Pu, sad si me skenjaobojan_kv piše:Samo nisam siguran da moze kljuc od forda da se nareze na taj skakavac. ima taj modul u varijanti sa posebnim daljincem, nezavisno od kljuca
Neeeeecu tooooo, hocu sve na jednom kljucu, bem ti zivotbojan_kv piše:Kljuc ostaje tvoj, ne moras da ga narezujes, a dobijes samo daljinski za zakljucavanje
ovo sam dodao u prethodni post. to je moj zakljucak, nemoj mi verovati. Javice se neko strucniji valjda:)bojan_kv piše: A sto si tice daljinskog sa kljucem, kljuc koji dobijes je pljosnat a znas i sam kakav je tvoj kljuc, pa zato i rezonujem da je nemoguce da se nareze
Ha ha http://www.youtube.com/watch?v=vDuHo2nzf1g. Valjda moze donji deo maca da se izbrusi, tj. malo stanji, pa da se onda nareze, hihihi.bojan_kv piše:ovo sam dodao u prethodni post. to je moj zakljucak, nemoj mi verovati. Javice se neko strucniji valjda:)bojan_kv piše: A sto si tice daljinskog sa kljucem, kljuc koji dobijes je pljosnat a znas i sam kakav je tvoj kljuc, pa zato i rezonujem da je nemoguce da se nareze
A tako sam i mislio. Nadam se da ce se jos neko javiti ko je imao iskustva.bojan_kv piše:Neznam sta da ti kazem, jedino da se raspitas po radnjama za narezivanje kljuceva pa da budes100% siguran, ako se ne javi neko ko ima iskustva sa time![]()
Koja glupost, ali je prosto neverovatno da moze za skoro sve automobile, a ne moze za Forda. Koliko vidim svi ti moduli imaju primere sa pljosnatim kljucevima, kako je moguce da ni jedan ne odgovara za Focusa, bem ti fabriku. Moram naci nekog iskusnog ko se bavi tim narezivanjem, dal moze nesto da se sredi.ivan_031 piše:Nemoze, ovi kljucevi na daljincu su pljosnati, a takve kljuceve imaju vw i audi. Ako mozes nadji negde kluc od pomenutih i uporedi sa tvojim. Nije problem izbrusiti ga i napraviti da bude kao fordov, ali mislim da nema dovoljnu debljinu.
Tacno tako. Od toga nema nista.BojanM piše:Drugo, to što ti piše o "učenju koda", koliko ja znam to znači da možeš da dodaš daljince istog tipa na kinesku "centralu" koja dolazi uz te ključeve (npr. ako hoćeš da dodaš treći, četvrti... itd. ključ na istu centralu). Čisto sumnjam da će kineski ključ da "nauči" Fordov imobilajzer kod. Daj Bože da se varam.
BojanM piše:Pa, za početak, samo Ford (i par fabrika koje su bile pod Fordovim uticajem, kao npr. Jaguar) je imao/ima tzv. Tibbe ključeve... tako da su najmanje "univerzalni" u poređenju sa svim drugim proizvođačima.
Drugo, to što ti piše o "učenju koda", koliko ja znam to znači da možeš da dodaš daljince istog tipa na kinesku "centralu" koja dolazi uz te ključeve (npr. ako hoćeš da dodaš treći, četvrti... itd. ključ na istu centralu). Čisto sumnjam da će kineski ključ da "nauči" Fordov imobilajzer kod. Daj Bože da se varam.
Treće, al' da ne uzmeš za zlo... već sam pokušao da ti nagovestim da želiš od jedne jednostavne stvari da napraviš nešto mnogo komplikovano. Prijateljski savet - uštedi novce i živce
Tako sam i razmisljao.BojanM piše:Što se mene tiče, pravilo je "onaj kod kojeg mi se najviše dopadaju daljinci", jer je to ionako ono što trpi najviše akanja u toj priči. Izbegavaj fensi daljince s'srebrni dugmiTJi, jer će se od nosanja po džepu i otključavanja i zaključavanja da se oguli farba pa neće više biti fensi.