Poludele kazaljke za temperaturu i gorivo-Focus mk1 1.8tddi
Moderator: Dragomir
- mladenovic73
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 30. jul 2012. u 11:53h
- Kontakt:
Poludele kazaljke za temperaturu i gorivo-Focus mk1 1.8tddi
Pre svega izvinjavam se ako je bilo negde ali ja stvarno nisam mogao da nadjem.Problem je sledeći,kad ugasim auto i izvučem ključ i brave kazaljka temperature ode na pola i ako je auto hladan i tu ostaje do sledećeg paljenja.Kad dam kontakt vraća se na nulu odnosno na tačnu temperaturu.
Sa gorivom je situacija da pokaze pravu količinu a onda pada na nulu.
Molim vas za neki savet.
Sa gorivom je situacija da pokaze pravu količinu a onda pada na nulu.
Molim vas za neki savet.
Fokus 1.8 TDCi MK2 2006
- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Poludele kazaljke za temperaturu i gorivo-Focus mk1 1.8t
Proveri akumulator.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mladenovic73
- Kontakt:
Danas idem kod majstora da cujem sta ima da mi kaze.Sto se akumulatora tice relativno je nov i odlicno pali,nisam imao problema.
Fokus 1.8 TDCi MK2 2006
- nikola_focus
- Poruka: 1496
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Ako je akumulator dobar, onda je do table.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- mladenovic73
- Kontakt:
Bio sam do majstora i sumnja na tablu na neki procesor ali kaze da nije nista ozbiljno ali ako se pogorsava situacija da rastura tablu.
Fokus 1.8 TDCi MK2 2006
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Meni tako dve godine. Potpuno ista stvar. Ima veze sa vlagom, nece bas uvek, zimi uglavnom. Mimo toga sve radi precizno u voznji, zato to posmatram kao anomaliju.
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Tabla je 99%, imas kod Sime i Gileta za 3000 din drugu, nemoj da ti neko uzima silne pare za popravku - kupis drugu usrafis i to je to!
- mladenovic73
- Kontakt:
Zato sam najvise i isao kod majstora da vidim nece li da mi pravi neke probleme i dogovor je da pratim pa ako se situacija pogorsa da se promeni tabla.popovicvl piše:Meni tako dve godine. Potpuno ista stvar. Ima veze sa vlagom, nece bas uvek, zimi uglavnom. Mimo toga sve radi precizno u voznji, zato to posmatram kao anomaliju.
Odlicno je da znam gde mogu da nadjem polovnu ukoliko zatreba.
Hvala na odgovorima i pomoci

