Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nove plocice,stare kocnice

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Nove plocice,stare kocnice

Poruka od Vladan » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 09:44h

Mladenovac
Poruka: 60
Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 18:27h

Poruka od Mladenovac » utorak, 2. apr. 2013. u 23:33h

911s [SK] piše:
popovicvl piše:[...ja bih hteo kocnicu da kopa na sam dodir, a to je nemoguce, bar kod RS2000.
Relativno stariji auto sa svojim kočionim sistemom i njegovom konfiguracijom, tako da nažalost jeste nemoguće barem sa njegovim glavnim kočionim u originalu.
U principu bi mogle da se naprave pločice koje će imati veći koeficijenat trenja.
Ja se lično nisam bavio nikad kočnicama ali radio sam u razvoju gde je moj kolega radio na razvoju kočnica a ja zaptivača.
U suštini ako je mala masa vozila onda je on radio kočnice koje su imale veliki koeficijent trenja i pri većim brzinama manji zaustavni put i obrnuto, ako je manja brzina a velika masa radio je kočnice koje su imale manji koeficijenat trenja da ne bi bile pokidane i smrvljene od mase.

On meni i dan danas pravi kočnice, i to tako što po potrebi i njegovom znanju masu od nekog renomiranog proizvođača dorađuje. Sad mi je radio od "juridove" mase. Bile su mi "ferodo" pločice, kad sam stavio njegove razlika se odmah osetila i to drastično. Problem je što on dodaje azbest u masu a to se više ne radi.

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

Poruka od deketa » ponedeljak, 8. apr. 2013. u 10:45h

Ipak mi papučica kočnice postala tvrdja, nisam ga vozio neko vreme pa se valjda i noga odvikla na raniji potrebni pritisak.Sad kad se stopalo resetovalo primeti se razlika u stiskanju.
Dadoh i komšiji da ga proba(Fokusa a ne nešto drugo što bi neko pomislio lol ) i njemu se čini da je malo tvrda papučica-naravno kako raste brzina i pedala deluje tvrdje.
Primetio sam da mi ponekad, a moguće i uvek, na leru kad pritisnem kočnicu promeni se zvuk motora-malo obrtaji štucnu.
Još nisam stigao da odem kod majstora, vozim ga baš kad moram i vozim sporo. :zuti:

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“