Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od peca » sreda, 23. sep. 2009. u 21:44h

Ali ih ipak ima mrgreen mrgreen mrgreen ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » četvrtak, 24. sep. 2009. u 14:24h

pre neki dan na bulevaru u Loznici ja idem krajnjom desnom trakom jer nameravam da skrenem desno i taman pred skretanje zena sa pikapom koja se nalazila ispred mene u traci za pravo sece mi put,skrece desno gde i ja, ja kocim i tako izbegavam siguran sudar...Gledam kako ce da reaguje, kad ona me nije ni primetila :rolleyes:
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 6. okt. 2009. u 08:17h

Evo jedan tragican primjer ne odgovornosti seljaka koji voze traktore bez osvjetljenja, a i rezultat brze voznje.

Slika

Slika

Mozda su neki culi saobracajna nesreca koja se dogodoila kod Doboja u subotu navece, stradale su cetiri osobe, sve u ovom Golfu, jos dve su tesko povrjedjene.
Sta se dogodilo?
Momak koji je vozio Peugeot 406 vozio je 170 km/h po procjenama, nije vidio ispred sebe traktor s prikolicom koji nije bio osvjetljen. Kada ga je primjetio vec je bilo kasno, vjerovatno pokusavajuci izbjeci traktor presao je u lijevu traku i udario u Golfa iz suptonog smjera i zakacio je i traktora sa strane samo. Sve cetiri osobe u Golfu su smrtno stradale, dvojica koji su bili u 406 su dobili teske ozljde, vozacu je ruka u pitanju da li ce biti amputirana, a za drugog neznam detalje. Ne znam sta je bilo sa vozacem traktora.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 6. okt. 2009. u 15:58h

Strasno...
Mada sumnjam da je isao 170, pre bih rekao oko 130-140 kad je udario u Golfa, jer da je udario sa 170 Golf bi bio dosta vise unakazen.
Fiesta!!

palamudin
Poruka: 26
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 15:55h

Poruka od palamudin » utorak, 6. okt. 2009. u 16:44h

To je Golf 2jka, ona je imuna na fizicke sukobe :D

mirke

Poruka od mirke » utorak, 6. okt. 2009. u 17:04h

Po meni, traktor je najkrivlji...
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 6. okt. 2009. u 19:46h

Najviše je kriva policija koja dopušta traktorima da izlaze ne osvjetljeni na put. Ne bi ih trebalo kažnjavat ali makar onda podjelit florescentne naljepnice koje bi se ljepile na prikolice i traktore. Tako bi poboljšalji sigurnost na putevima, a ne kaznama i kojekakvim zakonima koji ne važe za sve.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 6. okt. 2009. u 20:50h

Ma ne moze im niko nista...

Smatram ih krivim,ali ne najkrivljim... Koliko ja znam osim nemackog autoputa nigde u "blizini" nije dozvoljena brzina od 170km/h... A verujem da na tom putu nije dozvoljeno ni preko 60km/h.... Tako da bi obesio za muda tog koji je isao 170km/h..kad moram tako da se izrazim.... Da je isao i 120km/h uspeo bi da ukoci da je vozio pod dugim svetlima i na vreme uocio traktor...

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » utorak, 6. okt. 2009. u 21:21h

Nije da opravdavam nijednog vozaca, ali nismo bili tamo (hvala Bogu) i nemozemo suditi ko je pogresio. Da je Peugeot isao 170 mislim da niko ne bi preziveo, traktorista je definitivno kriv, a vozaci ko zna ko je kako reagovao, mozda je traktorista izasao sa sporednog puta i vozac peugeota nije mogao drugacije da reaguje nego da predje u susednu traku, pitanje koliko je i vozac golfa postovao ogranicenje. Najgore je to sto su zivoti zauvek izgubljeni i tu nema povratka.
Slika

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » utorak, 6. okt. 2009. u 21:25h

To je ista stvar kao sa motorima,izleteo mu neko i motorista poginuo. A taj neko naravno nije mogao ni da ga vidi jer je ovaj isao 200+...e tako ti je ovde,on je kriv sto je neosvetljen,ali sam si kriv kad vozis brzo...a to svi mi radimo...i jbg... :S

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 6. okt. 2009. u 21:37h

I taj je kriv sto je vozio 170, taj put nije bas za tako velike brzine, ali kriva je i policija, a i taj u traktoru. Mnogo je tu faktora krivaca, ali ja sam najvise kivan na predstavnike zakona i državu, džaba sada ko je kriv života više nema, dva ugrožena, nego treba vodit računa da se to ne dogodi. Vozac u Golfu je vjerovatno postovao ogranicenje jer svi koji su bili u Golfu kako sam saznao su stariji ljudi 60+ godina. A penzioneri uglavnom voze sporo i postuju ogranicenja.
Sada što više vozim, više mi toga dolazi u glavu, prije sam držao relativno malo rastojanje kada vozim iza nekoga, nije bas da mu se nabijem u gepek ali bio sam blizu, sada ako ne planiram da ga pretičem držim se po dalje od njega, tako da imam vremena reagovat. Pogotovo trudim se držati veće rastojanje ako vozim brže.
Ali eto mogu ja pazit, al kad naleti neka budala sa 170 džaba sve. :rolleyes:

