otkazao parking senzor
Moderator: ace1
- lenmi
- Poruka: 64
- Član foruma od: četvrtak, 26. jul 2012. u 17:40h
otkazao parking senzor
Na focusa posedujem fabricke parking senzore,kada ubacim u rikverc cujem konstantno pistanje pri cemu sistem ih blokira jer mi jedan crko,inace na tri senzora cujem pucketanje sto znaci da rade a jedan ne daje znake zivota.
Gde bih mogao da nadjem taj jedan da zamenim ili moram da menjam ceo sistem?
Gde bih mogao da nadjem taj jedan da zamenim ili moram da menjam ceo sistem?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: otkazao parking senzor
tesko ces naci oridjidji,imas da kupis 4 kom kinezi za nekih 20e
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- lenmi
Znam ali ja sam mislio da vidim ako mogu da nadjem taj jedan ili da kupim ceo sistem pa da zamenim samo ovaj senzor sto ne radi,da li ce to da radi ako samo zamenim jedan ili cu morati sve da vadim i sve da menjam?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
tesko ces naci samo jedan senzor original,imas na ebay.co.uk pa vidi sa sandokanom da ti dovuce
na drugo pitanje nemam odgovor
na drugo pitanje nemam odgovor
ima se,moze se - nema se,mora se....
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Prenosim tuđe iskustvo... Naruči se senzor i na komad u ovlašćenom servisu, zavisno koji je tip kod tebe (ali često je Valeo) samo su skupi otrov.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- lenmi
Znaci ne gine mi grand motors
,videcu ovih dana da ih nazovem da se raspitam ako nema drugih resenja...

- BojanM
- BOFH
Ne mora Grand da naruči, može bilo koji servis koji sarađuje sa proizvođačem, ako insistiraš na originalu... a držnabudž varijanti imaš koliko hoćeš, naravno.
pozdrav, Bojan

- lenmi
Ne mora da bude original samo da radi
,jel imas neku preporuku koga bih mogao da kontaktiram,jer kod mene u krusevcu ne znam ni jednog dilera

- BojanM
- BOFH
Nemam preporuku
Za original (fordov zamenski deo) neki od fordovih servisa, a ako možeš da utvrdiš da je u pitanju Valeo senzor (koliko se sećam, i oni su radili prvu ugradnju za Forda, ali ne znam na tvom konkretnom autu), mislim da Kit Commerce sarađuje sa njima. Alternativno, neki od Ford otpada pa probaj da dođeš do ispravnog senzora preko njih.

pozdrav, Bojan

- lenmi
Ok,probacu da saznam koji sistem je ugradjen pa da vidim da li mogu da narucim negde taj jedan senzor..
Hvala na pomoci
Hvala na pomoci

- lenmi
Desava se sledece,auto kada mi je na suncu senzori prorade i rade kada je toplo,cim je u hladovini ili kada je manja temp senzor ne radi,kada sam bio u grand a tada je kao maler bilo sunce i oni su radili,pa su putem dijagnostike ustanovili da je potrebno proveriti instalaciju..
Moje pitanje je da li je moguce da spoljna temperatura utice na rad senzora?ili da krenem u proveru instalacije skidanjem branika itd...
Moje pitanje je da li je moguce da spoljna temperatura utice na rad senzora?ili da krenem u proveru instalacije skidanjem branika itd...
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Imam ja na prodaju ford fabricki komplet(Bosch) parking senzora skinuti sa mondea mk3... 

- lenmi
pokusavam srediti postojece jer trenutno ne znam da li su u prekidu ili je jedan senzor crkao...tako cim to ustanovim ne gine mi kupovina drugih..
Jel bi prodavao senzore na komad?
Jel bi prodavao senzore na komad?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- lenmi
Kada dam kontakt i ubacim u rikverc cuje se u kabini konstanstno pistanje nekih 5sek i posle toga sistem se verovatno iskljuci jer jedan je u prekidu ili ne radi, kada osluskujem senzore svi pusketaju osim jednog i tada mi ne rade senzori...
Ali kada ostavim auto na suncu tj cim ih malo sunce ugreje
rade odlicno!!! posle toga cim je auto u garazi opet ne rade 
Ali kada ostavim auto na suncu tj cim ih malo sunce ugreje

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
a jesi ti kontakte/zice proveravao?
- lenmi
Nisam ali sam svracao do grand-motors i oni su ustanovili da je prekid u instalaciji ali tada su mi radili senzori pa ne znam da li su mogli da ispitaju taj senzor da li je do njega..Tada su mi rekli da je ruka 3000 po satu dok ne ustanove gde je kvar jer treba da se skida branik, tako da su oni to radili izaslo bi mnogo za jedne najobicnije senzore sto mogu da se nadju i za 20e
Ja licno nisam imao vreme da proverim instalaciju ali mi cudno ovo sto se desava da na trenutke radi a nekad ne>?
Da li je moguce da senzor oslabeo ili je pri kraju pa mu treba neka vrsta toplote da bi davao poslednje trzaje?
Ja licno nisam imao vreme da proverim instalaciju ali mi cudno ovo sto se desava da na trenutke radi a nekad ne>?
Da li je moguce da senzor oslabeo ili je pri kraju pa mu treba neka vrsta toplote da bi davao poslednje trzaje?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jes, on ti ustvari pisti kad mu je ladno a na toplom je miran
sve se siri i skuplja pod uticajem toplote..pa i instalacija, pa i plastika..

sve se siri i skuplja pod uticajem toplote..pa i instalacija, pa i plastika..
- lenmi
Pa da,malo mi je cudno nit tamo nit ovamo,valjda cu uskoro malo istraziti sta se nalazi ispod branika