Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

MOJ FOKUS 1.8 TDCI

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Re: MOJ FOKUS 1.8 TDCI

Poruka od DB9 » utorak, 26. feb. 2013. u 14:45h

ato placen 3000 + veliki srvis 250 + registracija 220 + nosac motora 90 + dve zimske nove 140 + vanredna promena ulja zbog neadekvatne gradacije 50+reglaza 15 + zadnje plocice i obrada diska 30 + grejaci 30 + set kvacila sa zamajcem 400 + nosac motora 30 ispod akumulatora plus neka remenica na pkk kaisu po malo se jos cuje jos ne znam cenu,lager na poluosovini neki juce pri rasturanju utvrdjeno da se cuje i za to ne znam cenu + sigurno 70-80 za ruke sigurno.

a nikakv problem nemam nemam sa motorom eksta ide,trapovi ekstra svako ko sedne u njega odusevi se kao je ocuvan i stegnut i kao lepo ide.

znaci za 6 meseci ovaj auto mene kosta cirka 4335 eura.
a dobar je koliko li kosta neka dresina nekog na kojoj ne valjaju dizne turbina i sta ti ja znam...

i aj sad budi pametan moze se desiti da se preselim u inostranstvo i moracu da ga prodam...

MATEMATIKA NULA...pa i da ne odem u inostranstvo koja mi je matematika sto ga duze vozm jeftinije cu ga prodati i opet nista...

Je*em ti forda koji mi je na redovno odrzavanje pojeo 1300 eura za 6 meseci
ana pijaci za 2500 da biras...kakav oces

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 26. feb. 2013. u 14:52h

2500e+pola stvari koje si ti naveo da bi taj auto doveo u red kako bog zapoveda ;)
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 26. feb. 2013. u 16:04h

Ma Ford je kriv.

Ja toliko stvari nisam ni za 3 godine zamenio na Mondeu (ok mozda i jesam ali ne vise od toga).
Platio ga 6300, kostao me do sad vrv oko 8000, ne mogu 3000 da dobijem. Ali se vozim 3 godine i nijednom me nije iznenadio/ostavio na putu.
Hocu samo da kazem, voznja automobila je luksuz koji kosta. Jos ako kupis lose odrzavan auto, kosta jos vise. Nije tu Ford nista kriv.

Lezaj na popuosovini (ako je isti/slican kao na Mondeu) ne moras odmah da menjas, ako nisi pri parama. Ja se vec bar 20-30k vozim i stanje se ne pogorsava.
Fiesta!!

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 26. feb. 2013. u 16:17h

koja drama...

Pre 2 godine sam uzeo Focusa, platio 4200 + sva redovna ulaganja sa registracijom i gumama je bilo skoro 2000€, a jos nisam menjao zamajac (ceka), a turbina, pumpa dizne u odlicnom stanju. Sve to za 43-44 000km je ok. Polovan auto, star 9 godina i originalni delovi.

Druze, ako ti smetaju ta sva ulaganja, predji na Bus plus! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 26. feb. 2013. u 16:34h

Преплатио си ауто , и то је то . Повео си се тиме како ауто изгледа и шта ти ја знам .

Ставиш на папир и продајну цену ауто и све што треба да се уради код њега и тај збир ти је права цена аутомобила .
Ја сам платио фокуса са силним ситним замеркама 1300 е . Свако би рекао то је крш , а ја сам знао да до цене од 3000 евра могу пола аутомобила да променим .
2300 евра ме је изашао на крају , можда и даље не изгледа као тај од 3000 али ја сам прешао 13 000 са њим за годину дана , и нисам имао ни један проблем са колима .
Наравно , бензинац је јефтинији од дизелаша , али ако узмеш да нема шта толико скупо да се поквари , ако је мотор механички добар .

И ја могу да закључим да је форд супер марка , а да је ваген ђубре неопевано , за те паре . Ћале ми вози шкоду са вагеновим мотором , купио је нову овде , пуна сервисна књижица печата , па на 170 000 ради као трактор и поред компресије 14 .

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 26. feb. 2013. u 21:59h

izvuceno iz kointeksta....
ne mislim na daa mi je ford kriv.
ne go u fazonu ovaj moj ford mi dusu pojede :suicide:

ali sta je tu je,kao i svaki auto mora se odrzavati,meni sve zivo smeta i volim da mi bude cakum pakum,vecina mojih prijatelja je u fazonu nek tera dok tera.

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 26. feb. 2013. u 22:09h

Па купиш нов ауто и онда ти ништа не смета , али зато најбрже губи вредност .

Са старим колима је ситуација да буду поузда и сигурна , а не да буду као нова , јер неће никада више бити . Сем ако ниси колекционар и заљубљеник , просто је непрактично јурити да свака ситница буде као из фабрике да је изашла . Ауто треба посматрати као средство да се стигне од А до Б , а не као живо биће , или као модни одевни предмет .

