Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Vladan » subota, 23. feb. 2013. u 19:43h

... ja licno imam u autu ispod sedista palicu,u gepeku pajser i dok je jos bio dozvoljen suzavac obavezno u kaseti,kod sebe ima stick i boks,...
Au! Odakle bvese ti, cisto da znam, da ne idem u te krajeve. Mislim, ako si ti normalan, kakvi li su tek oni sto nisu?
Imam asociaciju na inspektora Sledge Hammer-a i Dori Doreau. Secate se? Ako ne, ili nikad niste ni culi za to, potrazite na Youtube-u.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » subota, 23. feb. 2013. u 19:49h

Secam se kao dan Sledz Hamera, samo sto je on seto nki magnum,il sta vec.

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » subota, 23. feb. 2013. u 19:53h

Fazon je u tome ako neko krene na tebe sa nekom stranglom red bi bio da uzvratis ljubaznost istom merom,uvek kreces goloruk a tuca je nepredvidiva stvar pa ono za svaki slucaj treba imati nesto thumbsuph Daleko od toga da ja sad preporucujem iskljucivo tucu sa "argumentima" izlupate se na ferku pa sta bude,bude ako on potegne "nesto" potegnes i ti :rotfl: Npr mog ortaka je cigance skucalo jer nije hteo da mu plati sto je mazao soferku,pa mu je cigance elegantno prosledilo behaton plocu u glavu i on zavrsi na urgentnom,na mene su potezali sekiricu od tad znam, da ipak treba imati neku siguronst pri ulasku u tucu ali kao krajnju meru jer 90% tih sto ulaze u raspravu su obicne P :rotfl: pa se sve zavrsi na psovanju,ali ako naletis na nekog iz onih 10% onda je druga stvar.Jeste najbolje ne upustati se u raspravu al ako neko tom buzdovanu ne objasni par stvari ubice nekoga ni krivog ni duznog.Iz isustva i palice za bubanj dobro dodju,a tek martinke :clap: a i lepo kaze pesma "S'gangsterima,gangsterski.S'vitezima viteski" :rotfl:

@Vladan Opet ponavljam mpja snaga ne lezi u palici ali ako neko krene sa palicom i slicnim stvarima na mene sto da cekam da me omlati,a inace sam veliki protivnik oruzija koje momentalo nanosi smrtonosne povrede tipa noz,sekira,satara. :rotfl: A i valjda smo dovoljno pametni i ti i ja da u saobracaju ne dodjemo u neku situaciju koja iziskuje naslije thumbsuph

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 23. feb. 2013. u 20:01h

RS_cabrio piše:Secam se kao dan Sledz Hamera, samo sto je on seto nki magnum,il sta vec.
Ma da, ali cisto asocijacija na na arsenal koji se vuce sa sobom. ima mislim jedna scena kad krenu on i Dori da vade pistolje iz dzepova, gaca, carapa, ..., vidjano i u drugim parodijama.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 23. feb. 2013. u 20:05h

Vladan piše: Imam asociaciju na inspektora Sledge Hammer-a i Dori Doreau. Secate se?
thumbsuph Tu seriju sam sa nestrpljenjem iščekivao da gledam...
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 23. feb. 2013. u 20:13h

Za gance znam,poslednja dva napada koje sam imao na mene su bili ganci.Mislim na odrasle gance. Jedan je dosao do mene da se bije,a drugi je isto izasao iz kola i dosao,al se zajebo u proceni,mada je hteo posle da se ukuca u mene jer je vozio nekog Juga , da mi napravi stetu.Sto se mene tice, gance drzati dalje od civilizaije i ne znam ko njih protezira uopste da budu na svim semaforima (ovi sto ciste stakla) ? U cemu je tu fora?

