Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nesto zeza turbinu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Nesto zeza turbinu

Poruka od veljo_81 » subota, 12. jan. 2013. u 20:18h

Opet ja, problem je sljedeci, morao sam danas da vozim zesce jer sam zurio i primjetio sam da se turbina ne "pali" kao ranije
Ima neke "rupe" pri zescoj voznji, znaci mijenjam brzine i dajem jak gas ona odreaguje nekad odmah nekad kasnije, kao da je nesto zacepljeno pa probije, nekad se zacuje huk intercooler pa se izgubi pa se opet cuje, samim tim izgubi snagu pa opet dobije snagu, kad vozim lagano i lagano dajem lagano gas huk intercoolera je jednak i snaga je jednaka
Molio bih savjet, citao sam ovde dosta postova ali nikako nesto odredjeno, zanima me jel to turbina izdaje ili treba sta cistiti, taj wastegate ili sta vec, pogotovo bi mi bili korisni kakavi linkovi o ciscenju ako ce to pomoci

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Re: Nesto zeza turbinu

Poruka od Mosha » subota, 12. jan. 2013. u 20:31h

Najjednostavnije je da prvo proveris da ti nije puklo neko crevo od turbine i interkulera, a mozes i da ocistis interkuler imaju razni sprejevi za to, ja sam letos cistio benzinom pa moze i tako. Dosuse nisam nigde citao da oce zbog turbine da secka na taj nacin, uglavnom je problem nesto do ubrizgavanja ili dovoda goriva.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » subota, 12. jan. 2013. u 20:36h

sve sam vec odradio, oprao hladnjak intercoolera izvana vodom, pregledao mu crijeva, jedno je bilo lose zamijenio, skinu crijevo turbine i zalijepio ga silikonom posto je bilo napuklo
to se meni desavalo ranije ali rjetko, ono kao da kasni turbina, ali sad je pravo ucestilo, a najvise me brine ovo sto na trenutak izgubi snagu i ne cuje se zvuk intercoolera pa opet dobije snagu i cuje se zvuk...

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » subota, 12. jan. 2013. u 20:54h

Hm, pa mozda si ti to dobro izveo ali mi je sumljivo da je lepnjenje silikonom uspelo posto su to armirana creva koja trpe veliki pritisak vazduha iz turbine, u principu to kad pukne popravke nema, sad sta znam.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » subota, 12. jan. 2013. u 20:59h

nisam lijepio crijeva od intercoolera, nego ono veliko od turbine, sa kucista filtera na turbinu, nema tamo nekog pritiska

Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Poruka od Ratibor » subota, 12. jan. 2013. u 23:12h

U crevu koje od filtera vodi na turbinu vlada polje snizenog pritiska i tu moze da vuce falš vazduh ako prsne crevo. Generalno tu popravke nema.
Moj ford stari nikad se ne kvari

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 13. jan. 2013. u 17:59h

kako mislis nema popravke

Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Poruka od Ratibor » nedelja, 13. jan. 2013. u 21:59h

Kad crevo prsne nema popravke. Menja se novim ili polovnim, to sam mislio. Inače to sa silikonom nije pametna ideja jer ako se otkači neko parče silikona i uleti u turbinu-motor napravice lom :) Ako je crevo u pitanju zameni ga, nije to neka investicija..krpačine tu ne pomazu. Stalne vibracije i promene temperature dovode do toga da i novo crevo prsne a ti onda vidi sta ce biti sa zakrpom i koliko ce ona da traje.
Moj ford stari nikad se ne kvari

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » nedelja, 13. jan. 2013. u 22:07h

Јел постоји ту негде протокомер ? Ако је рупа после протокомера , лоша вредност може да се очита .
Пластика може да се завари , мада све зависи који је материјал . На сваком пластичном делу пише скраћеница која означава материјал .
Ако је нешто како гумирана пластика , то се не заварује .
Ако хоћеш нешто да лепиш , не користи силикон , јер је то за купатило . Постоје веома јаки полиуретански лепкови , који су еластични и веома јаки . На њима пише које материјале не лепе , махом су то "масне" пластике , типа тефлон и слично

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 13. jan. 2013. u 22:47h

protokomjer je prije crijeva, znam da nije neka investicija ali nije mi jos ni jedan otpad bio usput
samo drugari, promasili smo, ja sam to zalijepio prije mnogo vremena, nema tu nekog pritiska, kad je bilo suplje nista tud nije ni prolazilo, palio sam auto i prstom gledao niti uvlaci niti duva sta, i plus sam ja zalijepio
zakacili smo se za to crijevo ali nije to do njega 1000%, cemu sluzi ono vakum crijevo sto ide na turbinu, treba li cistiti turbinu, cim se to cisti, jel mora na neku masinu, sta, to je ono sto me zanima...

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 17. jan. 2013. u 20:09h

citam malo o katalizatorima i na svakom sajtu pise da bi se ovakva problematika desavala u slucaju da je kat blokiran ili neki dio izduva
znaci desavalo bi se to trzanje izgubi snagu pa kao da probije, smrad auspuha ujutro, manja maksimalna brzina i veca potrosnja goriva, sutra idem skinuti izduv pa cemo vidjeti
EDIT
dzaba se skidalo, nista nema

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“