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » utorak, 26. feb. 2013. u 22:40h

Polovan auto je uvek rizik sa poprilicnom kilometrazom.
Neke tu stvari nisi morao da menjas,kao ulje recimo.
Ja da sam na Fokusu toliko menjao,verovatno bih ga prodao,mada,nisi nesto ni ulagao mnogo,sve su to delovi koji se menjaju redovno na odredjenoj kilometrazi,nosaci,ulje i dr.druga je stvar ako mislis da si auto u startu malo vise platio. Registraciju takodje ne treba da racunas u odrzavanje.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 26. feb. 2013. u 22:45h

obradovich piše: Neke tu stvari nisi morao da menjas,kao ulje recimo.
:blink:

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » utorak, 26. feb. 2013. u 22:50h

Covek menjao ulje zbog neadekvatne gradacije kako kaze,sta tu ima,bacio pare bez veze,sta bi se inace desilo za 8 ili 10 000 km sa gradacijom 5/40 ili 10/40 ??! Apsolutno nista,na sledecoj zameni sipa 5/30 i to je to.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 26. feb. 2013. u 22:51h

a sta da mu se nesto desilo?Onda bi mu ford verovatno bio kriv

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 26. feb. 2013. u 22:57h

kupi juga, i nema skupih guma kvarova itd, a sta da vozis nesto drugo u klasi toj, mislis da nema guma na njemu, necrkavaju, nemenja se ulje, necrkavaju drzaci, ne postoje zamjaci, i ne registruju se, jednpstavno ko sta voli i ko sta ubode!
bacio je pare i na drzac (jer mu je verovatno treao na leru zbog grejaca) i na obradu diskova, pored ulja, za te pare je imao nove da je dodao jos neku crvenu!

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 26. feb. 2013. u 23:53h

kako mislis tresao na leru zbog grejaca?

ali bilo je za menjanje skroz popucale gume i na levom i sada kada se skidao menjac i na desnom. desno katastrofa razdvojio se na pola onaj st se retko menja iznad menjaca

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » sreda, 27. feb. 2013. u 03:55h

Ler skoro uvek varira (i često se gasi auto), a samim tim se i auto trese kada grejači nisu ispravni.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » sreda, 27. feb. 2013. u 13:19h

svi delovi su stigli danas krece montiranje ima da bude ko casa...nadam se da ce bosista da resi problem variranja ler gasa dok je hladan. merio dizne kaza ekstra,gledao pumpu kaze dobra,jedino je skinuo neko sokocalo sa nje i reko ovaj deo sredi i tvrdi da ce problemi nestati,a to ce kostati 500 din....zamajc ide novi luk-ov,nosac motora febi...lager poluosovine takodje novo.
remenica pk kaisa...ulje u menjacu.

mislim da kada se nesto radi i kad se vec rastura pola auta bolje dodati jos 100 evropskih i uraditi jos te neke sitnice,bar cu biti miran.
u pocetku sam prso a sad razmisljam ma ima da se skocaka i da tera bar je motor i turvbina vrh.....
ima da bude ko nov

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 27. feb. 2013. u 13:22h

Sredis te stvari, i vozis jos dugo! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

nikola_focus
Poruka: 1490
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » sreda, 27. feb. 2013. u 13:47h

Kod kog bosiste si bio?
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » sreda, 27. feb. 2013. u 13:48h

ma sve je ok nego sam prso bio,jebote sve neke gluposti,nosac motora,remenica,lager set kvacila,ler gas.... a svako ko sedne u auto kaze mi brate ti nisi normalan auto je do jaja...

moj mehanicar i ja zajedno kod pece na duvanistu.
on jedini u gradu imao ona cudesa od masina za dizne i pumpu,kruzi neka prica gradom da je zveknuo bio sto soma evropske valute za tu neku masinu da moze da radi i bos i delphi i sta ti ja znam sta sve ne...
korektan decko mada verovatno ima uticaja i to sto moj mehanicar i on imaju ekstra saradnju donosio mu je dizni i dizni na remont,nemam pojma hvale ga ljudi

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » sreda, 27. feb. 2013. u 13:57h

Eee, tako i ja juce. Zeza me termostat povremeno i kupim original jer nema `leba od ovih zamenskih, i odem na zamenu. Rekoh majstoru aj kad sam vec tu, struze nesto oko PK kaisa, ono kao da je lager propao, i da pogleda. Skine on i ustanovimo da ne valjaju roleri na spaneru i onaj iznad kompresora klime, ostalo je u redu. Rekoh super, zamenimo odmah, upalim ja, i on kaze eto sad ti je super, ali ja opet cujem taj isti zvuk, samo prigusen. On kaze teraj slobodno, i teracu, sta da radim, kaze verovatno je lager kompresora klime posto nemam suspleh a on prvi dole na udaru, i kosta 50E :doh: :ford:

