lambda sonda
Moderator: Dragomir
- scorpio2.9efi
- Poruka: 47
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 01:45h
lambda sonda
sa l.sonde mi izlaze tri zice i uopste ne vidim gde ih trebam spojiti,l.sonda je ispitana i radi.dali negde na motor ili na ECU ali gde na koji pin?
nema nista za dzabe,sve je fraj.

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: lambda sonda
Мораш да кажеш који је ауто , мотор , и која је ознака мотора да би могла да се нађе ел. шема око рачунара и мотора .
Ако је оригиналана инсталација и мотор , онда је близу сонде џек за њено качење за инсталацију .
Колико ја знам сонде на форду су са 4 жице , али нема везе , и та од три ће радити . Сива и црна су сигнал и маса ( нисам сигуран која је која ) , а 2 беле су маса и 12 волти за грејач . Код тебе грејач иде преко 1 жице, а масу директно скида са ауспуха
Ако је оригиналана инсталација и мотор , онда је близу сонде џек за њено качење за инсталацију .
Колико ја знам сонде на форду су са 4 жице , али нема везе , и та од три ће радити . Сива и црна су сигнал и маса ( нисам сигуран која је која ) , а 2 беле су маса и 12 волти за грејач . Код тебе грејач иде преко 1 жице, а масу директно скида са ауспуха
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
neke serije cak i nemaju l. sondu. Konkretno moja dohc nema sondu. Tako da treba proveriti po broju ecu-a dali tvoj auto uposte ima sondu
Pokusaj proveriti na ovom linku
http://www.souleyman.ru/forum/knowledge ... dc192e998e
Ukoliko fabricki nema katalizator verovatno nema ni lambda sondu,tako je bar kod mene bilo
Pokusaj proveriti na ovom linku

Ukoliko fabricki nema katalizator verovatno nema ni lambda sondu,tako je bar kod mene bilo
- scorpio2.9efi
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
to sam razumeo,ali po sifri sa ecu-a se moze znati da li ima ili ne l.sondu i ja sam mislio da je kod mene neko uklonio sondu i dzek od nje dok nisam provalio da je auto uopste nije ni imao
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Прочитај код мотора , налази се ту негде у околини броја мотора или на глави . Он је ознака оног шта је фабрика замислила да тај мотор буде .
У сваком случају , ако има катализатор фабрички , има и сонду .
У сваком случају , ако има катализатор фабрички , има и сонду .
- scorpio2.9efi
ja imam i sondu i katalizator fabrichki.gde da udzekam sondu.
nema nista za dzabe,sve je fraj.