Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo prebacivanje tempomata

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
Odgovori
rajko rajko
Poruka: 365
Član foruma od: ponedeljak, 22. okt. 2012. u 23:35h

mondeo prebacivanje tempomata

Poruka od rajko rajko » subota, 19. jan. 2013. u 00:21h

ne nadjoh nesto slicno, pa sam odlucio da otvorim novu temu. ako nadlezni smatraju da joj nije mesto ovde, neka je premeste, slobodno. imam mondeo mk1, 1.8 td, 96-o godiste. kupio sam ga u ovakvom stanju: na njega je sa mondea V6 prebaceno mnogo toga, enterijer, instrument tabla, volan, kozna sedista, trapovi sa sve vesanjem, i kojesta jos. na volanu postoje komande za tempomat, a sam tempomat sa dve sajle, i neka dva dzeka, cini mi se, sam dobio od prethodnog vlasnika, uz recenicu "dacu ti i ovaj tempomat, to lako moze da se ugradi". e sad, ja sam nesto kao gledao ono cudo, i kapiram da bi tu bio problem samo u onoj jednoj sajli sto se kaci tamo negde u motornom prostoru, jer je samo tu razlika. ona je bila na benzincu, a ja bih je sad stavio na dizela. pretpostavljam da ona druga sajla ide na papucicu gasa. mada, ne znam ni gde bih smestio samu onu kutijicu, ali to je vec manji problem. ima li neko neka iskustva sa tim? hvala.

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Re: mondeo prebacivanje tempomata

Poruka od shomicus » subota, 19. jan. 2013. u 18:27h

Evo ti koristan link sa objašnjenjem o implantaciji tempomata i potrebnim delovima:

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » subota, 19. jan. 2013. u 20:12h

da, koristan link. detaljno je prikazano sve, ali ja od svega ovoga imam samo onu kutijicu sa 2 sajle. pretpostavljam da je ostalo vec postavljeno na kola, tako da mo ostaje samo da probam. jedino, kao sto sam i rekao, problem moze biti ona sajla koja se kaci negde na bosh pumpu, ali videcemo. samo da malo otopli, pa se bacamo na posao.

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » nedelja, 20. jan. 2013. u 15:26h

danas je malo toplije, a nisam imao nekog pametnijeg posla, pa sam isao da probam montazu tempomata. medjutim, razocarenje na samom startu. ovaj, koji je opisan u ovom uputstvu ja vec imam. bar mislim na onu glavnu kutiju iz koje izlazi samo jedna sajla. tempomat koji ja imam koji nije namontiran je sasvim drugaciji, i iz njega izlaze dve sajle. ima li neko ideju sta da radim? ili postoje dva modela za isto vozilo, ili ovo sto ja imam kao rezervni deo, nije tempomat. :suicide: ne mogu slike da okacim nikako, ali probacu.

Odgovori

Povratak na „Uradi sam“