Moj prvi polovnjak
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Moj prvi polovnjak
Проблем је што је преплатио све . За скоро 5000 евра може се узети ауто који служи без главобоље .
Ја сам узео ауто који је има доста фелера , по некима за смешну количину новца , по мени за реалну , јер сма зано да ће ми требати скоро иста количина пара колико сма и платио ауто , да га доведем у иоле простојно стање . И то све када е сабере и даље је испод цене фокуса по огласима . А и тако крнџав , какав је био , није правио ни један проблем у експлоатацији . Људи се поведу за нереалним ценама на тржишту , па кажу да је то ок . Није , пар посто тих аутомобила им ареалану цену , јер су добри и неће се кварити , а они што се кваре , су преплаћени , ако им је цена иста као и онима што се не кваре .
Ја сам узео ауто који је има доста фелера , по некима за смешну количину новца , по мени за реалну , јер сма зано да ће ми требати скоро иста количина пара колико сма и платио ауто , да га доведем у иоле простојно стање . И то све када е сабере и даље је испод цене фокуса по огласима . А и тако крнџав , какав је био , није правио ни један проблем у експлоатацији . Људи се поведу за нереалним ценама на тржишту , па кажу да је то ок . Није , пар посто тих аутомобила им ареалану цену , јер су добри и неће се кварити , а они што се кваре , су преплаћени , ако им је цена иста као и онима што се не кваре .
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Paaa s' jedne tačke gledišta jeste to tako, ali ispada da osuđujemo čoveka samo zato što je ispraznio sebi džep. Nije OK ne sagledati i drugu stranu, da je kupovina polovnog auta uvek lutrija, neko izvuče dobar auto sa malo (poznatih ili očiglednih) problema i svesno se upusti u kupovinu takvog auta, a neko drugi izvuče naizgled dobar auto sa gomilom skrivenih mana ili problema koji će tek da se manifestuju. Dobro je ako je odnos takvih varijanti bar 50%-50%, ali pre će biti da je negde u rangu 20% dobro - 80% loše... po Nti put, pričamo o automobilima koje je neko drugi odbacio, iz ma kojeg god već razloga. 5000e nije garancija da ne bi imao nikakav problem.
E sad, za konkretan slučaj - da, apsolutno, mogao je da napravi bolji izbor na mnogo mesta... ali sada, kad je već tako kako jeste, iz moje lične vizure postoje samo dva moguća, opšta saveta:
- da pokuša, kad je već toliko uložio, da iskoristi situaciju u svoju korist, i
- da pokuša, ako je to izvodljivo, da nekog narednog puta ne pravi iste greške na koje su ljudi već ukazali.
E sad, za konkretan slučaj - da, apsolutno, mogao je da napravi bolji izbor na mnogo mesta... ali sada, kad je već tako kako jeste, iz moje lične vizure postoje samo dva moguća, opšta saveta:
- da pokuša, kad je već toliko uložio, da iskoristi situaciju u svoju korist, i
- da pokuša, ako je to izvodljivo, da nekog narednog puta ne pravi iste greške na koje su ljudi već ukazali.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Van je u sustini besan sto je covek tako lose prosao i to ne na njega naravno...
I sto Boki kaze stoji...
Fazon je sto recimo (bar u mojoj okolini) ljudi zjape za inostranim kolima i misle da su ne znam kakva ali ni tamo nije BAS toliko bolja situacija,jedina je razlika sto su cene realne.
Mene a i Vana koliko vidim nervira sto su ovi nasi preprodavci nenormalno bezobrazni i idu na direktan zajeb da se tako izrazim.Kupis napolju lep lesh za sitne novce i uvalis ga debelo ovde a sta je ispod haube ne pitaj...
Pre nego sto sam uzeo Forda sam pogledao 50-tak auta po celoj Vojvodini,auto placeve u sirokom luku zaobilazio i sve lesh do lesha...
Izvadio pare da platim coveku Citron Xsaru,prelep auto i setim se prijatelja koji ga voza par godina i lepo pare nazad u dzep i nazovem ga.
Ispostavilo se da daje prve simptome da riknjava menjac i spasi mi covek do 700 evra popravke...
A nas kolega bi bio lud da ga sada proda,sad je na konju makar i nek cepa...
I sto Boki kaze stoji...
Fazon je sto recimo (bar u mojoj okolini) ljudi zjape za inostranim kolima i misle da su ne znam kakva ali ni tamo nije BAS toliko bolja situacija,jedina je razlika sto su cene realne.
Mene a i Vana koliko vidim nervira sto su ovi nasi preprodavci nenormalno bezobrazni i idu na direktan zajeb da se tako izrazim.Kupis napolju lep lesh za sitne novce i uvalis ga debelo ovde a sta je ispod haube ne pitaj...
Pre nego sto sam uzeo Forda sam pogledao 50-tak auta po celoj Vojvodini,auto placeve u sirokom luku zaobilazio i sve lesh do lesha...
Izvadio pare da platim coveku Citron Xsaru,prelep auto i setim se prijatelja koji ga voza par godina i lepo pare nazad u dzep i nazovem ga.
Ispostavilo se da daje prve simptome da riknjava menjac i spasi mi covek do 700 evra popravke...
A nas kolega bi bio lud da ga sada proda,sad je na konju makar i nek cepa...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Leša može da uvali samo inostrani vlasnik...
Da li ti stvarno misliš da postoji mogućnost neke provere prilikom kupovine automobila u tamošnjim auto kućama tipa provera kompresije, dijagnostika ni sl.
Ovdašnji kupac je u 100 puta boljoj poziciji za proveru automobila ovde, nego što je bilo koji prodavac kad kupuje automobil u inostranstvu. Jedina razlika medju prodavcima je u tome koji će da sredi sve uočene nedostatke kad auto stigne, a koji neće...
Zato četvoro očiju kod kupovine
Da li ti stvarno misliš da postoji mogućnost neke provere prilikom kupovine automobila u tamošnjim auto kućama tipa provera kompresije, dijagnostika ni sl.