A ja sam npr uspeo da sam zeznem barem 4 ili 5 napadaca, na snalazljivost samo iako je to situacija koju bi npr ti resavoa oruzjem,a onda bi ti oteli i onda bi bio mrtav ili osakacen. Moguce i da sam pominjao....vozi drugar auto i neka lozana u nekom seat ibizi oce da preteknu i sviraju u ulici sa jednom trakom a crveno se vec polako pali. Drugar vozi normalno. I oni ne uspevaju da preteknu, i na semaforu koji nas je sve stopirao istrcava jedan iz seata do drugarovih vrata vozacevih da ga napadne.....drugar se uplasio i poceo da se zakljucava. Vidim ja vrag odneo salu,kontra mera, istrcim ja na njega sa moje strane. On sad vec u zbunu jer ovaj jedan se zakljucava a ja istrcavam :doh: Pri tome vidim da su iz seata poceli da nadiru jos jedno njih troje ili mozda cak i cetri,ne znam,brzo se desava. ja iskoristim trenutak i viknem drugaru koji jos sedi u kolima : Ivanovicu, vadi legitimaciju. ovi svi se pokocili odjednom. :) . Ja im kazme,sta je picke jedne sta ste stali mamu vam Je*em. Reko ja njima: ajd da vidim sad kakvi ste vozaci kad toliko brzo vozite i sporovam je , pokazite se. :) Naravno da se seat dizelomo nisu imali sanse protiv mondea 2.5 ....inace murkani,cuvari ambasade na cosku ni da pridju ni nista, stoje i gledaju. :ford:

Evo vezano za ovo zabelezena jos jedna komicna situacija :
[youtube][/youtube]

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » subota, 23. feb. 2013. u 22:23h

Moj konkretan slucaj sa gigancetom je sledeci:stajem na semafru prilazi cigance i krece da brise soferku ja ga oteram,kad na sledecem semaforu stoje 4 cigancica (starijih,ali ja ih zovem cigancici jer su jel te cigancici) i jedan iz jakne vadi sekirce i zalece se na mene i ja naravno posto sam sam u rikverc i nazad na prethodnu raskrsnicu dok ovaj trci za mnom naičaze drugi automobili i cigancici se razbezali,kasnije se raspitam i saznam da je taj sa sekirom poslodavac onih klinaca,lepo se obezbedim pomenutim sredstvima i krenem sutradan na istu raskrsnicu i gle cuda prilazi mi onaj lik koji je predhodno vece potezao sekirce,ja ruku u unutrasnji dzep i navucem boks,a palica stoji u vratima,spustam prozor i pitam gde je sekira on pocne da se smeje i polazi ka vratima dok se drugi okupljaju oko auta.Protura glavu kroz prozor i kaze citiram "Ovde se placa prolaz" ja reko dobro a koliko "Sve sto imas ili lupamo kola" ŽTuse vec dovoljno primakao da ga docekam i naravno radio je boks direktno po faci.Od tada se stalno javlja na ulici kad stajem na semafor i naravno uvek ga ponudim pljugama thumbsuph Druga situacija je vozim bulevarom lik u nekom passatu me isece ja svirnem on uspori ja ga preteknem i :.!.: nista on se nabije u branik i tako do semafora al konstantno blica stajemo na semaforu vidim izlazi otvara geepek i vadi dizalicu,ja izlazim takodje on krece kao kome ti sviras znas ti ko smo mi i te fore.Prilaztim elegantno prskam suzavac u oci vracam se u auto otvaram gepek i vadim pajser rekoh ko bese ti u tom trenutku izlazi njegov drugar iz auta i kao sve je u redu nema frke i vratim se i krenem dalje.Zato mi je zao sto su zabranili suzavac tj okarakterisali su ga kao smrtonosno naoruzanje pa je ilegalno posedovati ga,a do skoro se kupovao u bolje opremljenim radnjama :punnish: I da nisam imao to sto sam imao ko zna kako bih prosao o psovanju,guranju i ostalim sitnim stvarima i da ne pricam.Nisu lude rabadzije sto nose lance sa olovnim kuglama,a ovo poptezaje pistolja ipak je to Rusija puna krimosa,cecena,ukrajinaca i ostaleih terorista lol I to uvek se desava sa ljudima mojih godina ili klincima,nisam toliki pajser da nekog cileta startujem,kad vidim matorog coveka ne obazirem se sem ako on ne krene prvi ali to je retko.Manje stvari tipa isekao me,nabija se u baranik tolerisem,ali ono gde moze direktno das te ubije tu vec i treba reagovati,iskreno mislim da vozim po Bg-u odavno bih nekog overio ili bi jos sigurnije neko overio mene sign0007 Najbolje je kulirati i naravno nikad ne kreteti prvi,samoodbrana je vec druga stvar thumbsuph

