Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Одг: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od bojan_kv » petak, 26. apr. 2013. u 18:36h

Ako je win7 u pitanju, mozda je moje pitanje glupo, ali jesi li probao desni klik pa run as administrator? :)

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od PMilan » petak, 26. apr. 2013. u 18:37h

XP je u pitanju i idem desni klik pa run as admin, ali nece da prihvati.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 26. apr. 2013. u 18:46h

Probaj da uhvatiš screenshot ili prepiši konkretnu grešku koju ti prijavi.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

PMilan

Poruka od PMilan » petak, 26. apr. 2013. u 19:05h

Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 26. apr. 2013. u 19:28h

Otvori regedit, pa u stablu sa leve strane pronađi granu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa. U spisku ključeva (desno) probaj da nađeš LimitBlankPasswordUse i proveri da li mu je vrednost 0 (ako nije, postavi na 0)...

Ne garantujem da će to rešiti problem, doduše, ali je jedan od mogućih uzroka takvog simptoma.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 26. apr. 2013. u 19:29h

Koliko ja znam, ne moze prazna admin sifra, a da li moze da se da naknadno, nemam pojma, nisam isao u detalje, ali sam zapamtio da mi je jednom receno ono sa pocetka, tj. moras da odredis sifru za admina.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 26. apr. 2013. u 19:31h

Ne sasvim. U XP Pro je admin šifra po difoltu prazna (tako da definitivno može prazna), a XP Home ima neke dopunske restrikcije što se tiče logovanja korisnika "Administrator" na mašinu gde prazna šifra može da maskira pravi uzrok nemogućnosti da nekom resursu pristupiš kao admin.
pozdrav, Bojan

Slika

PMilan

Poruka od PMilan » petak, 26. apr. 2013. u 20:29h

Resen problem sa LimitBlankPasswordUse bilo 1, promenio na 0 i radi. Svaka cast, hvala.

P.S. Treba na forumu da se uvede thainks dugme thumbsuph

PMilan

Poruka od PMilan » sreda, 1. maj 2013. u 16:21h

Jel ima neki programcic da menja ip adresu na XP-u. Znaci treba na jedan sajt da se registrujem sa 3 razlicita maila i 3 razlicite adrese-da sajt prepozna 3 razlicita racunara, a ne da je sve sa jednog. I ako moze da se sacuvaju podesavanja ip adresa, kad koristim razlicite naloge da mi vidi "racunare" sa kojih sam se registrovao.

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 1. maj 2013. u 17:04h

Sta ces ako te provale?

PMilan

Poruka od PMilan » sreda, 1. maj 2013. u 17:16h

BAN lol

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 1. maj 2013. u 17:51h

ProxyServer,TOR,JAP...imas jos brdo drugih programa za tu namenu thumbsuph

unreal32
Poruka: 66
Član foruma od: subota, 13. okt. 2012. u 14:55h

Poruka od unreal32 » sreda, 1. maj 2013. u 23:34h

Za menjanje (maskiranje) ip-a najbrze ide sa (web) proxy, a za emaile imas servise tipa 10min mail na koje primas poruke i saljes u roku 10 minuta i dobijas drugi email po isteku vremena (ili generisanjem drugog) :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 2. maj 2013. u 12:46h

sad premotavam film jer je naglo riknula baterija na laptopu, bez ikakve najave. Radilo je savim lepo,da bi pre nekoliko dana drugaru pozajmio laptop da nesto hakuje u lokalu, na brzinu. Vratio mi komp posle par sati i ja shvatim sledeci put kad sam ga koristio da nece bez struje da radi. Battery test dole pokazuje samo jednu lampicu.

Zaista ne znam sta je mogao da uradi, tj posotji li neki softwer za dijagnozu il nesto slicno?

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 2. maj 2013. u 15:14h

Ja kako sam neki dan čuo, e sad koliko je to tačno da nove baterije imaju u sebi neki brojač ciklusa. Kada taj broj dostigne projektovani broj npr. 1000, iako je baterija i dalje dobra, taj brojač ne dozvoljava dalje korištenje baterije. :/

Mada je i meni bilo na starom laptopu, radio je na bateriju i mogao da drži do 3.5 sata. Poslije pola godine odjednom je pao na sat vremena.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 2. maj 2013. u 15:20h

laptop starjik baterija kupljena nova jer je orginalna riknula

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 2. maj 2013. u 16:50h

I koliko ti je u upotrebi ta baterija?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 6. maj 2013. u 10:39h

TOTALNO SRANJE, never seen before.

