Meni to odgovara, ionako neko treba da plati farbanje branika/auta911s [SK] piše: a oni pun gas i da ne cimnem nazad udario bi me slepac.

Meni to odgovara, ionako neko treba da plati farbanje branika/auta911s [SK] piše: a oni pun gas i da ne cimnem nazad udario bi me slepac.
A sto je glavno, pola njih uopste nije svesno razlike izmedju prestrojavanja i secenja. Jednom mi se desilo sa Br. mosta, pogledam u ogledalo, mali onaj Merc za ne tako bogate snobove u pokusaju, A klasa, 10ak metara iza, idemo pribliznom brzinom, ja zmigavac, predjem ispred njega, on svira , da gas, pa me prestigne i uleti isece me, naravno, posle 5m crveno svetlo, on izlazi, matori neki vlasnik firme, glavati onaj, tipa Jataganac, i dere se , kao, vidis kako je to kad te neko isece, ja ga oteram u 3, pokazem mu na zmigavce, pitam, znas ti sta je ispred sta je iza, a on 'oce 'se bije, al' ga zena vratila u auto. Tjah.RS_cabrio piše:to je stari trend. Zapravo te teraju da ne dajes zmigavac jer ti se drasticno smanjuju sanse da se prestrojis.911s [SK] piše:Primetio jedan rastući trend u Beogradu, a to je kad daš migavac da se prestrojiš i polako počneš oni koji su solidno iza tebe šaltaju tri niže i pun gas samo da bi prošli da se ne prestrojiš ispred njih.
To možda benzinci, dizeli nema potrebe da se šaltaju...911s [SK] piše:Primetio jedan rastući trend u Beogradu, a to je kad daš migavac da se prestrojiš i polako počneš oni koji su solidno iza tebe šaltaju tri niže i pun gas samo da bi prošli da se ne prestrojiš ispred njih.
Ko jos vozi motor po ogranicenjudule0911 piše:Ne znam na kojoj razdaljini ti je izleteo taj sa kamionom, ali mi se cini da ste oboje krivi. Da si isao po ogranicenju, ne bi bilo problema ni da usporis ni da stanes.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
To je zato sto smo naucili da se zove zmigavac, migavac ili slicno, a to je nesto sto zmiga, miga, pali se i gasi ... Mislim da se jos samo u Americi to tako zove - blinker, u ostalim delovima sveta kaze se indikator, tj. ono sto indicira kojim ces se pravcem kretati. Cak i nas zvanicni naziv, pokazivac pravca, je nesto izmedju, pa onda i ko ukljuci zmigavac, ukljuci ga kad je vec kasno, tj da pokaze kuda ide (a ti to vec vidis i sam), umesto da indicira kuda CE da ide.totti piše:Jbt, kako mene izludjuje kad neko stoji na semaforu u traci koja je za pravo i levo, a tek kad se upali zeleno daje levi migavac
To za provlacenje podrzavam,ako vozim motor ne znaci da moram da budem prvi na semaforu,uvek srtanem kao da vozim auto,dok imam drugove kad se vozim sa njima naidjemo na semafor odmah krecu u proboj na pocetak kolone,isto tako brdo njih izaziva druge da se potezu,ja i da hocu nmg da se potezem jer vozim Hondu VTS 750 pa ko se razume zna da je u pitanju choper jes da ima oko 700 kubika al nije namenjen za jurnjavu vec za uzivanje.Dok znam lika koji vozi GSX-a i njemu je uspeh da proleti kroz raskrsnicu ili da ulece u makazice.A onda treba pomenuti i one kojima je takodje cale i motor kupio i to vidi cuda neku zujalicu od 600+ kubika ti uglavnom i pune citulje.Ali ima vozaca koji zaista ne obracaju paznju na motore i misle da zbog gabarita motora mogu bezbedno da nas iseku ili da voze uz tocak,milion puta mi se desavalo da likovi voze uz moje kolenopa kad svirnes oni kao pogubčjeno gledaju,motor je mali imas mesta.Jednom mi je jedan taksista rekao sta vozis tu bezi uz ivicuIosis piše:Ja sam primjetio da žene u saobraćaju (uglavnom neke uspaljene klinke kojima je tajo/sponzor kupio neki auto) pa žele da se malo urče, kada upadnu u situaciju se pogube. Ukopaju se, a onda ko ovce blenu u tebe. Muškarci uglavnom ostanu prisebni.
A što se tiče motorista, najviše kukaju kako su ugroženi, a jure i upadaju u rizične situacije. Pa de onda kada je tako, kada ste toliko ranjivi, vozi brate normalno. Najjači su oni koji se provlače između auta, pa kada ga neko zakači kriv mu onaj u autu. Ni ostali vozači nemaju kao pauk 8 pari očiju pa da mogu gledati na 8 različitih strana.
to je stanje svesti prosecnog srbina(ja ,pa ja,i samo ja) bez da vodi racuna o drugima. Kada sam prvi na semaforu, trodupla paznja da ne kasnim...kada znam da semafor kratko traje,dodam gas ne zato sto necu proci nego zato da bi oni iza mene stigli, ili ova situacija sto si napisao.Saobracaj se prati i iza sebe ane samo ispred.totti piše:Pa mene i nervira to što ga onda čekam da skrene, a da je na vreme dao migavac, izabrao bih srednju traku (situacije su u raskrsnicama sa više traka). Znaš ono... Vidiš u srednjoj traci 10-ak automobila, a u traci za pravo i levo samo jedan. Naravno, izabereš drugu opciju i ispadneš
, jer ne samo da te obidje tih 10, već i svi oni koji pristižu u medjuvremenu