Ovdašnji kupac je u 100 puta boljoj poziciji za proveru automobila ovde, nego što je bilo koji prodavac kad kupuje automobil u inostranstvu. Jedina razlika medju prodavcima je u tome koji će da sredi sve uočene nedostatke kad auto stigne, a koji neće...
Zato četvoro očiju kod kupovine

- DukeLander
Naravno da postoji i licno sam prisustvovao jednom pregledu u Opel servisu pre kupovine...
Pitanje je hoces li platiti i cekati za to...
Primera radi,pre nego sto su odsrafili pola mog auta su "stavili na monitor" auto,gde se nakacili puno kablova i crevaca i lepo sam dobio sa racunom dijagrame kompresije,izduvnih gasova,smese,komp itd itd,cena ako se dobro secam 50 ili 80 evra,bem ga sad...potrazicu racun tj pitacu zenu pa ako nadjem cu okacim...
Kad smo vec kod ove teme ako neko ide za ili preko Madjarske preko Subotice tj Kelebije cim predjes granicu nekih kilometar sa leve strane ima jedan uvucen plac tj stovariste auta koji cekaju papire za uvoz i sl od nasih preprodavaca.Imao sam priliku da udjem i da vidim cega sve tamo ima i kako neki auti izggledaju posle peglanja...bolje da cutim...
Pitanje je hoces li platiti i cekati za to...
Primera radi,pre nego sto su odsrafili pola mog auta su "stavili na monitor" auto,gde se nakacili puno kablova i crevaca i lepo sam dobio sa racunom dijagrame kompresije,izduvnih gasova,smese,komp itd itd,cena ako se dobro secam 50 ili 80 evra,bem ga sad...potrazicu racun tj pitacu zenu pa ako nadjem cu okacim...
Kad smo vec kod ove teme ako neko ide za ili preko Madjarske preko Subotice tj Kelebije cim predjes granicu nekih kilometar sa leve strane ima jedan uvucen plac tj stovariste auta koji cekaju papire za uvoz i sl od nasih preprodavaca.Imao sam priliku da udjem i da vidim cega sve tamo ima i kako neki auti izggledaju posle peglanja...bolje da cutim...
Poslednja izmena: DukeLander, na dan subota, 12. jan. 2013. u 16:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
to su retki slucajevi,mada kad uzimas na veliko 10 i vise auta,nemas vremena da proveris svaki auto 
to sto su ti izmerili izduvne gasove ne garantuje ti da ce crci zamajac ili turbina ili puci neko crevo,to se ne moze predvideti dijagnostikom

to sto su ti izmerili izduvne gasove ne garantuje ti da ce crci zamajac ili turbina ili puci neko crevo,to se ne moze predvideti dijagnostikom
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- DukeLander
E sad i ti pretera...
Naravno da nece znati da li ce ti puci crevo ili turbina posle lupam 1000km,to niko ne moze da garantuje na polovnjaku...

