sta koristite za pranje vozila
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: sta koristite za pranje vozila
nisma proboa nicime, stoji tako metar dana i onda sam, ne znam ni sam zasto, valjda neka pritajena autodestrukcija,uzeo da trljam cetkom na pumpi i napravio ovo sto je na slici dole.
ozbiljno mislis da probam da sunem benzin? jel ne moze da osteti farbu. Vrlo je bitno jer sam se za tu hubu jebavao, nosao u sred zive sa otvorenim krovom na farbanje,smrzavao se i radovao.
ozbiljno mislis da probam da sunem benzin? jel ne moze da osteti farbu. Vrlo je bitno jer sam se za tu hubu jebavao, nosao u sred zive sa otvorenim krovom na farbanje,smrzavao se i radovao.
-
- Ljubitelj životinja
e prevideh tvoj post.Ajd videcu sutra da to obavim. ..kakvo govedo prosipa vosak kroz prozor nije mi jasno samo. Mislio sam da je elektrifikacija zavrsena jos pre 70 godina.Lale piše:Predlažem da pokušaš sledeće.Vosak se sa tkanine skida tako što se prekrije novinskom hartijom a potom pređe zagrejanom peglom preko novina.Vosak ostaje na novinama.Pokušaj to da uradiš..naravno nemoj pregrejati peglu.
Potrebna je obična hartija..ne glatka.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Natopiš vatu ili krpu benzinom, pa onda njima namakaš tu fleku i lagano trljaš.

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Jel ima negde da se kupi ta glina sa kojom se skidaju tvrdokorne necistoce i jel komplikovana za upotrebu? Kad kazem negde, mislim, u nekoj dostupnoj radnji, da ne moram da je narucujem od preko ili placam masu para. Ne znam ni koliko to moze da kosta, dal je specijalizovana ili nije...
Danas sam malo izdetaljisao focusa (ne detailing, vec malo bolje pranje u kucnoj varijanti) i video na dosta mesta sitne naslage necistoce i prljavstine koje obicnim samponom i trljanjem ne mogu da skinem.
Takodje, cime osveziti blago matirali hrom? Ono, ono maske na braniku, okviri maglenki, itd... Ova domaca so ga ubi, isti problem imam i na Mondeu, posle svake zime je hrom u tuznijem stanju.
Danas sam malo izdetaljisao focusa (ne detailing, vec malo bolje pranje u kucnoj varijanti) i video na dosta mesta sitne naslage necistoce i prljavstine koje obicnim samponom i trljanjem ne mogu da skinem.
Takodje, cime osveziti blago matirali hrom? Ono, ono maske na braniku, okviri maglenki, itd... Ova domaca so ga ubi, isti problem imam i na Mondeu, posle svake zime je hrom u tuznijem stanju.
Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Nije glina preterano komplikovana za upotrebu. Bo ce bolje znati da napise o tome jer je on koristio koliko se secam. A sto se tice kupovine:
http://meguiarssrbija.wordpress.com/201 ... vna-glina/
http://meguiarssrbija.wordpress.com/201 ... -ciscenje/
A imas i nekih preparata za vracanje sjaja hromiranim povrsinama. Kornjaca ima, Sonax... U glavnom u svim bolje opremljenim radnjama sa kozmetikom i delovima.
http://meguiarssrbija.wordpress.com/201 ... vna-glina/
http://meguiarssrbija.wordpress.com/201 ... -ciscenje/
A imas i nekih preparata za vracanje sjaja hromiranim povrsinama. Kornjaca ima, Sonax... U glavnom u svim bolje opremljenim radnjama sa kozmetikom i delovima.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Ljubitelj životinja
Kaze drugar danas da nije vosak u pitanju nego hardcore sracka neke nedokumentovane letece zivotinje . Kako je utvrdio ,ne znam, srecom sam bio okrenut ledjima dok je to radio.totti piše:Natopiš vatu ili krpu benzinom, pa onda njima namakaš tu fleku i lagano trljaš.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Možda lupam, ali... sirće i voda?dule0911 piše:Takodje, cime osveziti blago matirali hrom?

- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
I meni se čini da je to od neke ptičurine..
Životinje te očito "vole"..
Glina nije komplicirana za rad, treba samo malo volje i pažnje.
Uz glinu obavezan je lubrikant (može se kupiti, a može se raditi i s mixom vode i šampona za auto).
Prvo se otkine komad gline i dobro izmjesi, u ova doba najbolje ju je držati neko vrijeme u toploj vodi da omekša.
Zatim se našprica se lubrikant na mjesto gdje će se raditi s glinom i onda se lagano pritisne glina na lim i trlja. Treba paziti da je cijelo vrijeme lubrikant tamo gdje je i glina, jer ne valja ako počne zapinjati, treba uvijek biti glatko.
Ne pritiskati jako i pripaziti na ivicama da se ne pretjera jer može skinuti lak.
Redovito gledati glinu koliko je zaprljana - čim se primjeti da je zaprljana, izmjesiti ju da bude čista.
Ako glina padne na pod, baciti ju u smeće jer će inače napraviti jako puno štete na laku - izgrebat će.
RS_cabrio probaj ili sa glinom ili sa univerzalnim sredstvom za čišćenje.
S obzirom da sumnjam da je to ptičji poklon, nabaci preko te fleke papirni ručnik i našpricaj ga vodom, da otpusti malo, i tako ga drži neko vrijeme.
Onda probaj sa univerzalnim sredstvom za čišćenje.
Samo lagano, nemoj jako trljati jer ćeš izgrebati lak.
A ovo što si izgrebao haubu se može popraviti s compound pastom poput Meguiars Ultimate compound - možeš ručno raditi s njom. Samo poslije nje treba jedna finija, recimo Megs SwirlX je UC hoće ostaviti holograme.
Životinje te očito "vole"..
Glina nije komplicirana za rad, treba samo malo volje i pažnje.
Uz glinu obavezan je lubrikant (može se kupiti, a može se raditi i s mixom vode i šampona za auto).
Prvo se otkine komad gline i dobro izmjesi, u ova doba najbolje ju je držati neko vrijeme u toploj vodi da omekša.
Zatim se našprica se lubrikant na mjesto gdje će se raditi s glinom i onda se lagano pritisne glina na lim i trlja. Treba paziti da je cijelo vrijeme lubrikant tamo gdje je i glina, jer ne valja ako počne zapinjati, treba uvijek biti glatko.
Ne pritiskati jako i pripaziti na ivicama da se ne pretjera jer može skinuti lak.
Redovito gledati glinu koliko je zaprljana - čim se primjeti da je zaprljana, izmjesiti ju da bude čista.
Ako glina padne na pod, baciti ju u smeće jer će inače napraviti jako puno štete na laku - izgrebat će.
RS_cabrio probaj ili sa glinom ili sa univerzalnim sredstvom za čišćenje.
S obzirom da sumnjam da je to ptičji poklon, nabaci preko te fleke papirni ručnik i našpricaj ga vodom, da otpusti malo, i tako ga drži neko vrijeme.
Onda probaj sa univerzalnim sredstvom za čišćenje.
Samo lagano, nemoj jako trljati jer ćeš izgrebati lak.
A ovo što si izgrebao haubu se može popraviti s compound pastom poput Meguiars Ultimate compound - možeš ručno raditi s njom. Samo poslije nje treba jedna finija, recimo Megs SwirlX je UC hoće ostaviti holograme.
- dule0911
-
Sta mislite o ovome? Zvuci slicno kao i turtlewax rain repelent (ili kako se vec speluje).
Jel zna neko da li ovakvo nesto slicno postoji za sve povrsine na autu, tj za celu karoseriju? Mislim, oni su u tekstu naveli da moze da se koristi i za felne i da postoji i sredstvo za celu karoseriju, samo nisu rekli da li je to zapravo isto sredstvo samo vece pakovanje ili neko drugo

Jel zna neko da li ovakvo nesto slicno postoji za sve povrsine na autu, tj za celu karoseriju? Mislim, oni su u tekstu naveli da moze da se koristi i za felne i da postoji i sredstvo za celu karoseriju, samo nisu rekli da li je to zapravo isto sredstvo samo vece pakovanje ili neko drugo

Fiesta!!
- dax92
-
Ovo je i meni super stvar! Nasao sam na netu neku firmu koja prodaje to cudo, i nikako da narucim. Kosta oko 20 evra i ima ga za cela kola, dok od manjih kola ostane jos.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
Pa jel ti toliko tesko bilo link da ostavis
Za nas koje mrzi da guglamo 

Fiesta!!
- dax92
-
http://nanoshop.rs/nano-tehnologija/
Ma, okacio bih odmah da sam se setio gde sam to gledao!
Cini mi se da je ovo to.
Na FB mi je to iskocilo, i sad sam pokusao da ih nadjem, al' im je stranica obrisana.
Ma, okacio bih odmah da sam se setio gde sam to gledao!

