferke.
Uzgred budi, ispravio sam ti post... kad odgovaraš na poslednju poruku u temi nema potrebe da je citiraš, podrazumeva se da se odgovor odnosi na poruku koja je neposredno iznad. Slobodno umesto "citiraj" koristi dugme "odgovori" u dnu stranice.

Uzgred budi, ispravio sam ti post... kad odgovaraš na poslednju poruku u temi nema potrebe da je citiraš, podrazumeva se da se odgovor odnosi na poruku koja je neposredno iznad. Slobodno umesto "citiraj" koristi dugme "odgovori" u dnu stranice.
pozdrav, Bojan

- rexfusion
Da, hvala, pronasao sam ga danas, ali cekam lepse vreme da ga proverim. Tacno, nije na A stubu nego ispod volana, a iznad pedala ispod ploce. Nasao sam i celu proceduru skidanja na strani 254 ovog ruskog servisnog uputstva http://depositfiles.com/files/bicegpqpv
(Bas sam se namucio s prevodom)
(Bas sam se namucio s prevodom)

- rexfusion
Proverio kontakte iznad pedale kočnica (skidao sklop), promenio sve 3 sijalice, proverio osigurače prekjuče i opet nije sve radilo, jedno zakazivalo. Juče najednom rade sva tri stop-svetla, ali ne rade rikverc svetla iako sam i te sijalice menjao i proveravao osigurač. Moraću ipak na dijagnostiku el.instalacija. Čuo sam da Dragomir u Pinosavi ima diag. uređaj (?)
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9920
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
jes ima
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)