Poruka
od Vladan » sreda, 17. apr. 2013. u 21:56h
Imam ga ja, i da kazem, super je.
Sad, to mi je prvi i jedini auto, pa i ne mogu bas mnogo da ga poredim. Jedino sa Focusom MK2 redizajn, 1.8TDCi.
Focus je na otvorenom neuporedivo brzi, ali u gradu je to prakticno nebitno.
Sto se tice osecaja kvaliteta i klase, kad iz Fusiona sednem u Focusa i nije neka razlika, ali kad se iz Focusa vratim u Fusion, prvih pola sata sve me nervira, sve se nesto cuje, sve je za klasu grublje ... Pri tome Fuson o kome pricam je star 7 godina, a Focus oko 3. Da su isto godiste, verovatno bi i ta razlika u osecaju bila manja. Na kraju krajeva, cale je i kupio Focusa (posle Pasata i Tempre) jer mu se moj Fusion dopao (prvo je hteo je Mondea, ali mu Mondeo nije odgovarao kad je seo u njega, ergonomski, verovatno i zbog cene)
Ako ti je do teretnog prostora, u Fusionu ga ima dosta, ali "nije po JUSu", ili ti SRBu, pa se cesto desi da na kljucnom mestu fali 1cm iako na drugom mestu ima 2m praznog prostora, ali koliko god da se igras Tetrisa, nece da se uklopi.
Ako pretrazis moje postove, videces da sam se zalio tu i tmo na po nesto, ali na kraju nista nije ni radjeno ni sredjivano, a to na sta sam se zalio vise ne primecujem.
Za 7 godina, osim godisnjih malih servisa (ulje i filteri), promenio sam 2-3 sijalice fara, sijalice osvetljenja komandi klime, i jedan lezaj (ne znam vise koji). To bi bilo sve sto je riknulo samo od sebe.
Bilo je "havarijskih situacija" ali to nije merodavno za kvalitet.
Potrosnja po cistom cistijatom gradu, od Kalemegdana do Krsta, i od Bogoslovije do Autokomande je oko 6.5 (ili neka bude od 6 do7).
Po Auto putu, pri oko 105Km/h@2500rpm 5.4. Tek od 3000rpm (130Km/h) pocne da "skida" kilometrazu
Ibarskom do Crne Gore i nazad 4.6
Ima ovde jos par ljudi Fusione. Pogledaj postove koolege Brbore, ima sta da se nauci. on je dosta toga radio, ali bez neke prave potrebe, vec vise iz radoznalosti i ljubavi prema prckanju po automobilima.
Ako imas nesto konkretno ...