Na FB mi je to iskocilo, i sad sam pokusao da ih nadjem, al' im je stranica obrisana.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- rele
- Poruka: 22
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 23:47h
- Kontakt:
Imajuci u vidu da za ostatkom sveta dobrano kaskamo tako je i sa ovakvim proizvodima.
Postoji cela paleta proizvoda na bazi nano tehnologije i za razliku od ovih nasih( slike i primeri mi nisu nesto impresivni) postoje preparati posebno za tkaninu,posebno za lak,posebno za staklo,felne itd.
Naravno sa razlogom.
Ja konkretno imam za lak i za stakla a uskoro mi stize i za tkaninu i kabrio krovove.
Evo i par fotki

online photo storage
traje 24 meseca na laku

upload foto
traje oko 6 meseci,ali postoji i bolja-skuplja varijanta koja drzi 50000km
Postoji cela paleta proizvoda na bazi nano tehnologije i za razliku od ovih nasih( slike i primeri mi nisu nesto impresivni) postoje preparati posebno za tkaninu,posebno za lak,posebno za staklo,felne itd.
Naravno sa razlogom.
Ja konkretno imam za lak i za stakla a uskoro mi stize i za tkaninu i kabrio krovove.
Evo i par fotki

online photo storage
traje 24 meseca na laku

upload foto
traje oko 6 meseci,ali postoji i bolja-skuplja varijanta koja drzi 50000km
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21545
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pošto je para taj nano premaz za lak i kako se koristi ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
Jel ma sredstva koja su univerzalna, ali im je zbog toga slabije dejstvo ili krace traju?
Pitam jer bih hteo sredstvo da iskoristim za bajs, povrsine na koje bih nanosio su npr guma, go metal, ofarban metal tj ram od bajsa (ovo mu dodje isto kao lim na autu), plastika itd... Ali najvise za ofarban metal me zanima, posto mi zvuci super koncept, pogotovo sad u zimskim mesecima. Nanese se do prozora sa bocnih strana, napred na haubu i pozadi gepek/branik i auto se mnogo manje prlja. Za prozore vec imam sredstvo
Pitam jer bih hteo sredstvo da iskoristim za bajs, povrsine na koje bih nanosio su npr guma, go metal, ofarban metal tj ram od bajsa (ovo mu dodje isto kao lim na autu), plastika itd... Ali najvise za ofarban metal me zanima, posto mi zvuci super koncept, pogotovo sad u zimskim mesecima. Nanese se do prozora sa bocnih strana, napred na haubu i pozadi gepek/branik i auto se mnogo manje prlja. Za prozore vec imam sredstvo

Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
za bajs uzmes onu skuplju varijantu sto traje 50.000 km 

- dax92
-
Ovo bi bilo dobro da se nanese na patos kad se sredi, da ne rdja ponovo!Markedjani piše:Pošto je para taj nano premaz za lak i kako se koristi ?

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21545
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ihh to bi bilo sjajno nego više zbog činjenice da ne moram svaki dan da perem auto (fala Bogu takva boja da se isprlja posle prve prašine),što više vode=više šansi da istruli auto 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- rele
- Poruka: 22
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 23:47h
- Kontakt:
Hard body je ozbiljnija stvar i zahteva adekvatnu pripremu laka za maksimalnu trajnost i efikasnost a mene je kostao nesto preko 40 funti.
Takodje i za preparate za stakla je presudna priprema i postoje sredstva za ciscenje pre nego sto se stavi zavrsni preparat.
Generalno za trajnost i efekat bilo kojeg proizvoda je presudna priprema podloge.
A sto se tice nekog univerzalnog sredstva video sam samo ovo nase,ostali(ozbiljni) proizvodjaci imaju za sve posebno posto je i podloga na koju se nanose potpuno drugacija.
Takodje i za preparate za stakla je presudna priprema i postoje sredstva za ciscenje pre nego sto se stavi zavrsni preparat.
Generalno za trajnost i efekat bilo kojeg proizvoda je presudna priprema podloge.
A sto se tice nekog univerzalnog sredstva video sam samo ovo nase,ostali(ozbiljni) proizvodjaci imaju za sve posebno posto je i podloga na koju se nanose potpuno drugacija.
- dule0911
-
Juce stavljao letnje, a posto nisam bio tu kad ih je cale jesenas skidao sa auta, sad uzeo da ih malo izdetaljisem. Na 2 felne je sa unutrasnje strane bio neki katran/bitumen, uglavnom nesto lepljivo i veoma tesko za skidanje. Posto nisam hteo da koristim jacu hemiju (niti sam je imao pri ruci), iznenadio sam se kako Merix prasak za vec skida sve to, naravno uz pomoc sundjera 
Pre:

