Zamena modula centralne brave, Focus
Moderator: Dragomir
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Zamena modula centralne brave, Focus
Ako bih zamenio modul centralne brave i stavio od drugog auta verovatno da bi morao da se ukodira kljuc i td... Ima li neko iskustva sa time? Kos Sime i Gileta je to 1500 din, dakle jeftino, ali mislim da ne moze tek tako da se samo ukonektuje i da radi ...zbog koda! Mislim da mi brave baguju zbog tog mogula, prelemili smo ga ali nista se ne menja...nekad radi nekad zeza...
- zeteks
- Poruka: 1293
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Re: Zamena modula centralne brave, Focus
Moze. samo vodi racuna da li je modul od mk1 98-01 ili od 01-04 posto su razliciti.
Kljuc se "nauci" na modul isto kao kad menjas bateriju u daljincu pa izgubi kod. Ima procedura u uputstvu u knjizici koja ide uz kola ili potrazi na netu.
Inace u Grckoj je modul i kljuc sa daljincem kao polovan kostao 20 ili 25e pre 2 godine.
Kljuc se "nauci" na modul isto kao kad menjas bateriju u daljincu pa izgubi kod. Ima procedura u uputstvu u knjizici koja ide uz kola ili potrazi na netu.
Inace u Grckoj je modul i kljuc sa daljincem kao polovan kostao 20 ili 25e pre 2 godine.
- oristic
E sad, Simo i Gile imaju te module, ali ima i razlike medju njima, pa se pitam koja je razlika i kako da mi posalju odgovarajuci, ili samo po godistu auta...?
- zeteks
Ima razlike. Postoji modul samo za centralno odkljucavanje. Modul sa daljinskim odkljucavanjem. Modul sa daljinskim odkljucavanjem i duplim zakljucavanjem. Modul sa daljinskim odkljucavanjem i alarmom. Modul sa daljinskim odkljucavanjem i duplim zakljucavanjem i alarmom.
Na modulu pise koja je od tih kombinacija. Postoji skracenica u vidu 2 slova za svaku od ovih funkcija.
evo tabele svih modula sa slovnim oznakama, koji su bili u focusu mk1
http://www.foka24.de/Focus/FFB/ZVModul- ... l#ZVModule
98-01

01-04

Na modulu pise koja je od tih kombinacija. Postoji skracenica u vidu 2 slova za svaku od ovih funkcija.
evo tabele svih modula sa slovnim oznakama, koji su bili u focusu mk1
http://www.foka24.de/Focus/FFB/ZVModul- ... l#ZVModule
98-01

01-04

- oristic
Sta mislite, moj je sa zelenom nalepnicom, kad bi narucivao da narucim takav? Tj. da kazem coveku da mi posalje sa zelenom nalepnicom, ja bih rekao da je to OK, jer ako ukomplikujem sa nekim brojkama ko zna sta bi mi poslao?
On, Simo ili Gile tvrde da cak ni kljuc ne treba da se uci vec da ce sam da proradi, ja npr kad god sam skidao i menjao bateriju nikad nisam ucio kljuc vec je uvek radio sve ok kao i ranije...
On, Simo ili Gile tvrde da cak ni kljuc ne treba da se uci vec da ce sam da proradi, ja npr kad god sam skidao i menjao bateriju nikad nisam ucio kljuc vec je uvek radio sve ok kao i ranije...
- zeteks
Ako se baterija brzo zameni ne izgubi se kod. Ako je izvadis i tek posle nekog duzeg vremena vratis izgubi kod.