Video clipovi
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Video clipovi
Bogami moj je već po drugi put počeo da ispušta dušu, a nov je 100 funtitotti piše:Da ne crkne ablender, skupi k'o djavodule0911 piše: Uopste ljudi kod nas taj migavac strasno ignorisu i smatraju da je visak, stvarno mi nije jasno zasto.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Auuuuu, koji sam bahati vozac ispao!
Krsticu, vozimo u koloni, sa normalnim rastojanjem, 80-90 brzina, sasvim normalno... I na pravcu bez ikakvog skretanja, pesackog, lezeceg, rupe niti bilo cega slicnog, ona odjednom u mozda 30m usporava na oko 50. Znam da sam vracao u trecu i taman iskoristio priliku da je preticem, naravno, kad sam se uverio da niko drugi nije krenuo da pretice i da mi niko ne dolazi u susret.
Koje je opravdanje da koci na oko 50 na putu gde je ogranicenje 80, a nema gde da skrene niti se skloni?

Krsticu, vozimo u koloni, sa normalnim rastojanjem, 80-90 brzina, sasvim normalno... I na pravcu bez ikakvog skretanja, pesackog, lezeceg, rupe niti bilo cega slicnog, ona odjednom u mozda 30m usporava na oko 50. Znam da sam vracao u trecu i taman iskoristio priliku da je preticem, naravno, kad sam se uverio da niko drugi nije krenuo da pretice i da mi niko ne dolazi u susret.

Koje je opravdanje da koci na oko 50 na putu gde je ogranicenje 80, a nema gde da skrene niti se skloni?

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Zmigavac ne sluzi da se pokaze sta se radi, vec sta CE da se radi. Ljudi oko tebe bi trebalo da budu svesni tvojih namera, da se pripreme, a ne da reaguju post festum, kad vec moze biti kasno.911s [SK] piše:Nisam retardiran i ne trebam da vidim migavac onog ko me pretiče da bih znao da me pretiče, a loš vozač je onaj kome je kretanje vozila mnogo manje bitno od toga da li ima ili nema migavca.
Jednom kad si zapoceo preticanje, manje vise je sve jedno da li ce zmigavc biti ukljucen ili nece, mada u auto skolama uce da levi zmigavac bude ukljucen za sve vreme preticanja, do trenutka kad krenes da se vracas u svoju traku, a tada bi trebalo da ukljucis desni zmigavac.
Eto, vrlo je jednostavno. Da bi preticao, moras da okrenes volan na levo. Znaci, moras bi da ukljucis zmigavac neko vreme pre okretanja volana. Kad zavrsis sa preticanjem, odmaknes dovoljno* ispred tog kog si preticao, da bi se vratio u svoju traku, moras da okrenes volan na desno, sto podrazumeva desni zmigavac. A tako su te ucili i u auto skoli, osim ako instruktor nije bio retardiran. Pretpostavka jeda imas dozvolu, za koju si polozio prakticni deo i testove, a pre toga isao na casove obuke i teorije.
* aAko ne odmaknes dovoljno, a krenes da se vracas u svoju traku, iseci ces tog ispred koga se ubacujes, pa ti ni zmigavac nece pomoci da te ovaj ne zakuca.
PS: Pobijmo sve za koje mislimo da su losi vozaci!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ali s obzirom da je saobraćaj relativna stvar, možda 20% ljudi će tvoj migavac kao najavu preticanja videti pe nego što započneš samo preticanje.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Sad se setih, sta se mi raspravljamo sa tobom kad ti mozes u desnoj krivini sa coupe-om da obilazis celu kolonu (sifra tresnja)
Ne treba ti ni migavac ni nista, a svi smo te videli

Ne treba ti ni migavac ni nista, a svi smo te videli

Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
dal je moguce da isto mislimo nas dva..krstic i ja..

odlicno si ovo napisao jer ti migavac ne daje pravo da bilo kome smetas i prepadas ga u saobracaju, posebno na otvorenom putu..neko ne reaguje kako si zaplanirao ali kak'e to veze ima jer si ti kao dao migavac..nije da ne pomaze, al je na trecem mestu po vaznosti..uzasno retko ga koristim..Vladan piše:Ljudi oko tebe bi trebalo da budu svesni tvojih namera, da se pripreme, a ne da reaguju post festum, kad vec moze biti kasno.

- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
E vidiš sad, jednog dana ćeš naleteti na nekog kao što sam ja, ko maksimalno zajebava i prepada vozače koji pri skretanju i prestrojavanjima ne daju migavce. Prvo što ne kočim već tučem po gasu (pravo u njihova kola), sireni i dugim svetlima kada vidim da se neko ubacuje bez migavca ispred mene, zatim ako ipak hoće da istraje u svojoj nameri znam da se nacrtam pored i da krenem u njegov auto, da stanem tako da ne može da prođe ili da ga pustim ispred, uključim duga svetla (a inače imam kseon na nazubljenom sočivu) i krenem da se nabijam u branik ali tako da mu levi far tuče pravo u vozačev retrovizor.
Mahom odustanu kada vide da ih ne zarezujem 2% i da ubrzavajući nastavljam svojim putem, a ako ne odustanu vrlo brzo se sa uključenim migavcima vraćaju u levu ili desnu traku (odakle su već iskočili). Jednostavno ne mogu da ti opišem koliko ispizdim kad vidim da neko ne daje migavac, bukvalno mi padne mrak na oči.
Daleko od toga da je moje ponašanje u tim slučajevima ispravno, ali jednostavno smatram ponašanje dotičnih vozača krajnje nedoličnim prema normalnim učesnicima u saobraćaju. Lako može da se desi da neko stvarno previdi vozača koji nije dao migavac i da tresne pravo u njegov auto i da se tom prilikom nedaj bože povredi ili nešto gore.
Zamisli samo sledeću situaciju:
Neko se vraća sa puta umoran kao pas, vozi auto putem preko 140 na sat i od jednom u njegovu traku uleće neko ko nije dao migavac. Umorni vozač nije pročitao njegovu nameru i dalji tok događaja je apsolutno svima jasan. Sam zaključi šta može da se desi i da li bi voleo da budeš u situaciji umornog vozača koji je povređen bahatošću drugog vozača, ili u situaciji bahatog vozača čije je ponašanje dovelo do nezgode u kojoj je neko teško povređen ili nešto gore.
Cenim da ti ni u jednoj ulozi nebi bilo ni malo prijatno.
Zato lepo pamet u glavu, ablender nije daleko od volana i lako ga je koristiti.
Mahom odustanu kada vide da ih ne zarezujem 2% i da ubrzavajući nastavljam svojim putem, a ako ne odustanu vrlo brzo se sa uključenim migavcima vraćaju u levu ili desnu traku (odakle su već iskočili). Jednostavno ne mogu da ti opišem koliko ispizdim kad vidim da neko ne daje migavac, bukvalno mi padne mrak na oči.
Daleko od toga da je moje ponašanje u tim slučajevima ispravno, ali jednostavno smatram ponašanje dotičnih vozača krajnje nedoličnim prema normalnim učesnicima u saobraćaju. Lako može da se desi da neko stvarno previdi vozača koji nije dao migavac i da tresne pravo u njegov auto i da se tom prilikom nedaj bože povredi ili nešto gore.
Zamisli samo sledeću situaciju:
Neko se vraća sa puta umoran kao pas, vozi auto putem preko 140 na sat i od jednom u njegovu traku uleće neko ko nije dao migavac. Umorni vozač nije pročitao njegovu nameru i dalji tok događaja je apsolutno svima jasan. Sam zaključi šta može da se desi i da li bi voleo da budeš u situaciji umornog vozača koji je povređen bahatošću drugog vozača, ili u situaciji bahatog vozača čije je ponašanje dovelo do nezgode u kojoj je neko teško povređen ili nešto gore.
Cenim da ti ni u jednoj ulozi nebi bilo ni malo prijatno.
Zato lepo pamet u glavu, ablender nije daleko od volana i lako ga je koristiti.