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » subota, 23. feb. 2013. u 22:57h

A sta bi nosio na mom mestu,atomsku bombu? Ja vozim kamion sa prikolicom,vecinom po BG-u i neminovno je da cu nekoga da isecem ili usporim/ometem jer ne vozim putnicki auto pa da mogu u sekundi da su ubacim ili prestrojim.Imao sam razne situacije ali se zavrsavalo uz par psovki. U kamionu nemam nista od pomagala a u kolima

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 23. feb. 2013. u 23:33h

mene jednom zakacio neki kamion u ustanickoj,ali se nisma ni ljutio. Sta da radim. iskreno. razumljivo mi je da ljudi naprave gresku i da nije mogao da stane lepo.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 24. feb. 2013. u 02:58h

Stvarno mi nije jasno zasto ljudi nose ta "pomagala" , to je i osnova problema , ako imas neku vrstu oruzja po prirodi stvari zeleces da je upotrebis , nebitno da li za napad ili samoodbranu.
Ja to nemam u kolima i ne treba mi , imam PP aparat i to je sve , nesto osnovnog alata , prva pomoc i gluposti. Niti sam ikada imao nezgodnu situaciju s nekim niti cu imati . Stvar je u toleranciji.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 24. feb. 2013. u 03:27h

U beogradu je drugacije, konflikt je na svakom cosku. Nemozes da biras, poslednja tri puta sam ja bio napadnut.jedino da sam ih molio da me ne diraju ,ali takvi koji napadaju i agresivno voze bi tek to iskoristili.Ali i pored toga, mi ne pada na pamet da nosim oruzje. Nek me neko i izudara, bolje nego da ja ubijem nekoga pa posle sve sta proizilazi iz toga a slazem se sa onim sto kaze, oruzje menja stanje svesti,tera te da ga upotrebis i jos vise paranoises kad ga imas.

Loyale

Poruka od Loyale » nedelja, 24. feb. 2013. u 08:58h

thumbsuph Ovim si sve lepo objasnio!

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » nedelja, 24. feb. 2013. u 12:00h

Zato ja vozim kerinu na zadnjem sedištu, pa kada neko ima bilo kakvo pitanje, može da se obrati mom potparolu za odnose sa javnošću i drugim učesnicima u saobraćaju. :D

Na cigane laje čim priđu na manje od 5 metara. :P
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Loyale

Poruka od Loyale » nedelja, 24. feb. 2013. u 12:03h

Govorim tiho i nosim psa sa sobom.

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » nedelja, 24. feb. 2013. u 12:20h

Bolje imati i nikada ne upotrebiti,nego se posle kajati sto nisi imao.NE znam koliko imate godina,ali sve ide sa godinama,npr ja sam u takvim godinama da cu lakse uleteti u konflikt nego neko ko ima preko 30 godina thumbsuph Ja mog kera nmg da ubacim u auto :rotfl: jdenio da ga iseckam pa da ga nakako uglavim,dok je bio manji i mogao je da stane,al sve to povlaci krivicnu odgovornost na kraju pa cak i u samoodbrani da upotrebis neku alatku u vecini slucajeva se tretira kao prekomerna upotreba sile,palicom do sada nisam nikoga nikad udario i pitanje je dal bih smeo da ga udarim mozda po nogama nikako u glavu thumbsuph Sto se tice kamiona pa treba imati neki zdrav rezon i znati da nije bas lako voziti kamion pogotovo po gratu pa jos ako je neki sa poluprikolicom ili tegljac to treba razumeti,sta vise zato sto je kamion u svakom slucaju "jaci" od auta pa ako dune vozacu da te udari sign0007 Ja sam imao losa iskustva i od tada nosim to sto nosim ali skriveno i kao zadnju nadu i srecom ne secam se kad sam to poslednji put koristio thumbsuph