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 7. okt. 2009. u 00:55h

Iosis piše:Najviše je kriva policija koja dopušta traktorima da izlaze ne osvjetljeni na put. Ne bi ih trebalo kažnjavat ali makar onda podjelit florescentne naljepnice koje bi se ljepile na prikolice i traktore. Tako bi poboljšalji sigurnost na putevima, a ne kaznama i kojekakvim zakonima koji ne važe za sve.
Po novom zakonu ce na svakom traktoru biti obavezno rotaciono svetlo, hvala bogu pa se neko setio to da uvede. Fluorescentne nalepnice nemaju preteranog efekta, cak i kad ides 80km/h, posto nemas stalno mogucnost da vozis sa dugim svetlima. Ovako kad ima rotaciono, i da ides 200 verovatno ces stici da zakocis.
Fiesta!!

mirke

Poruka od mirke » sreda, 7. okt. 2009. u 08:47h

to ce biti ok...samo dok svi stave to svetlo bice jos udesa zbog neosvetljenih
Slika

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 7. okt. 2009. u 09:04h

Vozio sam i traktor i vozio iza traktora ali na tom putu je ogranicenje 60 a da je vozio 60 mogao je lepo da stane iza traktora i da posle ga pretekne.Jeste neka odgovornost na traktoristi ali po meni jedini krivac je pezo
Svuda je najveci uzrok brzina i alkohol i ono sto sam ja zkljucio kada vozis po ogranicenju uvek mozes da izbegnes bar 95% rizicni situacija koje pravi drugi vozac.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » sreda, 7. okt. 2009. u 10:43h

Kao ti i ja Gagi kad smo isli u Mojsinje.
Da smo isli mojim RS-om sad bi nam davali 40 dana
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 7. okt. 2009. u 14:55h

rsdforddragomir piše:Vozio sam i traktor i vozio iza traktora ali na tom putu je ogranicenje 60 a da je vozio 60 mogao je lepo da stane iza traktora i da posle ga pretekne.Jeste neka odgovornost na traktoristi ali po meni jedini krivac je pezo
Svuda je najveci uzrok brzina i alkohol i ono sto sam ja zkljucio kada vozis po ogranicenju uvek mozes da izbegnes bar 95% rizicni situacija koje pravi drugi vozac.
To kazem... +1...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 7. okt. 2009. u 15:26h

To i ja kažem da je to bio seoski put, ali ovaj put gdje se to dogodilo je magistralni put, a takvim putem je teško vozit 60 na sat, nije ni ovo opravdanje, ali lakše je uticat da trakotri imaju na sebi svjetla nego na pojedince koji su budale i voze kao ludi po takvim putevima.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » sreda, 7. okt. 2009. u 15:52h

A sta mislis da je na putu bio neki odron(on nema nikada svetla) :-| ?
A koliko znam u Bosni nema puta na kojome je dozvoljeno voziti vise od 80 sem auto puta Baja luka-Klasnice

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 7. okt. 2009. u 21:43h

Shvatam šta hoćeš da kažeš. Ne treba vozit kao lud 170. Nego iz opšte sigurnosti traktori bi trebali imati nešto po čemu bi se vidjeli. Ako ćemo pustit njih bez svjetla onda treba dopustit vožnju u pijanom stanju. Mi ostali da vozimo 50 pa tako ako neko naiđe pijan možemo kočit, sklanjat se, iskakat iz auta itd.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » sreda, 7. okt. 2009. u 22:11h

Ja se iznerviram kada vidim da neradi nekome jedna pozicija a ne sve osvetlenje ali za to postoji zakon.Samo hocu da kazem da je vozac pezoa vozio 60 nebi se zavrsilo ovako

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » sreda, 7. okt. 2009. u 22:14h

To si u pravu...a zavrsilo se najgore moguce,poginuli su oni sto nisu imali mnogo veze ni sa traktorom ni sa pezoom..

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 7. okt. 2009. u 23:19h

Obojica ste upravu.
Al' eto ima svakakvih ljudi koje boli briga za sve.

mirke

Poruka od mirke » četvrtak, 8. okt. 2009. u 18:54h

Da je vozio 60 ne bi izginuli, ali svejedno bi ga udario jer od svetala golfa 2 ne bi mogao da vidi traktor bez osvetljenja, jer kao sto svi znamo dok nam u susret nocu ide drugo vozilo svoju traku ne vidimo dobro dok on ne prodje... Ja licno necu verovatno nikad moci da vozim 60 kao i vecina, sem u situacijama kad je porodica u pitanju i dovodjenje u opasnost drugih saputnika...
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 8. okt. 2009. u 19:05h

rsdforddragomir piše:Ja se iznerviram kada vidim da neradi nekome jedna pozicija a ne sve osvetlenje ali za to postoji zakon.Samo hocu da kazem da je vozac pezoa vozio 60 nebi se zavrsilo ovako
Ja pobesnim kad nekome ne radi jedan far, pa onda on odvrne onaj točkić za visinu farova i onaj jedan koji radi podigne maksimalno. !
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 8. okt. 2009. u 19:54h

Za te fala bogu imam duga svetla... Pa ako treba da ginemo barem cemo obojica...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“