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- milan_gt
meni je zao sto me nisi razumeo..
ne moze ni sa migavcem tako da se vozi jer on nije nikakav uslov za bezbedno skretanje/preticanje..peca piše:Neko se vraća sa puta umoran kao pas, vozi auto putem preko 140 na sat i od jednom u njegovu traku uleće neko ko nije dao migavac.
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Delimično si u pravu, može tako da se vozi (na žalost) ali nikako ne bi trebalo. Samo ću pomenuti Zrenjaninski put i svima nam dobro poznati BMW 525 TDS koji je par nas sa foruma mogao da baci u jarak ili pod autobus zbog takvog načina vožnje.
U svakom slučaju, izvini ako te nisam skapirao kako je trebalo...
No hard feelings
.
No hard feelings

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- Vladan
Pojma nemam sta si hteo da kazes.milan_gt piše:dal je moguce da isto mislimo nas dva..krstic i ja..
odlicno si ovo napisao jer ti migavac ne daje pravo da bilo kome smetas i prepadas ga u saobracaju, posebno na otvorenom putu..neko ne reaguje kako si zaplanirao ali kak'e to veze ima jer si ti kao dao migavac..nije da ne pomaze, al je na trecem mestu po vaznosti..uzasno retko ga koristim..Vladan piše:Ljudi oko tebe bi trebalo da budu svesni tvojih namera, da se pripreme, a ne da reaguju post festum, kad vec moze biti kasno.
1. obracas se nekom "Krsticu", koji nije ucestvovao u diskusiji, a citiras mene. (To je lepo sto se vi znate i privatno, ali ja vas ne znam, znam samo forumske nickove, pa mi nije jasno ko s kim prica. OK, privatni je forum, nemam sta da se bunim oko privatnih razgovora, ali bih molio da pri istim, a koji idu u javnost, izostavite moje ime. Kad se nadjete negde, u PP, itd, ..., citirajte imena koliko vam drago.
2. Kao i obicno, zamenjujes uzrok i posledicu, zrtvu i agresora.
3. Ubacujes dodatak, koji uopste nije tema razgovora, a to je da postoji mogucnost da neko vozi kao kre*en i sa ukljucenim zmigavcem. Bravo! Kakav veleobrt. Da nije strasno i zalosno bilo bi smesno.
Agresori, oni koji maltretiraju, su ljudi bez ukljucenih zmigavaca pri skretanju i preticanju. Po defaultu. Bez obzira koliko pazili, bili sigurni itd. Kad god skrenes bez zmigavca bahat si i ugrozavas me. Nekoriscenje zmigavaca svedoci i o nekulturi, i o deficitu u sposobnobsti ucenja. Svima vam je u auto skoli receno da ih koristite, ali vi ste najpametniji i bogom dani, pa imate bolje resenje. U krajnjem, sve i da je nepotrebno, nece da skodi. Akoodredjen broj ljudi kaze da im smeta nekoriscenje, i da im je lakse kad vozacke face ukljuce zmigavce, onda ce vozacke face, ako imaju trunku vaspitanja to postovati. Jedan od osnovnih principa, nazovimo je "ljudskosti" je da ne radis ono sto znas da drugima smeta, pogotovo ako vec postoje i pisani zakoni i propisi koji to regulisu. A i obavezni su po propisu.
Ja opet kazem, jedan od razloga sto su se oni zakucali u betonski stub je i taj sto nisu bili kaznjavani za zmigavce i slicne "gluposti" dok je bilo vreme.
Skapirao si ti njega odlicno, nego se on vadi na spinovanje, sto mu je omiljena. Milanova logika oko zmigavaca, i pojasnjenja, su poput farse u kojoj Jeljcin pije solju caja pred kamerama, kako bi dokazao da nije alkoholicar. Uostalom sta reci o nekom ko misli da su oni koji voze po ogranicenju krivi sto ih zakuca idiot sa 200 na sat.peca piše:Delimično si u pravu, može tako da se vozi (na žalost) ali nikako ne bi trebalo. Samo ću pomenuti Zrenjaninski put i svima nam dobro poznati BMW 525 TDS koji je par nas sa foruma mogao da baci u jarak ili pod autobus zbog takvog načina vožnje.
No hard feelings.