Loyale

Poruka od Loyale » nedelja, 24. feb. 2013. u 13:12h

Radio sam u auto perionici i neverovatno je da 99% ljudi ispod patosnica ili sedista nosi neki prirucnik.Nose i stari i mladi i doktori i advokati i radnicka klasa.Svi nose za samoodbranu,samo jos nisam cuo da neko nosi za napad.Znaci nas narod se samo brani a napadaju verovatno vanzemaljci i neciste sile.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 24. feb. 2013. u 13:13h

ko zeli da ti naudi stvarno,uradice to nevezano sta nosis. Ako ne odmah, jos vise iznerviran neravnomernom borbom ce te naci kasnije i sacekati(Znam barem dvojicu takvih).. Oruzje i oruzane pratnje nisu pomogle ni mnogim predsednicima drzava ako se neko nameri da te povredi. Palica ti ne vredi nista osim nekoga da plasis ili udaras ako se ne brani. Sta ce ti palica ako ti pridjem na 30 cm,ili koristim obaranje na pod kao vid borbe. Dok budes trazio palicu,oslonac ili zamah, neko ti je vec na vratu. Sto se tice psa,dosta borilackih vestina uci o odbranama od napada ima korisnih stvari koje se lako primenjuju,ali sto mu (po mom misljenju) dodje isto kao i sa oruzjem tj da ako neko vidi vecu pretnju nego neophodno,povecava se sansa da ce da puca ili uradi nesto nepredvidjeno zbog povecane opasnosti (ja bih npr posle inicijlnog napada seo u kola i sve snage se skucao u automobil gde je pas, bez pardona, pa onda nastavio gde sam stao). Mnogo puta sma bio u konfliktnim situacijama i brojcano nadjacan i pred pretnjom vatrenim oruzjem (ova govna iz obezbedjenja) ali mi nikad ne pada na pamet da nosim oruzje iz prostog razloga sto nemogu da garantujem za svoje postupke (kao i svako od nas ako je dovoljno isprovociran ili ugrozen a to je uglavnom losa procena a posle je kasno za kajanje jer oruzje dodatno menja svest).Paraleno,postoje ljudi koji su potpuno mentlano nestabilni ali nose oruzje (jedan balvan iz komsiluka,glupljeg coveka i ruznijeg nisam video).

Prva linija odbrane jeste da ne radis drugima sta ne zelis sebi, tj da nikome ne trubis ,ablendujes, seces, istiskujes iz trake ili ga teras da vozi onako kako ti smatras da treba (tada najvise dodje i do sranja u saobracaju),pa se onda i drasticno smanjuju sanse ali i ne nestaju ,to je sigurno.Ocekivao boih da posle udesa ima najvise okrsaja,ali zapravo ne.Samo jednom mi se desilo da me posle udesa neko napadne (imao sam relativno dosta udesa), tj ja sam bio suvozac a drugara su dva idjota glupa napala. Smirio sam ih pitavsi ga sta ces da dobijes sada glupanderu? em si kriv, em ces da placas stetu em ces da odgovaras za napad a tada se i smirio. Mislim da je to osnovni problem, nepromisljenost i ljudi koji naoruzani krecu u saobracaj jer je to drugo stanje svesti.

Za razliku od onih koje nose oruzje, znam dvoje ljudi koji bas namerno prestali da ga nose. Jedno je moj drugar (i to je bilo pre mnogo godina) kad je shvatio upravo to da je zamalo falilo da puca na njih nekoliko jer je bio nesto besan i nervozan (i to pred vratima crkve :) a drugo je ujak (ex DB) koji je sam odlucio da ne nosi oruzje bas da ne bi rizikovao da ga upotrebi. Suvise je konfliktnih situacija da bi povecavao sanse za fatalni ishod noseci oruzje. ne svodi se upotreba oruzja samo na tebe u tom trenutku nego i na posledice koje posle idu. Komsija (pre mnogo godina) je upucao u nogu nekog tipa, ali se ispostavilo iskljucivo iz straha (jer je bio paranoican upravo zbog toga jer mislis da su svi naoruzani kao i on).Epilog je bio taj da su mu posle tukli i dosta povredili brata koji lici na njega jako,a on je morao da bezi u inistranstvo iz straha od osveta (srecom imaju para pa se to sleglo nekako ali je trajalo dugo).O zakonskom epilogu ne treba pricati niti obelezavnaju u drustvu i okolini jednom kad se dovedes u takvu situaciju. Jednostavno, lako stvari krenu pogresnim tokom,posedovanje bilo kakvog oruzja jos brze i dalje to odvede, a posledicu uvek mogu biti samo negativne.

Ima li neka lepsa tema.Sve je negativno i crno nesto kad pgoledma unazad.Da li se desava nekada nesto pozitivno u saobracju da vas prijatno iznenadi?

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 24. feb. 2013. u 13:18h

+1

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » nedelja, 24. feb. 2013. u 13:48h

Sve je to tako u teoriji,ali ulicna tuca je brza,nepredvidiva i u vecini slucajeva nepravedna,ali to vec nije tema mnogo smo otsisli u sirinu.Zakljucak je najbolje je iskulirati,ali ako neko krene ne treba cekati,ali opet teorija i praksa su nebo i zemlja,postoji bezbroj situacija i budala,ja sam se jednom zamalo opekao od tad vise nista ne prepustam slucaju bolje i ja da zapretim i uplasim neku budalu nego da se valjam po ulici sa njim.A to o kasnijem razracunavanju to je tako oduvek i ako te neko izmlati na kvarno logicno je da ces da ga nadjes da se razracunas thumbsuph

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 24. feb. 2013. u 14:34h

RS_cabrio piše:Da li se desava nekada nesto pozitivno u saobracju da vas prijatno iznenadi?
Dešava se... Skoro sam bio suvozač u A7, riba sa Lancia Y je vozila pored nas jedno 5 km, uz kez od uva do uva, sve vreme čekajući da je startujemo i tražimo broj :) Gospodar prstenova je takav picolovac, ali to, nažalost, nije više iznenadjenje...
Slika

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 24. feb. 2013. u 14:41h

I...jesi preduzeo nesto? lol

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 24. feb. 2013. u 14:53h

totti piše:
RS_cabrio piše:Da li se desava nekada nesto pozitivno u saobracju da vas prijatno iznenadi?
Dešava se... Skoro sam bio suvozač u A7, riba sa Lancia Y je vozila pored nas jedno 5 km, uz kez od uva do uva, sve vreme čekajući da je startujemo i tražimo broj :) Gospodar prstenova je takav picolovac, ali to, nažalost, nije više iznenadjenje...
Ta koja se lovi na kola je jako los ulov u svkaom slucaju i nagrabusis dugorocno vise nego u ovim obracunima gore. :D Ja sma pre neki dan gurao nekoj devojci fiestu novu. Riknulo nesto u sred njegoseve. ..kaze: nece niko da pomogne iako sma zensko.
Ali to nije jedini slucaj,jednom sam pomogoa jendoj sto je punto rikno na tramvajskim sinama. Niko bre ne pomaze. Taj je cekala samo da joj trazim kontakt,ali ja sam, zauzet covek. Salim se, stanem ugavnom svakome kome rikne auto i pitam jel treba pomoc. Samo treba biti pazljiv na brzim ulicama jer je bilo smrtnih slucajeva kada nalete na ljude koji pomazu i ubiju ih tako.
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan nedelja, 24. feb. 2013. u 14:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 24. feb. 2013. u 14:55h

hahahaha

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 24. feb. 2013. u 15:05h

Sto se tice "lepih" situacija u saobracaju , budem iznenadjen kad neko koga nenamerno isecem ili napravim neku glupost iskulira situaciju , mahne meni i ja njemu i sve se zavrsi cool . Sto se pomoci na putu tice , ni sam ne znam koliko puta sam stajao , popravljao tudja kola , menjao platine i kondenzatore na jugicima , kvacilo na nekom saxo-u , koliko li sam samo puta kasno nocu kad se vracam s puta povezao stopera/stoperku itd....
Nemo' neko da me prca za kasno nocno kupljenje stoperki ... hahahaha
U sustini ima dosta pozitivnih , smesnih situacija na putu , samo nazalost sve su zasenjene onim losim situacijama.

EDIT : sad se setih kako smo ortak i ja slucajno povezli neke 2 ciganke , Boze kako su vonjale hahahaha hahahaha hahahaha
Sva sreca pa smo ih izbacili par km dalje . :.!.:
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 24. feb. 2013. u 15:11h

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“