sta koristite za pranje vozila
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: sta koristite za pranje vozila
cime ja da skinem vosak sa haube? nisma prao auto mesecima,i nemam ni zleju jer kisa stlano pada (sto se u prethodnim godinama nije moglo zamisliti,al mi sve jedno kako izgleda sa onim balonima od guma) ali u svkaom slucjau,neki som (ili vise njih) su mi sipali voska na haubu. Bukvalno kao od svece da je topljena, u relatinvo tankom sloju.
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Rele, jesi probao ovu krpu?

http://www.detailedclean.co.uk/washing- ... -towel-118
Puno mi je bolja od Megs WM - mekša i bolje upija, čak i ne voskan auto lijepo posuši. A cijena je smješna u usporedbi s WM.
RS_cabrio, jel to vosak za lim ili vosak od svijeće?
Vosak za lim ide dole s deterdžentom za suđe, univerzalnim čistačem, glinom..
Vosak od svjeće zagrij i mora otpustiti, poslije počistiš s Sonax čistačem za smolu i katran.
Milane da, te krpe se rašire na površinu i lagano pritišće da pokupi vodu. Trljanje se izbjegava radi mogućnosti nastanka swirlova.
Kad perete auto, uvijek radite vodoravne ili okomite pokrete, izbjegavajte kružne jer ako se radi kružni pokreti, rade se ogrebotinice koje se vide pod 360 stupnjeva, dakle iz svakog kuta. Ako su vodoravni/okomiti, tad se iz puno manje kuteva vide ogrebotinice.
Da ne bude zabune, ogrebotinice/swirlovi uvijek nastaju, samo ovisi o načinu održavanja u kolikoj mjeri će nastati.
Dule, poliranje može dosta toga popraviti a jeftinije je od lakiranja - probaj barem jedan panel srediti, možda dobiješ zadovoljavajući rezultat.
Puno mi je bolja od Megs WM - mekša i bolje upija, čak i ne voskan auto lijepo posuši. A cijena je smješna u usporedbi s WM.
Vosak od svjeće zagrij i mora otpustiti, poslije počistiš s Sonax čistačem za smolu i katran.
Milane da, te krpe se rašire na površinu i lagano pritišće da pokupi vodu. Trljanje se izbjegava radi mogućnosti nastanka swirlova.
Kad perete auto, uvijek radite vodoravne ili okomite pokrete, izbjegavajte kružne jer ako se radi kružni pokreti, rade se ogrebotinice koje se vide pod 360 stupnjeva, dakle iz svakog kuta. Ako su vodoravni/okomiti, tad se iz puno manje kuteva vide ogrebotinice.
Da ne bude zabune, ogrebotinice/swirlovi uvijek nastaju, samo ovisi o načinu održavanja u kolikoj mjeri će nastati.
Dule, poliranje može dosta toga popraviti a jeftinije je od lakiranja - probaj barem jedan panel srediti, možda dobiješ zadovoljavajući rezultat.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ma nisu problem ogrebotine (da je to problem, odavno bih ga polirao). Nego branik prednji i zadnji moram da farbam (pukli, udareni, itd), prednje levo krilo isto, cuknuto malo, hauba ima par tvrdokornih ogrebotina (dal se neko igrao sa kljucem ili sta je, ne znam), na zadnjem levom cosku iznad branika ga je neko na parkingu zveknuo u lim i deo farbe je napuko i otpao, malo na sajtnama ima stete od rizle, levi retrovizor je sklapan iz delova... Neke od ovih stvari su tu od kako sam ga kupio, neke je usput zaradio. Tako da obrni okreni najbolje je celog da ga ofarbam nego na 5-6 mesta parcijalno. Samo da se skupi kinta (a do tad ce sigurno zaraditi jos neku povredu iz "borbe" po parkinzima) i farbam ga celog.
Fiesta!!
- rele
- Poruka: 22
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 23:47h
- Kontakt:
bo. piše:Rele, jesi probao ovu krpu?
Imam takvu krpu i nije losa ali po meni ipak Megs bolje radi a ova je veca pa nadoknadjuje razliku,pa mu dodje skoro na isto.
- dule0911
-
Ureko sam ga, sad me stigo hidrant odpozadi na parkingu. I to u gepek vrata, ne u branik. Naravno, oljustio boju malo. Bravo jadule0911 piše:a do tad ce sigurno zaraditi jos neku povredu iz "borbe" po parkinzima

Fiesta!!
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
@Dule
Firma se zove Oto Top Group , iz BG-a su ali ne znam tacno gde , verovatno ima na netu da se nadje.
Firma se zove Oto Top Group , iz BG-a su ali ne znam tacno gde , verovatno ima na netu da se nadje.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Kancelarije su im u Ostružnici, a vlasnik je Zoran Janković, moj školski drug 

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Odlicno , onda mozes duletu srediti materijal po nabavnoj ceni 

1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
-
- Ljubitelj životinja
sad se setih ovoga jer dodjoh sa pranja. ne znam koji voasak imam na haubi. kako da razlikujem jel od svece ili neki drugi?
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Daj sliku toga na haubi.
- mezzano
- Poruka: 196
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h
Šta koristite za čišćenje enterijera (instrument table, plastike kokpita, sedišta...)?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
-
- Ljubitelj životinja
ocu kad prestane kisa. juce sam ga prao,traljo cetkom i usro haububo. piše:Daj sliku toga na haubi.
- rele
- Kontakt:
Mozes da koristis a.p.c tj univerzalno sredstvo za ciscenje,imas ga u metrou u pakovanju od 5l ako se dobro secam.mezzano piše:Šta koristite za čišćenje enterijera (instrument table, plastike kokpita, sedišta...)?
Njega takodje mozes koristiti i za sedista ali po meni svako trljanje sedista bez dobre masine za ekstrakciju je uludo i samo jos vise sabijanje prljavstine dublje u sediste.
- dule0911
-
To predpostavljam vazi za obicna sedista, posto ja kozna kad ocistim odmah vidim razliku tj da su cistija 
Sto ne videh to sredstvo, a bio sam u Metrou... Fali i meni nesto za ciscenje enterijera, oni sprejevi mi nisu interesantni (ne volim da sve toliko sljasti), voleo bih nesto sto zapravo cisti kako treba kad se nasprica na mikrofiber krpu.

Sto ne videh to sredstvo, a bio sam u Metrou... Fali i meni nesto za ciscenje enterijera, oni sprejevi mi nisu interesantni (ne volim da sve toliko sljasti), voleo bih nesto sto zapravo cisti kako treba kad se nasprica na mikrofiber krpu.
Fiesta!!
- mezzano
- Poruka: 196
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h
Sedišta sam naveo samo "onako", da ne bude da je enterijer samo plastika kokpita.rele piše:svako trljanje sedista bez dobre masine za ekstrakciju je uludo i samo jos vise sabijanje prljavstine dublje u sediste.

Ono što i mene interesuje je, pre svega
dule0911 piše: nesto sto zapravo cisti kako treba kad se nasprica na mikrofiber krpu.

- rele
- Kontakt:
Kao sto rekoh apc je za te stvari odlican,sta vise vrlo je sirokog spektra i koristi se i za pranje guma i felni,sarki,oko oznaka itd....
-
- Ljubitelj životinja
bo. piše:Daj sliku toga na haubi.

Ovo drugo sma ja nervozan juce il kad vec uzeo na pumpi cetku i trljao kao som i smao usrao stvar.

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
to se zuco upiso.. 

- rele
- Kontakt:
Jel to na haubi ispupceno ili su kao rupice?
Meni deluje kao da je pticija bomba i da je pojedena boja do osnovne
Meni deluje kao da je pticija bomba i da je pojedena boja do osnovne

-
- Ljubitelj životinja
ispupceno,vosak je u pitanju. mekano,al nemozes ga skines, trljao sam cektom i usro pola haube,molim boga da nekako moze sve da se vrati u nromalu
- totti
-
- Ljubitelj životinja
taj znak pitanja na kraju mi bas ne uliva poverenje.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Predlažem da pokušaš sledeće.Vosak se sa tkanine skida tako što se prekrije novinskom hartijom a potom pređe zagrejanom peglom preko novina.Vosak ostaje na novinama.Pokušaj to da uradiš..naravno nemoj pregrejati peglu.
Potrebna je obična hartija..ne glatka.
Potrebna je obična hartija..ne glatka.
- totti
Znak pitanja je zbog "da li si probao benzinom"...RS_cabrio piše:taj znak pitanja na kraju mi bas ne uliva poverenje.

On skida svakakve lepljive stvari sa karoserije