S obzirom na sve, i koliko primecujem, trend nerazumevanja i opravdavanja neopravdivog, mislim da cu se povuci iz diskusija na ovom forumu, pa eventualno ako mi zatreba savet oko glancanja felni ili tako nesto ...
Poslednja izmena: Vladan, na dan četvrtak, 14. mar. 2013. u 09:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milan_gt
a sto li se ne secam da se iko bunio zbog mog ne davanja istog..?
zato vidim da me oba ne razumete jer je bitnije od migavca stvoriti bezbednu situaciju iza sebe i tad on uopste nije ni potreban..
dosta pominjete bg koji je extreman slucaj svega i svacega..a poceli smo sa preticanjem na otvorenom putu..
i vasa bezbednost lezi u reagovanju onog drugog na vas migavac..sto se kod mene nikad nece desiti..
zato vidim da me oba ne razumete jer je bitnije od migavca stvoriti bezbednu situaciju iza sebe i tad on uopste nije ni potreban..
dosta pominjete bg koji je extreman slucaj svega i svacega..a poceli smo sa preticanjem na otvorenom putu..
i vasa bezbednost lezi u reagovanju onog drugog na vas migavac..sto se kod mene nikad nece desiti..
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
U saobraćaju postoje mnogo gore stvari od nedavanja migavca. Daleko gore stvari. S obzirom da po gradu svakodnevno prelazim kilometražu jednog malo lenjijeg taksiste, stalno vidjam ljude koji daju migavac a ne skrenu. Koji daju levi migavac a skrenu desno, ili obrnuto. Koji daju migavac da skrenu levo a neko iza njih krene u preticanje. Meni se prvom često dešava da dam desni migavac da skrenem i pritom uhvatim malo "luka", a neko iza mene pokuša da mi se ubaci sa desne strane. Ako neko ispred mene skrene ili se prestroji a pritom nije dao migavac niti je makar mikronski ugrozio moje kretanje, zašto bi to bila tako strašna stvar za nerviranje ili preki sud? Situacija od pre sat vremena - mokro, klizavo, pada sneg, na pešačkom stoji žena sa malim detetom, stajem da ih pustim, kreću da prelaze, iza mene se već pravi manja kolona, dolaze do srednje trake i staju jer iz suprotnog smera niko neće da im stane, tu počinjem da brojim - 12 (dvanaest) idiota iz suprotnog smera prolaze i to brzinom većom od ograničenja i tek je trinaesti stao da ih propusti. Po vašoj logici, šta raditi onim 12? Ubiti, zaklati, kuvati u vrelom ulju, obesiti za testise na sred Trga? E to je već strašno, za migavac preterujete.
Poenta priče - zajebi histeriju oko toga da li je neko dao migavac ili ne i pažnju usredsredi na saobraćaj. Stalno u saobraćaju gledam neku histeriju, verovatno od strane ljudi koji retko voze ili nedeljno predju do 100 km (koliko ja predjem svakog dana), svi nešto koče, pizde, trube, vikendom je tek užas kad krenu čuveni "vikend vozači", koji stajku na trepćuće zeleno ali zato sviraju ako onaj ispred ne krene na žuto. Taksista ispred mene se zaustavlja nez migavca i tek posle 5 sekundi stajanja upali migavac, obidjem ga lepo i ne trubim, ne ablendujem i ne pizdim zato što nije dao mogavac, jer to nit je produktivno, nit će dovesti do poboljšanja u saobraćaju, nije mi ubio pola familije, nije mi oduzeo sat vremena života a i samo će mi dići pritisak. Jutros me ispred firme zagradio komšija sa kombijem, nisam mogao pola sata da izadjem, šta sam trebao da mu uradi kad se vratio, naravno ništa. A vi kukakte kao babe zbog nedatih migavaca koji nit vam ugrožavaju vašu vožnju, nit ugrožavaju tudju, nit ugrožavaju nešto treće, ali nije "po propisu". Beogradski saobraćaj ima problem sa fluidnošću, a istoj ne doprinose ljudi koji voze pod tenzijom i čak kontra doprinose jer misle da svi drugi trebaju sad da voze 110% po propisu i sad će svima po spisku koji u saobraćaju nisu idealni.

