Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Dihtung glave Focus mk1 1.8tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Dihtung glave Focus mk1 1.8tdci

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:06h

al zato je tu veljo..:)

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:12h

backarelli piše:Nemaju tu veze temperature , već se G12 antifriz koristi na svim motorima sa hidro-glavama .....

Što reče ti, najbolje da Dragomir kaže neku, da ne izmišljamo toplu vodu. Ja stvarno za Forda nisam stručan ...... što se žuborenja tiče, kao što žubori u čantri kada se termostat otvori (protok kroz kompletnu instalaciju) , tako mali hladnjak žubori, dok se termostat ne otvori (tada antifriz protiče samo kroz motor i mali hladnjak)
kako nisi strucan, mehanicar si i vozis ford, ja nisam mehanicar al otprilike za 2 godine ovim tempom cu otvoriti radionu samo za forda, upijam kao sundjer, od kako sam ga uzeo nista drugo ne ucim samo mehaniku forda :suicide:
evo brata milana, vec sam se pitao gdje je do sad :)

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:18h

Zaboravih ... nedovoljna kompresija na nekom od cilindara svakako može prouzrokovati veću potrošnju ... ako ti kompresija na nekom od cilindara "curi" zbog lošeg dihtunga ili pukotine na glavi, to se mora videti merenjem kompresije . U principu je najbolje imati izjednačenu kompresiju na sva četri klipa , pa bila i manja od propisane, nego imati na tri klipa propisanu, a odstupanje na jednom cilindru .

Hoću reći, što je kompresija ujadnačenija na sva četri cilindra, tim bolje....
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

backarelli

Poruka od backarelli » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:26h

Ma Veljo , ne radim Forda , te ništa sa sigurnošću ne tvrdim ..... i ja upijam k`o sundjer isto kao ti. Pusti moju vožnju Eskorta iz `81 . Poneseš kapu , ruku, platine i pumpu, te možeš na mars lol (ne mislim bukvalno) . Na firminom Connectu (zadužio novog 70ks) , radim samo redovne servise i nikada nisam imao problema sa njim . Jedina bolna tačka su prednji ležajevi, gde čim počne so i voda (zima) riknjavaju k`o blesavi (namenjah se toga). Promenu prednjeg ležaja bi svako znao da uradi (paziš samo na senzor i sve bude ok) . Za 152k samo jedno paljenje ček-lampe zbog EGR-a , koji je problem na svim kolima zbog goriva, ne samo na Fordu. Nikad niti jedan drugi kvar nisam imao .... tako da, može se reći, nemam pojma o tdci-u i ako ga vozim.
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:37h

uradicu ja dihtung i sve oko njega ovo sto si naveo
citam o p2263, ovako je objasnjeno po vjerovatnosti:
1. map senzor ne ocitava dobro ili je u spoju, ovaj mi je lik rekao sto sam od njega kupio auto da je mijenjao map ali vidio sam da je nesto izolirano po kablovima od dzeka, sutra to razmotavam i stavljam stezaljku za svaki slucaj, trebalo bi map testirati nekakvom rucnom pumpom koja ima mjerne instrumente na sebi da se vidi da li dobro mjeri, to ovde niko nema tako da to otpada
2. turbina prepunjava-kad turbina prepunjava pucaju crijeva na ic, kod mene citava i to otpada
3. zapinju krilca, ne valja akutator, negdje pusta vakum, joj vakum mi je zakon :) ili generalno losa turbina
vidis nije mi covjek bez veze rekao da trebam pregledati turbinu, cuci nesto u njemu, ma uradicu i turbinu kako je rekao , necu propasti za 100 evra, to je jedan Linde set :D

backarelli

Poruka od backarelli » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:44h

CARE !!!! lol Samo nemoj brzopleto i sve što radiš dva puta razmisli ..... ;)

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 23:01h

backarelli piše:CARE !!!! lol Samo nemoj brzopleto i sve što radiš dva puta razmisli ..... ;)
hvala na pomoci druze, narucio sam maf i crijevo turbine posto je moje lijepljeno pa kad to stigne vozim majstoru da to sve pocupa i napravi pa cu da javim sta se desava, volio bih da imam vremena pa da mu mogu visiti iznad glave dok radi ali nemam, majstori to mrze a ja obozavam, jos nikad mi niko nije nista popravaljao a da ja nisam gledao ne znam kako cu to da prebolim ali sta je tu je
nema nam profesora da se ukljuci, on bi sigurno posumnjao na nesto a pratio sam ga ovde, jak mu je postotak, rijetko masi, ko jordan :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 29. jan. 2013. u 07:54h

veljo_81 piše: volio bih da imam vremena pa da mu mogu visiti iznad glave dok radi ali nemam, majstori to mrze a ja obozavam...
nema nam profesora da se ukljuci
Posle ovoga, profesor će sigurno da se uključi ;)
Slika

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 29. jan. 2013. u 11:10h

totti piše:
veljo_81 piše: volio bih da imam vremena pa da mu mogu visiti iznad glave dok radi ali nemam, majstori to mrze a ja obozavam...
nema nam profesora da se ukljuci
Posle ovoga, profesor će sigurno da se uključi ;)
sigurno

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 4. feb. 2013. u 23:27h

glava poravnana, nove gumice, uradjeni sicevi i ostalo, dihtung glave nisam nasao nego sa 2 zareza, a bio je sa 3, imao sam izbor izmedju ovog sa 2 i sa 5 nazalost, mada mi je majstor sto je radio rekao da je nesto na venitlima upustio i da nece biti nikakvi problema oko toga sto je dihtung tanji nego sto je bio
uzeo sam i dihtunge izduva i ventil dekla, nazalost nije bilo za usis
sve je pravio victor reinz, bar tako pise :)
sutra montaza pa cemo vidjeti sta dalje
da, jos je egr ociscen i pregledana turbina, nista ne zapinje tako da nju necu na ciscenje sto je pozitivna stavka
e sad, pomozi boze da trosi ko milanov mondeo :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“