Menjate li ulje ?
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Menjate li ulje ?
Citam tako nesto po forumu , pa onako iz znatizelje cisto da pitam da li i koliko cesto menjate ulje u menjacu i (stariji sa zadnjom vucom) u diferencijalu ?
Licno na svim automobilima koje kupim zamenim odmah i onda menjam svakih 50.000 km, ako se auto dovoljno dugo zadrzi kod mene .
Licno na svim automobilima koje kupim zamenim odmah i onda menjam svakih 50.000 km, ako se auto dovoljno dugo zadrzi kod mene .
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Menjate li ulje ?
Menjam, ali ne toliko cesto.
Na Mondeu nisam promenio odmah vec kad sam menjao set kvacila pa sam zamenio ulje o istom trosku. Koliko sam skapirao ulje koje je bilo u menjacu (fabricko) je predvidjeno za dosta veliki interval zamene, tako da sam ga manje-vise promenio na vreme.
Na Mondeu nisam promenio odmah vec kad sam menjao set kvacila pa sam zamenio ulje o istom trosku. Koliko sam skapirao ulje koje je bilo u menjacu (fabricko) je predvidjeno za dosta veliki interval zamene, tako da sam ga manje-vise promenio na vreme.
Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Takodje...dule0911 piše: Na Mondeu nisam promenio odmah vec kad sam menjao set kvacila pa sam zamenio ulje o istom trosku.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8417
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
A baš i u mjenjaču ima ulje?
P.S. Da neko ne pomisli da sam ozbiljan, samo se zaebavam.

P.S. Da neko ne pomisli da sam ozbiljan, samo se zaebavam.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zamena ulja u menjaču i diferencijalu kod starijih se može uraditi jedini pri rasturanju istih i naravno obaveznom predihtovanju, inače se svodi na dolivanje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
kod mene se svodi na proveru i eventualno dolivanje i to radim svakih pola godine,jer mi je auto odvano punoletan pa zahteva dodatnu paznju