Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Krckanje prozora

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Darth Malak
Poruka: 86
Član foruma od: utorak, 21. jul 2009. u 11:18h

Krckanje prozora

Poruka od Darth Malak » utorak, 6. okt. 2009. u 09:29h

nisam znao gde da postavim temu ...

elem ovako , posto sam pre nekih 15 meseci po prvi put u zivotu kupio novi auto ( Ford Fiesta classic 2008 ) posle nekih 17000 km pocelo je da krcka i to prozori ! koliko mogu da provalim narocito zadnji koji nisu elektricni vec se rucno podizu-spustaju , da napomenem da se retko otvaraju jer deca sede pozadi ( vezana )
Ceo zivot sam vozio polovne , sto dobre sto blago receno krseve ali to se nikad nije desavalo , tako da nemam neka preterana iskustva licna sa novim vozilima !
Cuo , procitao itd da se to desava i kod drugih marki automobila , narocito kod u nizoj klasi ali jbg zar posle 17000 km da pocne malo mi je :-(

Da li se nekom slicno desava-lo , da li neko resio ako jeste kako ? a da auto je u garanciji ( akcija 4 godine garancije + free servis-redovni )

Darth Malak

Re: Krckanje prozora

Poruka od Darth Malak » utorak, 6. okt. 2009. u 10:29h

nazvao sam Grand Motors -ford servis i objasnio sta i kako , kazu da nije prozor niti mehanizam vec da je brava od vrata ,kao ima lufta itd i da s ezbog toga javlja taj zvuk krckanja .
Zakazao za 12.10.2009 u 08:00 pa cemo videti

Darth Malak

Poruka od Darth Malak » ponedeljak, 12. okt. 2009. u 11:47h

evo bio kod Granda i cike popravile , kazu bravica od prednjih desnih vrata imala malo lufta , zategli , dotegli sta god i kao vrh oblepili izolir trakom onaj deo u obliku valjka , gde brava hvata ccccccccc , sta je ovo ? pitam ja njih a cika serviser kaze pa da se manje cuje !!! i sad se ne cuje ali popravke pomocu stapa i kanapa ?

e moj zvanicni servisu !!!

Neša
VIP
Poruka: 5049
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 12. okt. 2009. u 11:54h

Kod mene su valjci na svim vratima sa izolir trakama ili nesto slicno sto je fabrika tada stavljala oblepljeni,ok je ta varijanta nemoj nista da te cudi ;)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Darth Malak

Poruka od Darth Malak » ponedeljak, 12. okt. 2009. u 11:57h

Nesa piše:Kod mene su valjci na svim vratima sa izolir trakama ili nesto slicno sto je fabrika tada stavljala oblepljeni,ok je ta varijanta nemoj nista da te cudi ;)
pa dobro ako ti tako kazes :) ako se traka izjede ce da stavim novu mrgreen ali opet ne verujem ...

Neša
VIP

Poruka od Neša » ponedeljak, 12. okt. 2009. u 12:04h

Probaj i sve brave na vratima da naprskas sa WD40 posle toga se zatvaraju kao na frizideru ;)
Poslednja izmena: Neša, na dan četvrtak, 15. okt. 2009. u 12:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Duratorq DI 16v

Darth Malak

Poruka od Darth Malak » ponedeljak, 12. okt. 2009. u 12:25h

sibi piše:Alo bre kakva fabricka izolirka :-(

Na te siljke (valjke) idu plasticne caure. Kad se one pojedu lupka.
cist metal , nema plastike

i od danas original ford izolir traka :)
Nesa piše:Probaj i sve brave na vratima da naprskas sa WD40 posle toga se zatvaraju kao na frizideru ;)
(ima slucajeva da nov auto dugo stoji na lageru,coveku je Fiesta clasic odmah prokuvala po preuzimanju na autoputu jer nije bilo antifriza uopste :-| i ulje je bilo na minimumu i bez vode u posudi za brisace...)
pa sad ... elem na samim vratima tj. bravi pricam o metalu oblozen plastikom ima neka mast , ulje sta god