Fokus 1.8 TDCi MK2 2006
- sreckotddi
- Poruka: 278
- Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h
meni se desi da kada ugasim auto od goriva skala ne padne na nulu,i sledeci put kada dam kontakt ona ode u plus kao da krece od nule,pa posle par paljenja pokazuje kao da je pun rezervoar. Skinem kleme sa akomulatora,vratim,sve se resetuje pa se i ona vrati na nulu. Da li je i kod mene slican kvar,tj zbog vlage???
Kom opanci tom i dzeri
- Shapa
- Poruka: 111
- Član foruma od: sreda, 25. jan. 2012. u 18:10h
Polako, polako sa odgovorima, samo nagadjate a niko konkretan odgovor. Imao sam isti problem i resio ga za 0 dinara. Oksidirala ti je štampana ploča na instrument tabli sa zadnje strane. Sve što treba jeste da skineš tablu, paziš da je ne okrećeš naopako i nokom ili vrhom prsta očistiš crne mrlje koje pronađeš na štampanoj ploči.
Slike sam postavio u temi:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =49&t=6528
Uputstvo za skidanje i vraćanje:
Instrument Cluster (332140)
Removal
Note:
If a new instrument cluster is being installed connect WDS. Upload the instrument cluster configuration information using the programmable modules installation routine prior to commencing the removal of the instrument cluster.
µ 1. Detach the instrument cluster bezel. (Steering wheel removed for clarity).
µ 2. Remove the instrument cluster bezel.
l Disconnect the luggage compartment release switch electrical connector.
µ 3. Detach the instrument cluster.
µ 4. CAUTION:
The instrument cluster must be kept upright to avoid silicone liquid leaking from the gauges.
Remove the instrument cluster.
1 Release the locking tang.
2 Disconnect the instrument cluster electrical connector.
Installation
1. Note:
If a new instrument cluster is being installed connect WDS. Download the instrument cluster configuration information using the programmable modules installation routine after the installation of the instrument cluster.
To install, reverse the removal procedure.
Slike sam postavio u temi:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =49&t=6528
Uputstvo za skidanje i vraćanje:
Instrument Cluster (332140)
Removal
Note:
If a new instrument cluster is being installed connect WDS. Upload the instrument cluster configuration information using the programmable modules installation routine prior to commencing the removal of the instrument cluster.
µ 1. Detach the instrument cluster bezel. (Steering wheel removed for clarity).
µ 2. Remove the instrument cluster bezel.
l Disconnect the luggage compartment release switch electrical connector.
µ 3. Detach the instrument cluster.
µ 4. CAUTION:
The instrument cluster must be kept upright to avoid silicone liquid leaking from the gauges.
Remove the instrument cluster.
1 Release the locking tang.
2 Disconnect the instrument cluster electrical connector.
Installation
1. Note:
If a new instrument cluster is being installed connect WDS. Download the instrument cluster configuration information using the programmable modules installation routine after the installation of the instrument cluster.
To install, reverse the removal procedure.

- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Kod mene je poludela bila kazaljka goriva, skinuto sve, ocisceno, vraceno, sve radi osim te kazaljke, dakle uklanjanje tamnih fleka koje su bile prisutne nije pomoglo. Vredi probati, ali ne resava bas uvek problem to...
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
http://www.dodaj.rs/?1Q/as/1AMPswG0/1/imag0045.jpg
iz iskustva ako uklonis to crno nisi nista uradijo. samo moze pogorsati svar i to je privremeno ako proradi ... bez baj-pasa tacke nista ne dobijas
iz iskustva ako uklonis to crno nisi nista uradijo. samo moze pogorsati svar i to je privremeno ako proradi ... bez baj-pasa tacke nista ne dobijas

- mladenovic73
- Kontakt:
Vec nekoliko dana nemam problema sa kazaljkama.Rade normalno.Verovatno je bila vlaga u pitanju ko bi to znao. 

Fokus 1.8 TDCi MK2 2006
- Shapa
Tako je bilo i kod mene, par dana nije se dešavalo pa ponovo jeste i tako svaki put kad je vlažnije vreme, od kako sam pre godinu dana očistio tablu nema nikakvih problema, obe kazaljke se vraćaju na nulu kad ugasim auto i tu ostaju.
Ukoliko ti se ponovo dešava, pre nego što poslušaš savete sa foruma da kupiš novu polovnu tablu, uzmi zvezdasti šrafciger i odvoji 45 minuta da lepo proveriš i očistiš, ništa time ne gubiš.
Ukoliko ti se ponovo dešava, pre nego što poslušaš savete sa foruma da kupiš novu polovnu tablu, uzmi zvezdasti šrafciger i odvoji 45 minuta da lepo proveriš i očistiš, ništa time ne gubiš.

- Shapa
oristic piše:Kod mene je poludela bila kazaljka goriva, skinuto sve, ocisceno, vraceno, sve radi osim te kazaljke, dakle uklanjanje tamnih fleka koje su bile prisutne nije pomoglo. Vredi probati, ali ne resava bas uvek problem to...
Ovde se radi o problemu da obe kazaljke odu na sredinu kada se ugasi auto, a ne samo kazaljka za gorivo da pravi probleme. Moguće da se ne radi o istoj stvari.