Naravno da nece znati da li ce ti puci crevo ili turbina posle lupam 1000km,to niko ne moze da garantuje na polovnjaku...
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
svi mi dobro znamo sta se uvozi u srbiju i sta i kako se radi,jer u evropi dobar auto kosta vise nego u srbiji.A kako je to moguce?Svi mi znamo da je 95% vozila preslo izmedju 200000 i 300000km,ali srbi vole da vide cifru na km satu oko 130000km-160000km,jednostavno je takooooo 
P.S-zaboravio sam da kazem kad kupujes polovan auto, auto kuce se ograde od odgovornosti i garancije, u 99% slucaju je vidjeno kupljeno bez mogucnosti probe

P.S-zaboravio sam da kazem kad kupujes polovan auto, auto kuce se ograde od odgovornosti i garancije, u 99% slucaju je vidjeno kupljeno bez mogucnosti probe
ima se,moze se - nema se,mora se....
- MIŠKE
- Poruka: 418
- Član foruma od: nedelja, 12. avg. 2012. u 10:40h
Druze jel su predstavio auto u temi Automobili clanova? Daj da ga vidimo!
Što se brže vozi to se bolje ladi.
- totti
macaneli piše:to su retki slucajevi,mada kad uzimas na veliko 10 i vise auta,nemas vremena da proveris svaki auto
O tome se radimacaneli piše:P.S-zaboravio sam da kazem kad kupujes polovan auto, auto kuce se ograde od odgovornosti i garancije, u 99% slucaju je vidjeno kupljeno bez mogucnosti probe

-
- Poruka: 111
- Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h
Ne znam šta je u konkretnom slučaju auto plac kriv! Ni jedan kvar nije bio sakriven. Ovde se ne navodi ni kada, ni kako mu je menjač crkao, ni da li je sipao neprovereno gorivo pa mu otišle dizne ili mu je priučeni serviser sipao pogrešno ulje u automatski menjač pa menjač riknuo.
Živim u gradu sa milion auto placeva, pa niko ne pravi problem ni da se auto provoza pre kupovine, sve bez tablica. Ne treba ti dijagnostika ni majstor da proveriš sijalice, brave, klimu, gume... Pa osnovno je upaliti auto i videti da li mu se pali neka lampica.
I na kraju da završim, jako mi je čudno da neko ko zna za ovaj forum ne postavi pitanje ni za jedan kvar koji mu se desio (a svi smo zbog toga na forumu, da nam neko pomogne) i tek kad ulupa 2000 evra priključi se forumu sa pitanjem da li da ga proda...
Živim u gradu sa milion auto placeva, pa niko ne pravi problem ni da se auto provoza pre kupovine, sve bez tablica. Ne treba ti dijagnostika ni majstor da proveriš sijalice, brave, klimu, gume... Pa osnovno je upaliti auto i videti da li mu se pali neka lampica.
I na kraju da završim, jako mi je čudno da neko ko zna za ovaj forum ne postavi pitanje ni za jedan kvar koji mu se desio (a svi smo zbog toga na forumu, da nam neko pomogne) i tek kad ulupa 2000 evra priključi se forumu sa pitanjem da li da ga proda...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
A na šta konkretno sumnjaš, ili samo FUD-uješ? 

pozdrav, Bojan

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
covek je auto posteno platijo cudim se zasto nije reklamirao =vratijo auto nazad ili tuzijo plac.
ko hoce da prodaje mora da garantuje.! ko hoce da nesto radi mora da garantuje za svoj posao !
kad svercer ili prodavac dodje da mu radis nesto ( napominjem cast izuzetcima
), on uglavnom jauce da bi sto manje platijo popravku i non stop vice to samo za udaju - prodaju samo zakrpi i tako,.. (trazi uslugu za sto manje para i bez garancije)
, a o aditivima i sminjki da ne pricam samo kantice zvone
ko hoce da prodaje mora da garantuje.! ko hoce da nesto radi mora da garantuje za svoj posao !
kad svercer ili prodavac dodje da mu radis nesto ( napominjem cast izuzetcima

, a o aditivima i sminjki da ne pricam samo kantice zvone

- totti
Jeste druže, da garantuješ...
Na primer da garantuješ onom sa foruma koji se čudio zašto Tddi neće da mu predje 5000 obrtaja kad ga turira.
Ili ženi koja je probala auto, pa vozila 500 metara prvom brzinom, a vozila bi i duže da nije morala da se okrene.
Ili onima koji upale dizela na -10, pa ga turiraju do iznemoglosti.
Na primer da garantuješ onom sa foruma koji se čudio zašto Tddi neće da mu predje 5000 obrtaja kad ga turira.
Ili ženi koja je probala auto, pa vozila 500 metara prvom brzinom, a vozila bi i duže da nije morala da se okrene.

