PayPal od nocas dostupan u Srbiji
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Re: PayPal od nocas dostupan u Srbiji
Probaj zamoli, mozda prodje, a sto 300 dolara kad mogu da ti napisu vrednost 50?
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ako otovre paket pa provere model i specifikacije.
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Ne proveravaju toliko detaljno. Proveravaju one kopije sto na kutijama pise samsung ili iphone, a vrednost 50$, slabije proveravaju kung-fu pakete.
-
- Ljubitelj životinja
ok, sta je tu je. Problem je sto sma gledoa kutiju i pakovanje za kung fu-a, nije jeftina kutijica vec zaista lepo i masivno pakovanje.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Obr paž i na deo tog "raspisa carine" koji kaže da je "poresko oslobođenje propisno (sic) članom (...), koje domaći i strani državljani besplatno primaju od fizičkih lica iz inostranstva, pod uslovom da te pošiljke nisu komercijalne prirode, u ukupnoj vrednosti do 70 evra (...)".
Iliti biti, uzalud žalba po osnovu računa, izvoda banke i slično - ako je pošiljka po osnovu kupovine, sudeći po ovom "raspisu", onda podleže carinjenju. Jedino poklon vrednosti do 70e (čim kaže "u ukupnoj vrednosti" računam da to znači "sa cenom transporta") možda može da prođe bez te priče, po ovome.
Iliti biti, uzalud žalba po osnovu računa, izvoda banke i slično - ako je pošiljka po osnovu kupovine, sudeći po ovom "raspisu", onda podleže carinjenju. Jedino poklon vrednosti do 70e (čim kaže "u ukupnoj vrednosti" računam da to znači "sa cenom transporta") možda može da prođe bez te priče, po ovome.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Bas tako. Sve sto si kupio, podleze PDVu. Ono sto prelazi prag cene, ukupne, i carini. Pokloni manje vrednosti oslobodjeni.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Proveravaju, a za ono sto ih mrzi je kako ti se zalomi: nekome ne naplate ni carinu ni PDV, nekome naplate po realnoj vrednosti, nekome po 3x vecoj.ivan_031 piše:Ne proveravaju toliko detaljno. Proveravaju one kopije sto na kutijama pise samsung ili iphone, a vrednost 50$, slabije proveravaju kung-fu pakete.
Citao sam jedan slucaj gde je lik narucio neku elektronsku komponentu, neka manja ploca je bila u pitanju ne znam za sta, vrednosti 20-30$, oni su procenili vrednost paketa na 100$ i to uzeli kao osnovicu za carinjenje/PDV. Tako da je carinu i PDV platio vise nego sto sama komponenta vredi. A pravo na zalbu nije imao jer je platio sve, pa se onda zalio, zato je bitno uopste ne primiti paket ako vas tako opajdare.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
dakle, ako mi na paketu napisu gift (ja mislio da to dodatno skrece paznju) ali na gift ne ide cena, zar ne.? kako onda znaju vrednost? Upravo pisem email sa narudzbinom, bilo bi dobro da se odlucim sta cu i kako cu.BojanM piše:Obr paž i na deo tog "raspisa carine" koji kaže da je "poresko oslobođenje propisno (sic) članom (...), koje domaći i strani državljani besplatno primaju od fizičkih lica iz inostranstva, pod uslovom da te pošiljke nisu komercijalne prirode, u ukupnoj vrednosti do 70 evra (...)".
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Da bi pokusao da izbegnes dazbine treba da ti napisu gift, bez cene, da salje fizicko lice. Ali ako otvore paket onda ce ti vrv racunati carinu, posto jelte procenu vrednosti rade po "odprilike" metodi, ako ih mrzi da idu na net i traze cenu (mada i to rade).
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Onda mi je najsigurnija opcija,ovo sto sam i mislio a to je da s enapise cena recimo 48 dolara a da ide od fizickog lica.
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Mene je ufonjalo da kupim prsluk za 15e
http://www.ebay.de/itm/271195763057?ssP ... 1497.l2649
Videcu sutra da skocim do Rajfajzena da vidim koliko ce me izaci uplata - cuda muda pa javljam...
Koliko traje proces registracije pejpala? povratnog mail-a itd.. ???
http://www.ebay.de/itm/271195763057?ssP ... 1497.l2649
Videcu sutra da skocim do Rajfajzena da vidim koliko ce me izaci uplata - cuda muda pa javljam...
Koliko traje proces registracije pejpala? povratnog mail-a itd.. ???

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Skoro trenutno je bilo kad sam se ja prijavio (u rano jutro kad su ga "pustili"), možda minut ili dva, nisam ni primetio. Sad već nemam ideju koliko se čeka.
Samo sutra teško da će ti raditi rajf
a i za danas nisam baš 100% siguran. U svakom slučaju platni promet do utorka werke nicht.
Samo sutra teško da će ti raditi rajf

pozdrav, Bojan

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9927
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
jesi sebi uzimao prsluk?
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
koliko je odrzavanje racuna? Ja na ovom racunu ne drzim pare pa mi nije od koristi to da placam. Jer me jeftino izadje da platim Vladanu a da on izvrsi uplatu. Zbog cega se bespotrebno cimati... Oko registracije, stanja racuna, trcanja do banke itd... Ovako ispisem uplatnicu za minut i uplatim kes u posti, koja mi je na 100m. A ne u banku, pali auto,saobracaj, parking,cekanje u banci...

- macaneli
- VIP
a sto uze M velicinu,nisi ti toliko mali?
-
- Ljubitelj životinja
e banking za trasankcije U intezi besplatna visa internet kartica,nema odrzavanja racuna.FiestaRS piše:koliko je odrzavanje racuna? Ja na ovom racunu ne drzim pare pa mi nije od koristi to da placam. Jer me jeftino izadje da platim Vladanu a da on izvrsi uplatu. Zbog cega se bespotrebno cimati... Oko registracije, stanja racuna, trcanja do banke itd... Ovako ispisem uplatnicu za minut i uplatim kes u posti, koja mi je na 100m. A ne u banku, pali auto,saobracaj, parking,cekanje u banci...
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Haha, dobar si, M mi je skoro sve (osim 2-3 majice), volim kad mi je sve knap, a kad navucem L rukavi mi budu predugackimacaneli piše:a sto uze M velicinu,nisi ti toliko mali?

Godinama sam u e-M-u.
Cabrio
Aha! To je vec druga prica.... Hvala u svakom slucaju.

- macaneli
- VIP

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:

Neam pojma, mozda si me pomesao sa nekim!

Bas mi je pre 5 dana stigao dux iz nemacke.. Isto M...

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
A slanje? Kako to resavas, posto koliko vidim ovi samo u Nemacku salju?
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
-
- Ljubitelj životinja
Ima tip koji naplacuje nesto 10 eur po paketu koji donosi stvari do nas ovde,ako se posaljeu u nemacku.
bas sam pre neki dan naruci instrument neki i nov nosac za iste i cekam da stigne. kome treba koontakt, nek salje PP
bas sam pre neki dan naruci instrument neki i nov nosac za iste i cekam da stigne. kome treba koontakt, nek salje PP
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Burazer mi u Nemackoj. 15eura je prsluk, 4.10e je postarina do njega i 3eura Vladanu.stalker92 piše:A slanje? Kako to resavas, posto koliko vidim ovi samo u Nemacku salju?