Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus mk1 2.0,nekoliko pitanja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
milos-v
Poruka: 52
Član foruma od: nedelja, 11. nov. 2012. u 18:46h

Focus mk1 2.0,nekoliko pitanja

Poruka od milos-v » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 22:53h

1.Da li je isti ili razlicit ventil ler gasa kod 1.6; 1.8; 2.0?

2.primetio sam da mi se cuje katalizator,nekako zvoni kad se da gas preko 2000obrtaja. da li to znaci da treba da se skida i ako se skida da li auto postaje nesto bucniji,povecava potrosnju, itd? da li je bolje staviti cev umesto njega ili samo isprazniti "sace"?

3.Hteo bih da stavim "KN filter",jedini cilj mi je zvuk,ne ocekujem neke promene u performansama.probao sam jedan i svideo mi se zvuk. :)
Ono sto me interesuje,da li on moze da prouzrokuje neki kvar na motoru (MAF) ili je stetan po nesto drugo? sta mislite o "kineskom" filteru,odnosno onim filterima sto su 1500-2000din?ako bih njega stavljao ,planiram da ga menjam na svakom servisu jer inace malo prelazim pa ce trajati dugo.

4.koje ulje treba da sipam ,5-30?

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: Focus mk1 2.0,nekoliko pitanja

Poruka od DRAGANFORD » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 22:59h

ventil ler gasa je razlicit,katalizator verovatno nemas,kineski KN moze bez problema.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21580
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 23:30h

Preskoči KN filter... ako ništa makar zbog MAF senzora.

Ako želiš zvuk da dobiješ razbuši kućište filtera sa donje strane kontra od motora... dobićeš možda i bolji zvučni efekat a makar će ti filter biti u kućištu.

ulje 5w30 koje ispunjava fordove specifikacije.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 26. mar. 2013. u 08:46h

Те печурке филтери треба да се прскају неким уљем да би радиле посао како треба .
Маф мери масу ваздуха тако што ваздух пролази преко усијане жице и хлади је , а рачунар мери отпор , па што је мањи отпор , више је ваздуха ушло . То уље уме да се навата на жици и скори , па маф не мери праве вредности , због депозита изгорелог уља . То је оно што кажу искуства .

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“