Tek sad vidim ovo za bosistu, pa vidi ja sam pricao sa ovima iz Ford company posto tu odrzavam auto, ono neobavezna prica oko dizni i tih cudesa, i oni kazu da su vec imali par reparacija kod njega i da nema nikakvih problema. Ja sam bio bas skeptican zbog toga sto i sam znam, a i pricaju ljudi, da nema toliko strucnih i opremljenih ljudi u Srbiji koji mogu to da rade. Ali eto, ispada da i mi na jugu mozemo da se podicimo takvim strucnjakom. Ne znam da li Banjac ima to za common rail, nisam nesto cuo.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » sreda, 27. feb. 2013. u 14:57h

ma kome se kako zalomi,ja licno poznajem ljude iz ford kompanija dolaze kod mene po robu neku,a nikad ne bih oterao auto kod njih,tako vervatno i za tog bosistu...neko se hvali,neko place...nikad nisi nacisto.
jedino gagi uliva poverenje ali samo put do njega 100 evropskih.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » petak, 1. mar. 2013. u 12:36h

bosisti su cudo...
gagi je milion posto u pravu

odjednom je nakako tih 500 dindzi preraslo u 135 evropskih.
kao taj regulator pritiska nije mogao da popravi ili opere ili sta vec a novi nekom slucajnoscu kosta 135 evra...hahahaha da nije tuzno bilo bi zalosno.

prica je krenula kad tako sta koda smo mi otisli kod njega on je gledao radi dijagnostiku mrkao tamao vamo. i ustanovio kao i vecina da je problem u regulatoru pritiska goriva. koliko ce to da kosta,on kaze brate 500 dodzi ma to samo da se skine i ja to operem ili sta vec je rekao.

ja odem i kad je sve namontirano auto jedva upali dimi kao lud lupa na sve strane....
ja pravo kod njega spreman da mu kicmu polomim,a jos frajer kad smo uzimali regulator od njega kaze ma ne treba nista drugari smo ovo je sitan poso.
i elem stignem kod njega a on mi kaze mora da se menja regulator kaze tvoj je bas ostecen...umalo ga ne ubih. Kazem mu ja prijatelju auto sam dovezo ispravan imao je samo problema sa hladnim startom malo,dimio je par minuta dok se ne ugreje i malo sam morao da mu dam gas da bi sastavio rad a inace kad se zagreje.radi ko sat.
u najgorem slucaju sam ocekivao da se auto ponasa isto kao ranije,a ne da se raspadne.

posle duzeg natezanja da on meni nov regulator i kaze mi probaj ga ako se ne popravi situacija vrati ga ako bude ekstra to je 135e.

i naravno auto sa novim regulatorm proradi i vozkao sam ga sinoc sa novim kvacilom i ko zna sta sam sve izmenjao jos da ne davim, naravno auto zagrejan radi kao sat tero po autoputo 190-200...sve ekstra

i rekoh sebi to je to,dacu i tih 135 eura samo da mi se mozak smiri. ali rekoh sebi da sacekam jutro na ladno da vidim sta ce da kaze...
jutros kao i ranije nije teo da satavrad dok nisam dao gas...beli dim iza njega...sve isto kao ranije.

poenta price-SAD CU MORATI DA DAM 135 EURA ZA TAJ REGULATOR SAMO DA BI MI SE AUTO VRATIO U STANJE U KOJEM JE BIO PRE FAMOZNOG BOSISTE,JER JE MOJ UNISTEN I NE MOZE AUTO DA SE SASTAVI SA NJIME....TAKO SE MOJI DRAGI PRIJATELJI ZARADJUJU NOVCI...NE RADECI NISTA...A CENU REGULATORA NECU NI DA KOMETARISEM....GARANTUJEM DA KOSTA UPOLA TOGA DA SE MALO COVEK RASPITA.

izvinjavam se na smaranju ali neka ova moja prica posluzi drugima da se uzdaju u svog majstora i njemu kes u ruke pa neka se on mlati,a ti sedis kuci i kad auto bude gotov ako si zadovoljan placas a ako nisi neka nastavi sa radom dok ga ne skocka.

za tih 135 eura sam komotno mogo da odem do DRAGOMIRA i jos prase da bacimo na razanj dok sredjujemo auto a ne ovako.

izvinite zbog duzine posta

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 1. mar. 2013. u 13:00h

Ne bih da stajem na muku, ali sve se svodi na dobro staro - ko ne plati na mostu, plaća na ćupriji.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » petak, 1. mar. 2013. u 13:19h

ma sve je istina sto kazes ali ja kad bi se tako ponasao na mom poslu,jer i ja se bavim tehnikom,za dva dana bi me najurili ili bi se smanji promet.

srbija je majka prevare i ostalih gluposti

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 1. mar. 2013. u 16:40h

Bedak :(
Ali eto, makar znas da ne ides vise kod tog dundjera, koji je u pokusaju ciscenja tvog regulatora (ispravnog), isti vrv unistio :doh:
Fiesta!!

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » petak, 1. mar. 2013. u 16:55h

nikola_focus piše:Ali eto, ispada da i mi na jugu mozemo da se podicimo takvim strucnjakom.
Povlacim ovo sto sam rekao.

A da nadjes negde polovan regulator za mnogo manje para, a taj da mu vratis, kad vec kazes da nov regulator nije nista promenio.

Zaključana

Povratak na „Automobili članova“