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
i onom sto skida blokadu na 6.5, hoce 8k 

- totti
- DukeLander
Vidis,mudro zboris,ja na mog Mondea 98 god sa predjenih 300k nisam dobio garanciju... idem sutra da se zalim! 

-
Halo ljudi, auto kupljen u julu 2012.! I mislim da nas sve zajebava! Svi su na ovaj forum došli ili sa nekim problemom da im neko pomogne da ga reši da prođu jeftinije ili da pomognu nekome ko vozi forda da prođe jeftinije. Pa Dragomir se polomi da nam uštedi pare i ako od rešavanja kvarova živi! Pa u ovoj temi VAN je dao mnogo korisnih saveta koji bi mu uštedeli puno para da je nešto pitao na forumu.
A za forum je znao:
Aj malo razmislite o tome. Nigde Nikola78 ne kaže da je te probleme imao mesec, dva, posle kupovine auta... Imaš kvar od 850 evra i ne setiš se foruma na kome ima majstor da te pravo posavetuje i o popravci i o rezervnim delovima. Uradiš dizne u pizdincima za 450 evra i sutra kad ti opet odu biće kriv
. Kome su na ovom forumu crkle tri brave na vratima odjednom...? Ko je kupio auto a da mu ne rade sijalice na instrument tabli? Gume da ne pominjem?
Neka lepo čovek objasni kako mu je i kada otišao menjač, kako su mu crkle brave i sijalice, zašto je ispirao rezervoar kada su mu otišle dizne, pa da onda razgovaramo... Ako je auto plac uvalio auto, neka kaže na kom je placu kupio...
Opet kažem ne pordržavam Fordove , al ih vozim i da je stvar do Forda ja bi čoveka podržao ali ovo deluje kao čista zajebancija....
I ako sam opet preterao neka me brišu, ja se ne ljutim...
A za forum je znao:
Pa kad si znao što nisi pitao???nikola78 piše: Pre kupovine, sam čitao vaše postove, i nigde baš nisam naleteo da mu se sve složilo kao meni.Auto sam kupio jula 2012.
Aj malo razmislite o tome. Nigde Nikola78 ne kaže da je te probleme imao mesec, dva, posle kupovine auta... Imaš kvar od 850 evra i ne setiš se foruma na kome ima majstor da te pravo posavetuje i o popravci i o rezervnim delovima. Uradiš dizne u pizdincima za 450 evra i sutra kad ti opet odu biće kriv

Neka lepo čovek objasni kako mu je i kada otišao menjač, kako su mu crkle brave i sijalice, zašto je ispirao rezervoar kada su mu otišle dizne, pa da onda razgovaramo... Ako je auto plac uvalio auto, neka kaže na kom je placu kupio...
Opet kažem ne pordržavam Fordove , al ih vozim i da je stvar do Forda ja bi čoveka podržao ali ovo deluje kao čista zajebancija....

I ako sam opet preterao neka me brišu, ja se ne ljutim...
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Ne zanam sa kojim pravom govoris tako o coveku koji je dosao i podelio svoje iskustvo sa nama. Ako mislis da te "zajebava" ti ignorisi njegovu temu. Ja nisam nigde primetio da je on kivan na prodavca, forum, servis ili cak forda.
- DukeLander
Realno,da ne znam kako da przi sunce u oci ima da vidis kako svetli tabla kad das kontakt...
Ko zna,mozda je kolega u pravu i covek baca kosku kako je sredio auto al ce ga da za manje para samo da ga se resi i sl fore koje se slusaju kod nas...
ALI,zato su tu modovi/admini i oni znaju sta je i kako je,a mi cemo dotle da.... filozofiramo...
Ko zna,mozda je kolega u pravu i covek baca kosku kako je sredio auto al ce ga da za manje para samo da ga se resi i sl fore koje se slusaju kod nas...

ALI,zato su tu modovi/admini i oni znaju sta je i kako je,a mi cemo dotle da.... filozofiramo...

Poslednja izmena: DukeLander, na dan nedelja, 13. jan. 2013. u 00:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Kupovina polovnjaka je uvek mačka u džaku (kakav god da si stručnjak).....pa sad ko kakvu macu kupi.

