Dihtung izduvne grane Sierra 2.0
Moderator: Dragomir
- NikolaTodorovic
- Poruka: 246
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 20:03h
- Kontakt:
Dihtung izduvne grane Sierra 2.0
Opet ja sa pitanjem...
Pre 10tak dana sam zamenio dihtunge na izduvnoj grani jer je Sierra prdela ko Lada Riva..Kad sam ih zamenio auto je zvucao kao da radi na struju..Jutros sam ga po prvi put nagazio preko 3k obrtaja i dihtung je izgoreo..I to onaj sto ide na auspuh..Sta sad da radim? jel moze neko da mi preporuci neke KVALITETNE dihtunge pa nek kosta i 1000 dinara samo da odstranim onaj uzasan Lada sound..I u kabini se odvratno cuje ko svrake da mi mandaju krilima pored usiju kad dam gas...Ako ne da li je preporucljivo da stavim 2-3 dihtunga zbog mogucnosti da se spoj izdeformisao? Takodje sam mazao hermetik na sva 3 dihtunga i ovi na glavi su ok...Samo me ovaj drka...Izgleda neki zlj kvalitet...
Pre 10tak dana sam zamenio dihtunge na izduvnoj grani jer je Sierra prdela ko Lada Riva..Kad sam ih zamenio auto je zvucao kao da radi na struju..Jutros sam ga po prvi put nagazio preko 3k obrtaja i dihtung je izgoreo..I to onaj sto ide na auspuh..Sta sad da radim? jel moze neko da mi preporuci neke KVALITETNE dihtunge pa nek kosta i 1000 dinara samo da odstranim onaj uzasan Lada sound..I u kabini se odvratno cuje ko svrake da mi mandaju krilima pored usiju kad dam gas...Ako ne da li je preporucljivo da stavim 2-3 dihtunga zbog mogucnosti da se spoj izdeformisao? Takodje sam mazao hermetik na sva 3 dihtunga i ovi na glavi su ok...Samo me ovaj drka...Izgleda neki zlj kvalitet...
Trkaju se dva kadeta ,suza suzu stize
Šangajke Silver
Šangajke Silver
- Scorpio 696
- Poruka: 1383
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Re: Dihtung izduvne grane Sierra 2.0
Jel u pitanju onaj trouglasti spoj sa 3 srafa?
grana+ pocetak auspuha
Ja sam muku mucio sa time
Izgoreo sam 2 dihtunga
pa sam narucio da mi naprave ojacane ali ni oni nisu dugo drzali.
Vozeno tako par meseci ali je i grana pukla na 2 mesta.
Reseno je zamenom kompletne izduvne grane.
Tj. napravljena je nova iz jednog dela i spaja se sa auspuhom tek ispod auta.

grana+ pocetak auspuha
Ja sam muku mucio sa time
Izgoreo sam 2 dihtunga
pa sam narucio da mi naprave ojacane ali ni oni nisu dugo drzali.
Vozeno tako par meseci ali je i grana pukla na 2 mesta.
Reseno je zamenom kompletne izduvne grane.
Tj. napravljena je nova iz jednog dela i spaja se sa auspuhom tek ispod auta.

- NikolaTodorovic
- Kontakt:
Upravo taj deo..Mnogo su ga usrali sto nisu stavili 4 srafa...vozio sam se nepunih 10 dana i izgoreo.>Sad sam uzeo neki metalni sa debljim prstenom pa ce mo videti..Imamo iste motore koliko vidim? Koliko te je izasla nova grana?
Šangajke Silver
Šangajke Silver
- Scorpio 696
- Poruka: 1383
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Da mislim da fali 4ti sraf
ovako mislim da se iskrivi pa progoreva dihtunge.
Umetao sam ja prstenove i diht masu i dihtung.
Posto kada se rasklopi ima mali zljeb
znaci kada bi postojao dihting sa pojacanim rupama (tipa prsten) bilo bi savrseno.
Grana je bila 200e
to je kao prva i druga na dohc-i zajedno.
Liku sam odneo projekat motora mere i sliku kako to englezi rade i eto ga
nema vise zezanja sa dihtungom.
ovako mislim da se iskrivi pa progoreva dihtunge.
Umetao sam ja prstenove i diht masu i dihtung.
Posto kada se rasklopi ima mali zljeb
znaci kada bi postojao dihting sa pojacanim rupama (tipa prsten) bilo bi savrseno.
Grana je bila 200e
to je kao prva i druga na dohc-i zajedno.
Liku sam odneo projekat motora mere i sliku kako to englezi rade i eto ga
nema vise zezanja sa dihtungom.
- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
Joj i ja sam sa tim imao problema na scorpiu cosworthu, na obe strane mi pustalo na spoju sa auspuhom i granom, nema sta nisam radio i uvijek pusta, mazao nekim diht masama i djaba, sve izgori i probije, kasnije stavim nove dihtunge, metalne sa rupicama i opet ista stvar, sto je najgore to je toliko zavuceno i koplikovano, da sam sa 3 produzetka i 2 zgloba od gedore odvrtao i zavrtao sarafe, na kraju neka masa sto drzi 1000c i mrezica uz nju, i zasad manje pusta, ali bar necujno. 

- NikolaTodorovic
- Kontakt:
Evo opet sam stavio dihtung i kad sam rasturio ustanovio sam da je povrsina kriva..Odnosno iskrzala se i iskrivila ima neke neravnine i rupe..To mi prouzrokuje duvanje odnosno to sto nece da zadihtuje..U svakom slucaju nista drugo mi ne preostaje nego da taj deo odsecem od auspuha i odnesem da se uradi isti takav nov.
Šangajke Silver
Šangajke Silver