Evo vratio sam se sa manjeg odmora iz CG-a. Mogu reći da sam se navozao samo tako.
Inače pošto sam imao problema sa zadnjom desnom oprugom (čitaj odlomio se pri kraju jedan namotaj), pa sam morao pre polaska da sredim vešanje na celim kolima.
I druga zadnja opruga je skraćena za 2 cm, dok su prednji amortizeri napunjeni za još 50%, a prednje opruge su zagrejane i sabijene za 3 cm, tako da sada namršteno ležimo.
Razlika u brzim krivinama i pri naglim promema pravca je odlična. Auto leži mnogo, mnogo bolje, a i takođe je rešeno zabadanje nosa pri jakim kočenjima.
Taman posle toga na put od cca 1.800 km, po najkivudavijim putićima u okruženju. Što se potezanja tiče, na par deonica na putu do mora, gde su po 2 trake uzbrdo, padalo je sve i svašta. Najviše volim nabedjene shabane u džipovima.
Verovatno imaju sindrom veličine na putu, pa kada im se nešto manji automobil "nabije" u dupe, učiniće sve da ti ne dozvole da ih obiđeš.
Pre Rudnika sustignem Toyotu LandCruser, prethodni model, neki traktor naravno. Kada probam da ga obiđem retard namerno kreće da obilazi, po cenu da me izgura sa puta.
OK, iskuliram ja sledećih 2 km, znajući da stiže uzbrdica sa 2 trake. Krećemo uzbrdo i naravno shaban u levu traku pun gas obilazi 2-3 automobila koja su bila ispred njega, kako ih je obišao nema nameru da se skloni iako mu dišem za vratom sve vreme. Na kraju sam morao da ga u krivini obiđem iz desne trake. Srećom nije bilo nikoga da zasmeta. Taman fino bregasta napravi razliku u takvim situacijama, tih "otključanih" 1000 obrtaja i 15KS čuda čine.
Na spustu sam ja njega "jeba#" time što sam ga usporavao, a kada proba da me obiđe pun gas.
Kako smo došli do prvih krivina bilo je samo pa pa.
Inače Kanjon Morače mi je bio i ostao omiljena deonica. Sa malim govancetom koje dobro poteže, kao što je SportKa možeš da ih skidaš jednog, po jednog i da uvek imaš mesta da se vratiš.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks