Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

povezivanje maglenki...

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
dextor-m
Poruka: 40
Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 03:18h

povezivanje maglenki...

Poruka od dextor-m » četvrtak, 4. apr. 2013. u 15:51h

pomoc prijatelji. stavio sam na moju sierru drugi branik na njemu vec ima maglenke, ali ja to neznam da povezem, dobio sam i original prekidac... dali mozete da mi objasnite kako se povezuje,ko zna, i dali treba neki relej da se postavi... ako ima neka sema jos bolje... hvala unapred... :D
dextor-m

PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Re: povezivanje maglenki...

Poruka od PivaraPivara » četvrtak, 4. apr. 2013. u 20:41h

Pomoci ce ti, valjda... Slika

dextor-m
Poruka: 40
Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 03:18h

Poruka od dextor-m » četvrtak, 4. apr. 2013. u 23:49h

hoce sigurno... sve se vidi... ovo sve imam u kompletu... samo nisam znao kako da povezem... sada vidim... hvala ti puno....
dextor-m

unreal32
Poruka: 66
Član foruma od: subota, 13. okt. 2012. u 14:55h

Poruka od unreal32 » petak, 12. apr. 2013. u 01:25h

Da ne otvaram novu, a gledao sam i ovu http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 53&t=13734. Ova "mladja" pa sam tu resio da pisem :P

Nabavio sam maglenke za Fokusa 1 imam ovakav prekidac:
Spoiler
Show
Slika
Znaci jednom izvucem prekidac (nema 2 puta) i ukljuci se zadnja maglenka. Koliko sam razumeo trebalo bi da na prekidacu ima povlacenje 2 puta za zadnje i prednje maglenke (nisam siguran)
Nisam nasao izveden provodnik za prednje maglenke (mozda je negde skriven? gde?)
Moze li da se poveze na taj prekidac da se ukljucuju zadnje i prednje zajedno i kako?
:vid budale:

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 12. apr. 2013. u 05:31h

Može da se izvede (svaki električar će to znati, da doda relej u kolo na istu pobudu ili sa postojećeg releja - ako postoji - izvede novi vod do prednjih maglenki) ali pod a) nije ti pametno to da radiš jer ima sila situacija kada su ti prednje maglenke korisne a zadnjima ćeš nekome da izbiješ oči ko vozi iza tebe, što nije lepo, i pod b) nije po propisu jer one moraju nezavisno da se uključuju :)

U pravu si da ti treba drugačiji ("dvopotezni") prekidač, i nije nešto ni preterano skup na otpadu... tako da ti je moja srdačna preporuka: izuj se za malo više para i uradi to kako treba. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

unreal32

Poruka od unreal32 » petak, 12. apr. 2013. u 13:43h

Hvala na odgovoru i savetu :D
Samo da pitam koji se relej dodaje tj koja je oznaka? Jer planiram da ih ukljucujem samo u veoma losim vremenskim uslovima (gusta magla) i tada su potrebne i zadnje i prednje ako se ne varam?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 13. apr. 2013. u 08:36h

Koliko ja znam nema posebne oznake, klasičan automobilski relej sa 4 ili 5 izvoda (kao na slici par postova iznad). Dobar dan - dobar dan, treba mi auto relej komada jedan. Treba samo da preklapa struju dovoljne amperaže, a to nisam siguran šta da ti kažem, ne znajući kolika je snaga tih maglenki i na koji način će na kraju da budu povezane.

Prednje maglenke su višestuko korisne i pri uslovima smanjene vidljivosti a da to nije gusta magla. A za sada najverovatnije neće niko da te dira i ako se uključuju istovremeno... ali ako se tehnički pregledi budu uredili onako kako zakon propisuje i ako se budu gledale te "sitnice", ili ako naletiš na nadobudnog čuvara reda koji će da traži bilo šta da ti napiše kaznu, to može da ti bude problem.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

unreal32

Poruka od unreal32 » ponedeljak, 15. apr. 2013. u 01:23h

Hvala ;) redbullw

Odgovori

Povratak na „Instalacije“