Fiesta mk4 facelift (krekerista)
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: sreda, 26. avg. 2009. u 16:14h
Fiesta mk4 facelift (krekerista)
Kao sto pomenuh u predstavljanju, od skoro sam vlasnik Fieste mk4 (kako Wikipedia kaze "mk4 facelift", Ghia model, serija ili kako vec valja pravilo reci) 2001. godiste. Zetec-SE 1242cc, troje vrata, metalik zelena (tamnija nijansa) u prilicno dobrom stanju, spolja i iznutra. Nisam puno presao sa njom, za sada se vozi po gradu vecinom, kada nadjem malo vise vremena krecem u zapitkivanje o svemu i svacemu 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: krekerista
Slike ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Stefan148
-
- Poruka: 2433
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
-
Hvala
U pocetku nisam planirao kupovinu Fieste, ali kada sam video ovaj primerak bas mi se dopao

- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Veoma lepa Fiesta... samo, ako ti bas nisu preko potrebni, skini one blatobrane 

Fiesta!!
-
Sto?
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
-
To je vec subjektivni momenat
Ne smetaju mi, veoma verovatno ih nikada ne bih naknadno stavio, ali kada su tu neka ih 

- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Lepa je fiestica. Uzivaj, jer nece te razocarati na drumu...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
-
Hvala
Vidim da imamo skori pa isti auto, rekao bih da je tvoja neka sportskija varijanta (procitah negde na po netu da one valjda imaju svetlu pozadinu na instrment tabli). Mozda ste cimnem koji put na PM ako mi bude trebala neka informacija iz prve ruke...
Vozio sam je dva puta do sada na malo duzoj relaciji ~400Km i prilicno sam zadovoljan. U par momenata sam stvarno zaboravio da zapravo vozim auto iz B segmenta. Videcemo kako ce ici dalje, imam nekoliko sitnica kojima planiram da se pozabavim, za sada je opsti utisak veoma zadovoljavajuci

Vozio sam je dva puta do sada na malo duzoj relaciji ~400Km i prilicno sam zadovoljan. U par momenata sam stvarno zaboravio da zapravo vozim auto iz B segmenta. Videcemo kako ce ici dalje, imam nekoliko sitnica kojima planiram da se pozabavim, za sada je opsti utisak veoma zadovoljavajuci

- mirke
Jeste bela pozadina na brzinomeru, a ima i plocicu sport pod haubom ( mala ali postoji ). Mislim da je ima jos nekih razlika, ali nebitno. Motor je glavni. Ne plasim se ni jacih kola, samo se treba cuvati prevelike brzine, inace stabilnost je dobra...

-
Fakat. Jednom sam izasao na oko 170 i naravno vidi se da to nije brzina za auto te mase i gabarita. Super je sto moze, zlu ne trebalo, ali mi je najopustenije da ga drzim na 2,5-3k obrtaja, sto je nekih 90-120 cini mi se
- mirke
krekerista piše:Fakat. Jednom sam izasao na oko 170 i naravno vidi se da to nije brzina za auto te mase i gabarita. Super je sto moze, zlu ne trebalo, ali mi je najopustenije da ga drzim na 2,5-3k obrtaja, sto je nekih 90-120 cini mi se
u pravu si... Ja sam jednom isao autoputem 176 otrprilike, tako je pokazivao brzinomer, ali to je bilo oko 5 k obrtaja, mozda malkice jace i nisam smeo vise zbog motora...

- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- mirke
- fibula
- Poruka: 13
- Član foruma od: petak, 14. avg. 2009. u 21:47h
- Kontakt:
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 30. sep. 2009. u 19:07h
Re: Fiesta mk4 facelift (krekerista)
Pre 3 meseca sam kupio fiestu (2001, 1.25 16V, 100500 km). /1. Odmah drugi dan, nakon kupovine upali se chek lampica. Pravo na diagnostiku: nešto ne valja sa katalizatorom. Pošto zelena kartica ne treba, majistor mi je izbio kat.. Dobio sam malo na snazi, ali stalno mi sija chek lampica. Ništa, naviko sam se. /2. Bili smo u Grčkoj, 2000 kilomatara autoput. Kada smo se vratili proverio sam ulje, i jako sam se iznenadio, pošto 2,5 litara mi je pojeo auto, i to fordov 10W-40. Sve u svemu vozio sam oko 4000 km-a, a dolio 4 litra ulja, probao sam ESSO multigrade 15W-40 i to jede. Prodavac, od koga sam kupio auto, dalje tvrdi da ništa ne fali auti, i da garantuje da je išo 100500 km. /3. Homokinetički zglob sam menjao /4.Dve nove gume /5. Redovan servis napravio.
Sledeće nedelje nosim ga opet kod majistora. Nadam se da samo gumicu ili viđicu ventila trebam menjati. Inače... :-( Dali ima neko od vas iskustva sa ovim tipom, koliko bi trebalo da troši ulja? Vredi li generalku napraviti?
Sledeće nedelje nosim ga opet kod majistora. Nadam se da samo gumicu ili viđicu ventila trebam menjati. Inače... :-( Dali ima neko od vas iskustva sa ovim tipom, koliko bi trebalo da troši ulja? Vredi li generalku napraviti?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
UPOZORENJE SI DOBIO
Posto se predstavis postavi temu u kvarovima pa cu ti ja pomoci koliko god to budem mogao a mogu dosta
Posto se predstavis postavi temu u kvarovima pa cu ti ja pomoci koliko god to budem mogao a mogu dosta
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Otvori novu temu ili postavi pitanje u temi gde si predstavio svoj auto! a ne da se nekom ubacujesh u temu!

- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Super Fiestica
...
Imam samo jedan savet: skidaj ove radkapne pod hitno, stavi neke alu felnice i teraj
...

Imam samo jedan savet: skidaj ove radkapne pod hitno, stavi neke alu felnice i teraj

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf