A uostalom, izduvni sistem je potrošni deo.
1.4TDCi turbina itd
Moderator: Dragomir
- BojanM
- BOFH

- Poruka: 7130
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: 1.4TDCi turbina itd
Upravo tako.
pozdrav, Bojan
Svako ko vozi sporije od tebe je idiot, a svako ko vozi brže od tebe je manijak... -- George Carlin
Svako ko vozi sporije od tebe je idiot, a svako ko vozi brže od tebe je manijak... -- George Carlin
- dax92
-

- Poruka: 7718
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Jesi li zagledao gde se nalazi katalizator?nenad031 piše:Moram da postavim jedno pitanje o kojem nije bilo reci, kada isecete kat, na varovima ce verovatno izduvna od soli i zimskih uslova sva da istruli? I onda opet kod majstora?!
Ako imas sus pleh, gotovo da nema sanse da do njega dopre so. Seci to cudo, ne brini!
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- nenad031
- Poruka: 51
- Član foruma od: nedelja, 21. avg. 2011. u 11:29h
Imam plastiku odozdo, sad sam svratio do komsije, kaze skinuce ga za 1000 din.Nazvace da pita coveka za koliko ce da kupi kat.koliko moze da ide, da me ne zalome?
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Ko sto na predhodnoj strani rekoh, vidi br kata, kucaj na guglu otkup katalizatora i lepo se raspitaj.

- nenad031
Hocu li imati problema sa sondama i lampicama kad ga skinem, nudi mi decko 60e ali se godimo za vise.
- nikola_focus
- Poruka: 1500
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Ako je dizel, nema problema.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- nenad031
Sad mi kaze konce, bice ti bucan promenice zvuk ne diraj to dok ide dobro.
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
zajebi ostale i slusaj nas..
- nikola_focus
- Poruka: 1500
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Posto prodajes katalizator, a ne izbijas ga, odes lepo na otpad, i nadjes neki lonac u slicnoj dimenziji, zavaris, i problem resen. Nije to neko veliko povecanje buke (ne znam iz licnog iskustva, ali ljudi su pisali), da bi bas smetalo.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
- dax92
-

jedino sto ce ti se turbina nesto malo vise cuti kako zuji i to kad se sagnes do izduva. To je sve sto se tice povecane buke!!
ne bi ni ja izbacio katalizator da ima nekih stetnih posledica niti bih nekom preporucio.
Jednom decku su govorili da ce mu uvlaciti vazduh kroz izduv... Razmisli ima li to smisla!
ne bi ni ja izbacio katalizator da ima nekih stetnih posledica niti bih nekom preporucio.
Jednom decku su govorili da ce mu uvlaciti vazduh kroz izduv... Razmisli ima li to smisla!
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Meni nije jasno da to sve moze da bude OK, a bez da se reprogramira comp.
Po nekom mom vidjenju, kod/ iza tog katalizatora mora da bude neki senzor. Ako katalizatora nema u funkciji, kao ni/ ili EGRa, taj ce da ocita visak nesagorelih materija, sto ce comp da protumaci kao sta? Bogatu smesu, koja mora da se osiromasi? Ako je tako, mozda ce se stedeti gorivo, ali ce nesto da strada. Npr. klipovi, cilindri, karie, ovo ono, jer kad je malo goriva a mnogo koiseonika, tada je valjda veca temperatura, itd.
Ono, mozda i ne bude tako. Mozda samo prijavi neku gresku, koja znaci da katalizator ne radi posao, a ti onda to ignorises. Mozda je i tako, ali kako comp zna kakvu smesu da pravi? Nastavi onako, otprilike? Sta se tu desava?
Mozda zato neki trose manje od fabricke specifikacije, jer idu na siromasno?
Tako ja razmisljam.
Po nekom mom vidjenju, kod/ iza tog katalizatora mora da bude neki senzor. Ako katalizatora nema u funkciji, kao ni/ ili EGRa, taj ce da ocita visak nesagorelih materija, sto ce comp da protumaci kao sta? Bogatu smesu, koja mora da se osiromasi? Ako je tako, mozda ce se stedeti gorivo, ali ce nesto da strada. Npr. klipovi, cilindri, karie, ovo ono, jer kad je malo goriva a mnogo koiseonika, tada je valjda veca temperatura, itd.
Ono, mozda i ne bude tako. Mozda samo prijavi neku gresku, koja znaci da katalizator ne radi posao, a ti onda to ignorises. Mozda je i tako, ali kako comp zna kakvu smesu da pravi? Nastavi onako, otprilike? Sta se tu desava?
Mozda zato neki trose manje od fabricke specifikacije, jer idu na siromasno?
Tako ja razmisljam.
- dax92
-

Na dizelima nema nikakvog senzora oko katalizatora, tako da nema sta da primeti da ga nema. Na novim je opet druga prica, neki imaju i nekoliko katalizaora.
Kod benzinaca ima sondu, ali i ona moze da se resi.
Kod benzinaca ima sondu, ali i ona moze da se resi.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Meni je potpuno nelogicno da nema senzora. Ali ok. Ispada da je taj katalizator onako, samo tek nakacio majstor Pera iz DDRa, da auto prodje tehnicki u Americi i Engleskoj, a da od njega uopste ne zavisi rad motora. Cudno. Ali verujem, kapital je cudo.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
auuuu.. unistili ste mi temu
na dizelu skidanje katalizatora i ubacivanje obicne cevi umesto kat. nece se primetiti razlika u zvuku jer dizlo klapce u svakom slucaju ... dok kod benzinca na auspuhu ce se cuti malo bucnije tj cuce se vise izduvna grana kroz auspuh osim ako se ne ubaci mali lonac, slican po velicini kao katalizator a po izgledu kao zadnji lonac na Z101 (ne umem da objasnim nikako...bar ne ovako slovima kako ce se cuti benzinac posle izbacivanja katalizatora)
sve u svemu...skidam katalizator u skorije vreme... oko 500din ce kostati secenje, parce cevi i varenje... s tim sto nista ne valja raditi bez piva
na dizelu skidanje katalizatora i ubacivanje obicne cevi umesto kat. nece se primetiti razlika u zvuku jer dizlo klapce u svakom slucaju ... dok kod benzinca na auspuhu ce se cuti malo bucnije tj cuce se vise izduvna grana kroz auspuh osim ako se ne ubaci mali lonac, slican po velicini kao katalizator a po izgledu kao zadnji lonac na Z101 (ne umem da objasnim nikako...bar ne ovako slovima kako ce se cuti benzinac posle izbacivanja katalizatora)
sve u svemu...skidam katalizator u skorije vreme... oko 500din ce kostati secenje, parce cevi i varenje... s tim sto nista ne valja raditi bez piva
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Mani se teorije, vidjenja i misljenja! Drugar ih sece na svakom autu, pa i na onom izgorelom mondeu sa oglasa. I nikad nije imao problem. Ista prica kod drugog drugara e39 2.8 i e36 M!! Odseci, provozaj, ako te nosto jebe vrati ga, ako ne prodaj kat i resi muku. Mrsite muda bez potrebe.

- sasa_f1
- Poruka: 10031
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
+1FiestaRS piše:Mrsite muda bez potrebe.
-
tomo_kt
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 16. jan. 2012. u 13:46h
Pozdrav svima,
da sad ne otvaram novu temu, imam problem sa turbinom na fiesti 1.4 tdci. za sada turbina radi ok, vuce dobro ne trza niti ista slicno. problem je to na osovini mislim da se taj ventil zove wastegate propušta dim! da li je moguće da se od vremena ta piksa podere i da pusta dim ili je mozda problem u katalizatoru koji je zacepljen pa nabija pritisak nazad?
to ne bi promjetio da mi dok stojim na semaforu ne smrdi u kabini po dimu, nakon toga sam skinuo zastitu iznad turbine i vidio da tamo pusta dim.
jel postoji mogucnost da se to reparira ili mora ici kompletna nova turbina. inace auto je 2005 godiste i ima 190 000km.
da sad ne otvaram novu temu, imam problem sa turbinom na fiesti 1.4 tdci. za sada turbina radi ok, vuce dobro ne trza niti ista slicno. problem je to na osovini mislim da se taj ventil zove wastegate propušta dim! da li je moguće da se od vremena ta piksa podere i da pusta dim ili je mozda problem u katalizatoru koji je zacepljen pa nabija pritisak nazad?
to ne bi promjetio da mi dok stojim na semaforu ne smrdi u kabini po dimu, nakon toga sam skinuo zastitu iznad turbine i vidio da tamo pusta dim.
jel postoji mogucnost da se to reparira ili mora ici kompletna nova turbina. inace auto je 2005 godiste i ima 190 000km.
- Ratibor
- Poruka: 242
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
U Uzicu reparacija turbine za 1.4 TDCi je od 200 do 300 evra u zavisnosti od ostecenja. Tako su mi na mail odgovorili. To sto dim negde probija moze majstor da pogleda i ponudi resenja, tesko da mi mozemo ovako napamet..da si bar neku sliku napravio ili bolje objasnio gde tacno dim izlazi 
Moj ford stari nikad se ne kvari
- macaneli
- VIP
- Poruka: 10001
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
sasa_f1 piše:+1FiestaRS piše:Mrsite muda bez potrebe.

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)