[quote="bojan_kv"]Svestan sam ja toga. Kod ortaka sam video slike sa otpada u Nemackoj gde se presuju automobili. Astra klasik 2, kao casa, a ide u presu.

Jbg i moj focus je star 11 godina, tacnije u aprilu puni 11, a 2011. me je izasao skoro 4k evra, a od opreme nista. Zato sam i zacudjen.

[/
Ja nisam stekao takav utisam bar letos kada sam bio duže vreme u Beču.Imam tamo brata i pošto sam bio kod njega duži vremenski period mogao sam na tenane da gledam oglase i upoređujem cene jer sam bio zagrejan da dovezem nekog fokusa.Nažalost,cene vozila koje prodaju privatna lica a koja su u pristojnom stanju (pod pristojnim podrazumevam kilometražu od 150-200k,održavana i očuvana) nisu nimalo jeftina kako se to ovde prikazuje,niko mi nije ponudio auto na poklon

a upoznao sam prilično puno ljudi.Čak i stariji od 10 god sa malom km i u pristojnom stanju drže cene ako ne i jače nego kod nas.Naravno ima leševa i mladjih od 10 godina koje možeš kupiti za male pare ali ima kako oni kažu 300k fehler-a i isto toliko pređenih km,kao i automobili skinuti sa lizinga ili službena vozila koja su spolja i unutra očuvani a pregazili 400-500k.Nisam viđao babe i dede kako na pijacu idu automobilima i nisam primetio da ceo Beč vozi ganc nove automobile,blizu su nama sa voznim parkom a imaju "prilično" bolji standard.Za Nemačku ne znam zato neću ništa da pričam,Austrija je u ovoj priči.