Pomoc EGR!!! Focus mk1 1.8tddi
Moderator: Dragomir
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9916
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Pomoc EGR!!! Focus mk1 1.8tddi
i sa rorama uvodi pometnju na forumu 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
meni se cini da ti zarko zelis da zatvoris taj EGR al si se naslusao toliko prica da vise ni sam neznas sta bi...ja jos nisam cuo da je iko imao problema sto je zatvorio EGR a pogotovo na tddi...cim sam dotero auto prvi put moj majstor mi je rekao zatvori ga...opet ti kazem meni nesmeta a ti radi kako oces jer jos koji post i tek onda ti nista nece biti jasno,te price rekao ovaj rekao onaj neslusaj puno...vasiljevic piše:E da jos nesto, posto je ova tema kao stvorena za to, da ne otvaram drugu... Otvorio danas haubu, video da mi vise trosi ovih dana. Fiesta 1.8 tddi. Kad, izaslo jedno malo crevo sa turbine, sto ide u onaj protokomer..vise mi je i trosio... Da li je moguce da je trosio zbog toga? I vlazi oko selne tu kod velikog creva, posle turbine, sto pumpa u usis. Znam da tu NE SME da vuce fals vazduh, tako da moram da ga skinem (EGR) komplet, zamenim selne, taman i da ga zapusim.. E sad, ono sto sam hteo da pitam:
1. Da li je zato vise trosio?
2. Kad ga budem skidao, taj EGR, moram skinuti one kable sto idu na njega, one male dzekove, pa kad ig skinem, dal treba iskopcati akumulator, da me ne bi posle je..vala elektrika nesto, tipa, da ne pali?
3. Cuo sam od nekih likova kao, da kad su zapusavali EGR, nakon toga je prvo paljenje tesko, kao dok nabije pritisak vazduha? Ja licno mislim (cisto laicki) da u mom slucaju je to cista glupost, posto nemem interkuler...
Sta vi mislite???

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Poruka: 2148
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Jes brate,ja sve citam naslov fokus tddiMarkedjani piše:A vasiljević šta đira ?
nego vucki pravi pometnju time što nije citirao post pa izgleda ko da pita japanca gdi mu je interkuler.
E moj vucki...samo probleme praviš

-
- Poruka: 42
- Član foruma od: nedelja, 16. dec. 2012. u 18:21h
Ma ok bre ljudi sa tim EGR, to mi najmanji problem dal da ga zatvorim ili ne... Jos mi niko od vas nije odgovorio da li je moguce da mi je zato trosio vise, zbog fals vazduha sto vuce???? TO je moj PROBLEM, ja to MORAM da resim , to ne sme da ima, jer tako valjda?

BojanM piše: muški konektor je onaj koji, da prostiš, ima ku*čiće
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
evo i ja danas zatvorio EGR,iako nisam planirao...poceo malo da dimi pa sam odlucio da to obavim,mada ja licno ne primecujem nikakvu razliku,u radu ili povlacenju osim sto nema dima
jedino kad sam ga isturirao istreso jedno 5 kila garezi iz dimnjaka
...idem do majstora za koji dan pa cu izbaciti i katalizator,mozda osetim neku razliku posle toga...

- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
sto bi reklji ja tu nista ne bi diro!!!
mislim da razlika moze da se oseti samo ako je to sve zapusilo i zablokiralo pa kad produva onda osetis...ako kat nije zacepljen a egr nije zaglavljen jedina razlika koja se moze osetiti je u glavi ...
mislim da razlika moze da se oseti samo ako je to sve zapusilo i zablokiralo pa kad produva onda osetis...ako kat nije zacepljen a egr nije zaglavljen jedina razlika koja se moze osetiti je u glavi ...

- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Svaki kat je posle 100-150 hiljada km"zacepljen".
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Jesi pogledao sace?
-
- Poruka: 2148
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Koji su tacno simptomi zacepljenog kata,kako da znam da li je dobar?
- dax92
-
- Poruka: 7595
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Jednostavno auto ne ide
Kad slabije vuce, postane lenj... A i posle prvog velikog servisa bi to valjalo vaditi napolje, i tako bzvz stoji tu, a gotovo nista ne radi.

Kad slabije vuce, postane lenj... A i posle prvog velikog servisa bi to valjalo vaditi napolje, i tako bzvz stoji tu, a gotovo nista ne radi.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
Da. Nista nije bilo zapuseno. Jeste da je po centru bilo crno a okolo zuto, ali je protocan bio, nije bio zapusen. Nisam ga ni vadio jer mi smeta nego eto posto se radila gomila stvari na autu pa reko da i to zavrsim.sasa_f1 piše:Jesi pogledao sace?
Fiesta!!
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
ne svidja mi se zvuk kad se izvadi katalizator...pisti turbina kao car jer je kat blizu odmah iza...
na nekim modelima nije odmah tu nego malo dalje pa i ne promeni zvuk
na nekim modelima nije odmah tu nego malo dalje pa i ne promeni zvuk
- dule0911
-
Sta znam, kod mene se jeste malo pojacao zvuk, ali daleko od neobicnog ili iritantnog, samo u jednom opsegu obrtaja je malo vise cujes i to dok puni, skoro neprimetno. A u tunelu je malo lepse kad se otvori prozor 

Fiesta!!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ako je nesto seksi kod ovih dizela u zvuku to je zvizdanje turbine kad otvoris prozor...
taman da pokrije odvratan zvuk dizela.
Dajes gas od 1300 obrtaja i ona vec od 1500 pocne sssssssssss i kad pustis gas ona ciu!

Dajes gas od 1300 obrtaja i ona vec od 1500 pocne sssssssssss i kad pustis gas ona ciu!
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dax92
-
Nesa je to tako lepo objasnio!
Cesto leti kad vozim po krivudavim putevima, kroz sume, uz planine i slicno... Ne palim klimu nego otvorim prozor samo da bih slusao turbo kako zvizdi!

Cesto leti kad vozim po krivudavim putevima, kroz sume, uz planine i slicno... Ne palim klimu nego otvorim prozor samo da bih slusao turbo kako zvizdi!
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ne pališ je zato što ti ne radi 
A i da radi, kako bi tek išla kornjača sa dodatnim opterećenjem

A i da radi, kako bi tek išla kornjača sa dodatnim opterećenjem

- dax92
-

Samo cekam nekog

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT