Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Poruka od dule0911 » četvrtak, 13. dec. 2012. u 20:16h

Sta znam, meni je znacilo, a pentrao sam se pomalo i offroad doduse tu kod mene po okolini ali svejedno da nije bilo najmanje sajbne tj kombinacije 22-34, ne znam kako bih se popeo negde (a da ne guram bajk :) ).
Fiesta!!

dax92

 
Poruka: 7631
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 1. jan. 2013. u 22:03h

[youtube][/youtube]

Za sve koji misle da su drumski bicikli "svileni" i slab. lol
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 3. jan. 2013. u 09:05h

Meni niste jasni svi vi koji vozite drumase i mislite da svi mi koji vozimo mtb mislimo da su drumasi slabi. Niko da se zapita, a cekaj, sta je sa vozacem? Nije bre bajs slab nego ne zelim da vozim drumasa jer je neudoban i tacka lol
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 3. jan. 2013. u 10:35h

Jednom sam sa Firebirda seo na Alpinu malo da provozm, i iskreno nisam primetio da je mnogo udobnija. Oset se mala razlika, ali nista znacajno. :wtf:
A sa kim god sam pricao, svi su komentarisali kako izgleda slabo, da ce puci na prvoj vecoj rupi... :doh:
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 3. jan. 2013. u 13:32h

Ma gde ce puci, ako su tockovi losiji mozda ce se vise kriviti ali i to je relativno, jer se jeftiniji tockovi obrni-okreni na svakom bajsu krive.
Koje gume, koje sirine imas na alpini? I koji amortizer, kad je zadnji put servisiran? Ja osecam razliku, cak i sa mojim jeftinim suntour amortizerom, naravno kad je podmazan i sredjen. Plus, zavisi koliko su gume napumpane.
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 3. jan. 2013. u 18:40h

Trenutno mi je samo 1 stvar na bajsu losa, a to su sami tockovi (isti kao na Firebirdu). Stvarno su mogli da nadju neke kvalitetnije. Danas sam mislio da ce se iskriviti kad sam uleteo u jednu rupu na Novom Beogradu (sva sreca odmah iza je bila 17. bus :D ), medjutim nista, a posteno me je rastreslo!

Na Alpini su Kenda kramponke 2.15x26 :doh: Amortizer jeeee... Neki! lol Cini mi se zoom za koji nikad nisam cuo, a od kad je kupljen bajs nije servisiran (2 godine), mada ga nisam ni vozio vise od godinu dana.

A danas sto je bilo kamikaza na Adi, to je strasno! :mad:
Za malo da udarim neko dete koje je stajalo na sred biciklisticke staze sa mamom. Dok sam im prilazio, normalno, usporio sam, i sa oko 25 trebao da prodjem pored njih (cela leva traka slobodna), kad mali na par metara od mene poceo da vozi ka levoj traci u kojoj sam ja bio (bicikl sa pomocnim tockovima, pa ne mozes da skontas kad ce da krene, a kad samo stoji). Ja na kocnicu da ga izbegnem, al' me uhvati onaj ivicnjak koji je bukvalno 1 cm visok, izgubim kontrolu, i padnem na travu (iznenadio sam se koliko je usporio na tih mozda 2 m, gotovo sam stao- za kocnice thumbsuph ). Zena se odmah izvinjava, vice na malog, jbg, jasno joj da je on zeznuo stvar. Samo sam joj mirno rekao da nije problem cak i ako mali stoji na biciklistickoj stazi, ali samo neka ne krece bez gledanja iza sebe. Moze napraviti neku ne veliku stetu nekom na bajsu, ali dovodi sebe u poprilicnu opasnost. Mogao sam bilo koju kosku da mu polomim da sam pao preko njega.

Posto ovakve scene cesto vidjam, mislim da uopste ne bi bilo lose da i za bicikl treba da se polaze kao i za motor- koliko god to glupo zvucalo! Jako cesto sam na biciklistickim stazama, i bas se svega nagledam. Usput mi je dosla jedna ideja za biznis... Nabavim uniformu komunalnih policajaca i krenem da setam Adom, pa ko seta biciklistickom stazom, ili vozi pesackom, da zaustavljam i pisem kazne :D Da se ne lazemo, ovo je Srbija i nema nista od toga, ali bi trebalo malo reda uvesti!

Najgore je sto ljudi ni ne shvataju da setaju biciklistickom, cak i kad im idem u susret nece da se sklone bez opomene!
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 3. jan. 2013. u 21:35h

Pa zbog guma i loseg amortizera imas utisak da mtb nije nista udobniji, ali veruj mi jeste :)
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 5. feb. 2013. u 22:35h

Otvorio sam malo sezonu ovih dana. Od kad sam uzeo novi bajs, presao sam tek oko 300 km. On fino sluzi, sto mi je zaprepascenje, ne buse se gume! :jeeej: Stare Michelin speedium II su bile jako problematicne sto se toga tice, ali ove PRO3race jok! Opravdale su cenu od 10 000 din za par!
Usput dok sam se vracao sretnem coveka kom sam prodao Firebirda! Ono sto mi je bilo jako bitno, stao je normalno i popricao, nije ga jos vozio, ali na godisnjem servisu koji je obavezan su mu rekli da je sve u odlicnom stanju i da nije bilo potrebe za bilo kakvim intervencijama! :jeeej:
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 5. feb. 2013. u 22:36h

Jel si ti menjao lanac na firebirdu? Ako nisi, a oni mu u servisu rekli da nema potrebe za intervencijama, neka menja servis :)
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 5. feb. 2013. u 22:38h

Ja nisam menjao, ali moguce da nije bilo jos uvek potrebe za menjanjem jer ga nisam previse natezao.
Nisam ga merio ja. :)
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 5. feb. 2013. u 22:44h

Pa ti si presao koliko sa tim bajsem, 5k? Sumnjam da capriolo stavlja u toj klasi neki lanac iz xt (tj pardon, ultegra :P ) ili jace serije, retko koji ce izdrzati 5k km... Meni je moj KMC vec na 2400km bio zreo za zamenu.
U principu mu nece praviti problem jos par hiljada km, ali onda kad se sve potrosi nece morati da menja samo lanac vec sve, tj pogon, kasetu, lanac, mozda i rolnice na menjacu. Lanac se menja upravo zbog toga da se kaseta i pogon ne ostete.
A zasto kazem da menja servis... Vecina servisa koristi jeftine merace lanca koji nisu precizni i imaju preveliko odstupanje, pa lose lance neretko kvalifikuju kao dobre. Dobar stari lenjir/metar - zakon thumbsuph
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 6. feb. 2013. u 00:02h

Kako se tacno meri istrosenost lanca lenjirom? Nisam obracao paznju na to nikad, jer nisam prelazio ozbiljnije kilometraze dok nisam uzeo Firebirda.
3900 km sam samo presao s njim za par dana manje od godine!
Ne znam, rekao sam mu da vozi bajs u ovlasceni Capriolo servis... Koliko sam ja imao priliku da vidim imaju dobar alat. E sad, da li je stvarno vozio tamo ili ne, ne znam.
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 6. feb. 2013. u 00:11h

Ma kapiram nego samo kazem, vrv je lanac za zamenu a ove u servisu zabole dupe da mu to menjaju (mozda ih zabole i da proveravaju).

Ukratko. Stavis lenjir na pocetak jedne karike (trebalo bi na sredisnji deo karike tj obod od pina, ali lakse je na kariku), i 12 karika kod novog lanca je tacno 12 incha. Sto znaci, ako ti lenjir/metar pokaze na kraju 12te karike 30.5cm, sve je ok. Ako je 30.7, kupuj drugi. Na 30.8cm se najkasnije menja, sve preko toga povlaci za sobom vece troskove jer lanac moze prekomerno da potrosi kasetu/pogon.
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 6. feb. 2013. u 00:21h

thumbsuph Hvala!
Zaboravio sam da na ovom nemam brzu spojnicu, pa cu morati da je uzmem kad budem bio u gradu, i usput da uzem alat za rastalvjanje lanca. Prosli put su mi to odradili u servisu za dz prilikom nekog pregleda! :D

A ako se dobro secam, ako je lanac istrosen, i slicne stvari, to ne pokriva garancija. Garancija ti pokriva kad se npr srednji pogon pohaba previse brzo, nesto pukne, odvrne se i sl... Menjanje lanca je nesto kao redovno odrzavanje.
Focus ST170
Focus SVT

April Smith
Poruka: 137
Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h

Poruka od April Smith » utorak, 12. mar. 2013. u 23:09h

Kako nisam dugo bio aktivan u ovoj temi evo malo slika sa nedavne vožnje.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 12. mar. 2013. u 23:39h

ti budi miran da se ne bi opet desilo neko ukrstenje necega hahahaha lol thumbsuph
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 12. mar. 2013. u 23:45h

Kako mrzim vas sto zivite pored mora, skoro uvek vam je lepo vreme za voznju bajsa :P

Inace ako vec do sada nisam rekao, bas lepo sklopljen bajs :) Svidja mi se i Conti bidon, zanimljiv detalj.
A i predeli su lepi, mogu da zamislim kako je leti kad sve bude zeleno.
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 13. mar. 2013. u 00:05h

Dule, dobices dosta slika na leto od mene! lol
Focus ST170
Focus SVT

April Smith

Poruka od April Smith » sreda, 13. mar. 2013. u 13:51h

macaneli piše:ti budi miran da se ne bi opet desilo neko ukrstenje necega hahahaha lol thumbsuph
hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
Nema brige! Sad je sve u redu sa mojim ''ležajevima''.
dule0911 piše:Kako mrzim vas sto zivite pored mora, skoro uvek vam je lepo vreme za voznju bajsa :P

Inace ako vec do sada nisam rekao, bas lepo sklopljen bajs :) Svidja mi se i Conti bidon, zanimljiv detalj.
A i predeli su lepi, mogu da zamislim kako je leti kad sve bude zeleno.
Vjerovao ili ne, ja nisam baš ljubitelj mora. Štoviše, ja se kupam tu i tamo u sred zime, a ljeti idem samo da zbarim ponešto. thumbsuph
Hvala na komplimentima za bajs! :beer:
Ma ovaj kraj di ja živim je stvarno ljep, samo malo je ''zabit'', al neka tako i ostane. I nije vrijeme baš uvijek ovako. Danas sam htio jedan đir bacit, al kiša pada već 7 dana.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 13. mar. 2013. u 15:29h

To tako, jbt oni koji žive na moru okupaju se ili njima svedno. Ali zato mi koji dođemo iz krajeva gdje nemamo mora, ne izlazimo iz vode. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 13. mar. 2013. u 18:39h

Kapiram da bi i meni dosadilo. Samo mi se svidja zbog temperature, koja je i preko zimi dovoljna za prijatnu voznju :)
Fiesta!!

April Smith

Poruka od April Smith » sreda, 13. mar. 2013. u 23:10h

Ma daj, kad zapuše bura sa Velebita sve odnese i zaledi!

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 17. mar. 2013. u 23:59h

Eo jedna slika moje makine.
Slika

Planovi (stvari koje treba odraditi): nova lula,sticna,gripovi,zadnji menjac, kaseta,beli buzir, plastificiranje i farbanje kurbli u belu boju (mozda i felne) i koja nalepnica.. :)

A razmisljam cak i o farbanju celog bajka, ram mat crn (sa texturom) amort KTM narandzast, bele felne, bele kurble,korman,lula,sticna. :suicide:
Slika

April Smith

Poruka od April Smith » ponedeljak, 18. mar. 2013. u 10:54h

Kolliko toga si nabrojao, možeš kupit novi MTB. hahahaha

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » ponedeljak, 18. mar. 2013. u 20:34h

Novi krs 8)
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“