Edit: Ne piši post za postom u tako kratkom vremenskom roku... ako imaš nešto da dodaš koristi opciju edit ;)

brz sam , brz sam ;)

Neša
VIP

Poruka od Neša » četvrtak, 15. okt. 2009. u 11:30h

sibi piše:Alo bre kakva fabricka izolirka :-(

Na te siljke (valjke) idu plasticne caure. Kad se one pojedu lupka.
Kakav je ovo komentar? Totalno bezazlen problemcic tako da ne treba da se uzbudjujemo oko toga.
Kod mene jesu izolirke na valjcima i to tako stoji godinama,a dal je to neko zalepio to neznam,uglavnom ja to nisam ni primetio dok nije otvorena ova tema.
@Dart malak
Druze nije to pomocu stapa i kanapa to je najjednostavnije i najlogicnije resenje po meni,nece valjda da menja brave ili da stavlja te plasticne caure?
Duratorq DI 16v

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 15. okt. 2009. u 11:52h

Kladim se da su ga odrali,tako da je mogao da stavi te plasticne caure,a ne da krpi tu nov auto... Ja bi im rekao hvala,dovidjenja.

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 15. okt. 2009. u 12:18h

Kupis termo buzir ( to je ono sto se skuplja na visokoj temperaturi i stegne zice ) , navuces preko tog valjka i zagrejes upaljacem . To se lepo skupi preko metala i imas kakvu takvu makanu oblogu . Bolje je od izolir trake . Opcija br. 2 ti je da napravis kod strigara biksne od platike ( polietilen , poliamid...) i stavis ih tu.

Neša
VIP

Poruka od Neša » četvrtak, 15. okt. 2009. u 12:35h

Dusan64 piše:Kladim se da su ga odrali,tako da je mogao da stavi te plasticne caure,a ne da krpi tu nov auto... Ja bi im rekao hvala,dovidjenja.
Nisu naplatili,ne smeju tako nesto da naplate inace auto je u garanciji
Duratorq DI 16v

Neša
VIP

Poruka od Neša » četvrtak, 15. okt. 2009. u 12:51h

Aaaa pa to je i kod mene tako samo sto sam mislio da je to izolirka,moja greska onda
Duratorq DI 16v

skydiver
Poruka: 121
Član foruma od: nedelja, 16. nov. 2008. u 11:35h

Poruka od skydiver » sreda, 26. maj 2010. u 10:46h

Stavite ovo u sticky. Kuckalo je i lupkalo i mozgao sam šta je u pitanju i nikako nisam mogao da nađem. Oba zadnja vrata i vozačeva. Videh ovaj post, stavih izolirku i nema više gremlina. Ford Fusion 2006. je u pitanju i fabrički je bio go metal. Samo je na vratima prtljažnika bila ova guma, plastika, šta li je već. Hvala za hint...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 26. maj 2010. u 12:06h

Jel našao neko neku varijantu gde naći nešto što obliku odgovara tim čaurama ili ipak moramo na DIY?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

rista
Poruka: 123
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h

Poruka od rista » sreda, 26. maj 2010. u 13:39h

Tih čaura nema ni na mojoj Fiesti 2006. god. Bilo bi od pomoći da neko recimo šublerom izmeri spoljašnji prečnik neoštećene plastične čaure.
RISTA

skydiver
Poruka: 121
Član foruma od: nedelja, 16. nov. 2008. u 11:35h

Poruka od skydiver » četvrtak, 27. maj 2010. u 11:34h

Ljudi, obmotajte jedan krug izolir trake i to je to... Problem će biti tu čauru navući. A i verovatno je kod auta kod kojih postoji čaura, sam metalni deo manjeg prečnika, pa se traženi prečnik dobije kada se navuče čaura.

Neša
VIP

Poruka od Neša » četvrtak, 27. maj 2010. u 11:43h

Uzeti na otpadu celu sarku sa dobrom caurom ;)
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“