-
Kakvo iskustvo? Da li je to iskustvo sa auto placem, sa majstorima ili sa Fordom kao proizvođačem? Mi raspravljamo u ovoj temi (90 % odgovora) kako mu je neko uvalio neodržavan auto, a on nije našao za shodno da nam objasni od kada su ti kvarovi? U spisak problema čovek je naveo redovan servis od 360 eura (bez kaiševa i španera), zamenu guma za 160 eura (nema 4 gume za te pare osim trajalovih), sijalice osvetljenja na tabli, kontakt bravu, tri brave na vratima i ručnu kočnicu...m_peki piše:Ne zanam sa kojim pravom govoris tako o coveku koji je dosao i podelio svoje iskustvo sa nama. Ako mislis da te "zajebava" ti ignorisi njegovu temu. Ja nisam nigde primetio da je on kivan na prodavca, forum, servis ili cak forda.
Iskustvo je kada ti neko kaže taj i taj majstor me zavrnuo, taj i taj plac me zeznuo, nemojte sipati gorivo tu, nemojte koristiti to ulje...
A šta je moglo da bude.... Kupio čovek OK auto na auto placu... Oterao auto na redovan servis kod servisera u komšiluku... Sunuo pogrešno ulje u menjač, rikne menjač... Obijen mu auto posle toga, slomljena kontakt brava... Oterao kod majstora u komšiluku da mu ugradi alarm... Majstor pogrešno spojio žice i spalio elektromotore (na troje vrata, lopov je zeznuo na četvrtim)... Batalio alarm, ode na pumpu kad tamo gorivo za poljoprivrenike subvencionisano... Ajd 50 litara... Odoše dizne... To se desilo na brdu i kad je auto stao, povuče ručnu kao na golfu jedinici i ode zupčanik ručne kočnice... Eto to ti je iskustvo...
Nije iskustvo kada ti neko kaže platio sam auto 3000 evra, uložio sam u njega 2000, dal da ga prodam... Moj je odgovor prodaj ga, al za pet hiljada... Ako ne može ti ga zapali...
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Slažem se da je čudno ulupati u tek kupljen auto 2k eura i onda se pojaviti s pitanjem šta dalje,pritom se ne obratiti za pomoć pre nego što si iste novce ulupao.Sigurno je da čoveka popravke ne bi koštale toliko da se javio ranije,a pritom je kako i sam kaže pratio teme ovde i mogao da vidi ako ništa drugo bar gde može naći dobar servis koji ga neće odrati pa čak i da nije mogao da mu reši pitanjemenjača siguran sam da bi dobio pravu smernicu gde i kod koga da ode.
- MIŠKE
- Poruka: 418
- Član foruma od: nedelja, 12. avg. 2012. u 10:40h
Ajd da sačekamo čoveka da odgovori...ako mu se stvarno sve ovo izdešavalo još ga napadamo...nije ok.
Što se brže vozi to se bolje ladi.
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
motoru kad je vruc nece biti nista ako se isturira na kratko (cak preporucjivo)...onaj ko je kupijo auto svojim parama siguro nece raditi nesto previse glupavo po tom pitanju .,totti piše:Jeste druže, da garantuješ...
kako fabrika garantuje? isti ludaci kupuju ne zna se sta je gore nov motor ili koji je presao 500k. ta ista gore pomenuta baba pre ce slupati auto nego unistiti..
to je sve relativna stvar svaki biznis ima svoje prednosti i mane moze se osigurati auto.. kod osiguravajuce kuce ako prodavac nece da snosi rizik . ali svi bi hteli da zarade kilo evra na autu koje je havarisano uvezeno 90% je takvih auta jer sam isao po placevima (sast izuzetcima)
,a ovo turiranje ne bas pun gas al blizu ..na hladno moj stari izvodi pod obavezno pojedoh se ziv kad cujem da on pali svoj auto grrr

malo sam otisao u off. ali ovaj covek sto je kupio auto sa placa gadno se zahe.bo jer mu auto prodalo pravno lice...
e sad ovako kad kupjes od privatnog lica ( naravno tad se kupuje u vidjenom stanju sto znaci nema nikakve garancije )auto koga znas opet je macka u dzaku kako neko rece gore to je sigurno tako .
- na forum sam dosao kad sam vec kupio auto i jurijo neke savete za forda preko googla i izbacilo mi 3 x forum ...reko ajd da se registrujem od viska gava ne boli , a vise glava uvek bolje misli nego jedna

i izovog iskustva sto je covek nadrljao moze se nesto zakljuciti i nijedna tema po meni nemoze biti totalno glupa... naprotiv sto se vise iskustava napise to je bolje
e samo da je jos vremena za citanje

pozdrav