Poenta priče - zajebi histeriju oko toga da li je neko dao migavac ili ne i pažnju usredsredi na saobraćaj. Stalno u saobraćaju gledam neku histeriju, verovatno od strane ljudi koji retko voze ili nedeljno predju do 100 km (koliko ja predjem svakog dana), svi nešto koče, pizde, trube, vikendom je tek užas kad krenu čuveni "vikend vozači", koji stajku na trepćuće zeleno ali zato sviraju ako onaj ispred ne krene na žuto. Taksista ispred mene se zaustavlja nez migavca i tek posle 5 sekundi stajanja upali migavac, obidjem ga lepo i ne trubim, ne ablendujem i ne pizdim zato što nije dao mogavac, jer to nit je produktivno, nit će dovesti do poboljšanja u saobraćaju, nije mi ubio pola familije, nije mi oduzeo sat vremena života a i samo će mi dići pritisak. Jutros me ispred firme zagradio komšija sa kombijem, nisam mogao pola sata da izadjem, šta sam trebao da mu uradi kad se vratio, naravno ništa. A vi kukakte kao babe zbog nedatih migavaca koji nit vam ugrožavaju vašu vožnju, nit ugrožavaju tudju, nit ugrožavaju nešto treće, ali nije "po propisu". Beogradski saobraćaj ima problem sa fluidnošću, a istoj ne doprinose ljudi koji voze pod tenzijom i čak kontra doprinose jer misle da svi drugi trebaju sad da voze 110% po propisu i sad će svima po spisku koji u saobraćaju nisu idealni.
Bez uvrede, ali kao da si rodjen ne juče nego jutros, kao da ne poznaješ ovaj svet oko nas i kao da si jutros prvi put izašao u saobraćaj pa takvu beznačajnu stvar doživljavaš tako teško. Ne dao Bog nekome da ti se zameri u saobraćaju, a kamoli za nešto ozbiljnije. Medjuljudski odnosi i životni problemi su mnogo važnije stvari od jednog migavca. Zamislite neku veći američki grad 50-ih sa istom količinom saobraćaja kao BG danas u kom 95% vozila fabrički nije imalo migavac. Nešto ne znam da su masovno ginuli ili da su se masovno medjusobno sakatili zgog migavca. Kod nas su ljudi kao posmatrači jako skloni ocenjivanju da li neko vozi brzo, sigurno, da li može da se zaustavi i tome slično, ali toliko skloni da po pravili bolje od samog vozača nekog auta znaju da li će taj moći da se zaustavi ako zatreba i kako će reagovati ako mu nešto izleti, vidovit smo narodVladan piše:[
Agresori, oni koji maltretiraju, su ljudi bez ukljucenih zmigavaca pri skretanju i preticanju. Po defaultu. Bez obzira koliko pazili, bili sigurni itd. Kad god skrenes bez zmigavca bahat si i ugrozavas me. Nekoriscenje zmigavaca svedoci i o nekulturi, i o deficitu u sposobnobsti ucenja.

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Back to the topic:
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ako je dobio po nosu...
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Billy
- Poruka: 574
- Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h
- Vladan
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- milan_gt
gone in 5s 

- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- milan_gt
tek sad videh stalkerov video..'nas kad ces ovo videti u ameriki npr..