Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Hauba se ne zatvara

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
killing_brot_toast
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 07:36h

Hauba se ne zatvara

Poruka od killing_brot_toast » utorak, 26. mar. 2013. u 07:47h

Pozz imam jedan problem hauba mi se na mondeu mk 3 ne zatvara do kraja.Znaci zatvori se ona samo na prvom kliku a na drugom nikako.Isao sam za bg i nazad oko 500 km i ono na auto putu na 120-130 se uopste ne mrda ali kada vozim van autoputa cak i na 80 km/h ona se klacka onoliko koliko ima luft izmedju prvog i drugog zatvaranja.Ali je taj prvi osigurac ne dopusta da se otvara.Sve u svemu plasim se da se ni on ne sjebe i da mi otvori haubu na putu.Gledao pokusavao satima da provalim sta je ali nikako da se zatvori.Da napomenem i da se hauba kada je otvorim zatvara sama odnosno ne drzi haubu otvorenu.Da li je moguce da su na onim sipkama-amortizerima ili kako vec da ih nazovem da se tu isrivila pa da se malo i pomerilo da se ne zatvara zvog toga na kraju ili se pa sjebala sama brava na haubi?
Zna li neko ?

victorus
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 23:00h

Re: Hauba se ne zatvara

Poruka od victorus » sreda, 27. mar. 2013. u 23:17h

Ako je bravica na veznom limu i mehanicka, probaj srafcigerom da je zabravis na oba zuba. Ako to funkcionise, onda odvij srafove i spusti bravicu za koliko mislis da je potrebno da zabravi na drugi zub. Ako ni to nece kupuj drugubravicu i menjaj sto pre!!!!Meni se prosle godine otvorila hauba na auto- putu pri brzini od 140 km/h, i sva sreca nije niko povredjen, a auto je otisao na otpad, jer je hauba deformisala ceo krov!!!!Ja sam na opisan nacin resio problem bravljenja haube, a ako to ne pomaze, menjaj to sto pre!!!!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“