Sinoc sam obrisao kljucni excel fajl od koga mi zavisi celokupan posao u koji je ulozeno ko zna koliko rada, govorim o stotinama radnih sati i znanja.Neponovljivo. Fajl se stalno modifikuje, i zeznouo sam se i obrisao (idjot, koji ne bekapuju,svaki dan odlazme,tj poslendji bekap mi ne vredi mnogo). Imam idjotsku naviku da stalno praznim recycle bin iako imam doboljno prostora tako da fajla nema nigde. njemu su kontakti klijenata,trenutni poslovi, vodjenje zarade, dolazece isplate,statistike...sve,kljuc posla. Ima li nacin da se ovo vrati, ako se zna da je bio na SSD drajvu...ili cu ostati gladan od ovog trenutka nadalje?

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 6. maj 2013. u 10:49h

Uf... malo sam pesimističan, ali probaj da na nekom drugom kompu skineš portabl verziju Recuva (http://www.piriform.com/recuva/builds) ili nekog sličnog alata na USB flash, ubodeš u komp na kojem se to desilo pa šta ti bog da.

Osnovna stvar je: nemoj da koristiš taj računar ako je ikako moguće, da ne bi noviji podaci pregazili taj fajl... ali imajući u vidu da je SSD drajv, moguće da je već kasno.
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 6. maj 2013. u 10:53h

da, nasao je nesto od pre isisa hrist,aali ovog fajla nema. obrisao sma ga iz ftp programa. ,gu zaista da se ubijem, ostacu bez dinara.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 6. maj 2013. u 11:05h

Zagasi taj komp sto pre i prikaci ssd na neki drugi racunar i pusti da se vrti neki recovery program. Ali kao sto Bojan rece, s obzirom da je SSD tj sistemski disk, mozda je vec kasno :(

Ja sam isto tako na tezi nacin naucio tj navikao sebe da MORAM da radim backup bitnih stvari, samo sto mi nije otisao jedan fajl vec 80GB, srecom nije bilo ovoliko bitnih fajlova, ali svejedno me naucilo da kad dodje odredjeno vreme u mesecu, backup se radi.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 6. maj 2013. u 11:10h

+1. Ima još nekih soft alata... ovo reklamiraju kao "lek"

http://www.wondershare.com/disk-utility ... overy.html

...mada koliko ja znam o procesu skladištenja na SSD, jednom kad si obrisao podatak i još ako je Win7 potom uradio TRIM da oslobodi ćelije, to je bespovratno izgubljeno, bar što se tiče metoda dostupnih običnom smrtniku. :(
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 6. maj 2013. u 11:18h

taj sam prvi probao pre nego sto sma postovao ovde. To je bio jedan direktoriujm na C-u gde je tendenciozno i namerno ostavljen taj fajl jer je veliki,da bi se sa ssd -a brze podigao i stavljen je na SSD iako sve bitno drzim na drugoj particiji.
I totalno sam zaboravio,bio sam umoran,i dizo neki fajl na ftp. Onako bunovan u filezilli vidim strukturu tog direktorijuma koji nikad ne pipam i kazem,kakav je ovo shit i obrisem.

Zaista je problem jer mi je tu struktura celog posla, stvari koje treba da se obave, oobracunski periodi, trenutna stanja racuna...sve ono sto mi je trebalo ko zna kolko da izgradim i sistematizujem. A lepo mi keva kaze, nemoj da si bogohulnik i ne zezaj se sa praznicima,a ja obavezno to radim i zezam ljude oko sebe. Njagore sto sam ocekivao jeste da skrkam auto,ali je ovo jos gore.

fajl sam ponekada bekapovao na telefon,koji nemam, tako da nemam ni tu poslednju verziju,brisao sma skoro sve,samo slike povadio. nemogu da verujem. kakav amaterizam.

Vladan

Poruka od Vladan » ponedeljak, 6. maj 2013. u 11:51h

R-Studio, naci ce ti praistorijske fajlove, obrisane i prebrisane. Mozes da mu das da trazi obrisane fajlove po nastavku, npr. .xls. On sve jedno nadje sve, a .xls stavi na posebnu listu.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 6. maj 2013. u 13:09h

hvala,ovo je uradilo dosta posla. Stavio sam ga sada kao oficijelni program za restore ubuduce,a obrisao ostale.

Uspeo sam da iskopam neki tmp fajl i radim repair (na osnovu approximativne velicine excel fajla) i izvukao veci deo informacija,al me i dalje cekaju dani posla i prepravki.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“