U toku pranja:

Zavrseno:

Usput sam i celicne malo sredio za letnji san, razmisljam se mozda da ih prefarbam komplet je imaju prve znake rdje.

Posle sam i auto izdetaljisao ali nisam stigo da ga slikam presao me mrak

Pre:

U toku pranja:

Zavrseno:

Usput sam i celicne malo sredio za letnji san, razmisljam se mozda da ih prefarbam komplet je imaju prve znake rdje.

Posle sam i auto izdetaljisao ali nisam stigo da ga slikam presao me mrak

Fiesta!!
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Axal sgrasso - s njim smo ja i kum oprali motor na njegovom autu i ja sam ocistio felne od prljavstine (ona prljavstina koja ostaje od plicica nesto kao rdja) .. mada i ti si dobro odradio 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Одг: sta koristite za pranje vozila
Mnogo mocna stvarcica. Ja sa njim cistim felne 
Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
Danas sam izgubio malo vremena oko fokusiranog ...
Loše su slike (mobilnim) , pa ću probati još koju preko dana.
Koristio sam sve od (meni omiljenog) "Turtle Wax" ...
koncentrovani šampon sa voskom i neki "shiny" , te uspeh malo da izvučem poprilično načetu I lošu farbu (kojoj ni poliranje ne bi mnogo pomoglo)...
Kožu (enterijer) sam takodje radio sa Turtle Wax-om ... osveženje sam primetio, ali prljavštine i nije bilo, jer je predjašni vlasnik poprilično vodio računa. Za razliku od exterijera i farbe , stanje kože i enterijera je iznenadjujuće dobro (zadnja klupa i suvozačko sedište, tako reći novo) . Evo loših slika, gde je "sjaj" uživo daleko manji (ne presijavaju se kao na slikama) .
Inače , za šampon i "Leather Cleaner" od turtle Wax-a preporuka ! Što se tiče ovog "quick shiny" u spreju , videćemo kako radi posao kad roljne kiša...
...jedna crno-bela

Loše su slike (mobilnim) , pa ću probati još koju preko dana.
Koristio sam sve od (meni omiljenog) "Turtle Wax" ...

Kožu (enterijer) sam takodje radio sa Turtle Wax-om ... osveženje sam primetio, ali prljavštine i nije bilo, jer je predjašni vlasnik poprilično vodio računa. Za razliku od exterijera i farbe , stanje kože i enterijera je iznenadjujuće dobro (zadnja klupa i suvozačko sedište, tako reći novo) . Evo loših slika, gde je "sjaj" uživo daleko manji (ne presijavaju se kao na slikama) .
Inače , za šampon i "Leather Cleaner" od turtle Wax-a preporuka ! Što se tiče ovog "quick shiny" u spreju , videćemo kako radi posao kad roljne kiša...

...jedna crno-bela

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Auh.. Prosulo se mleko na sedište.
Jedno po' litre. Osušilo se i sad smrducka.
Sučim da to eliminišem, imate li ideja? Da se naprska rastvorom domestosa, ili asepsolom, ili..?

Jedno po' litre. Osušilo se i sad smrducka.
Sučim da to eliminišem, imate li ideja? Da se naprska rastvorom domestosa, ili asepsolom, ili..?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sto manje zaebane hemije jer ce smaci boju sa sedista..ja sam za to da ide sediste napolje, tecni sapun i dosta mlake vode i bice to dobro..