Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

dovod goriva u motor...

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
bela fiesta mk2
Poruka: 15
Član foruma od: petak, 1. jun 2012. u 17:47h

dovod goriva u motor...

Poruka od bela fiesta mk2 » nedelja, 28. okt. 2012. u 11:19h

Auto parkiran uvece,ujutru nece upali,sumnja na pumpu za gorivo(jer kad sipam malo u karburator benzina upali)skinem dovodno crevo koje od pumpe ide u karburator,ne baca gorivo...skinem pumpu,filter kad drukam pumpa baca gorivo produvam i nju i filter vratim sve i opet nece,skinem crevo pre filtera i povucem gorivo iz rezervoara vratim na filter i ostavim tako...posle 2 dana odem do auta,iz radoznalosti kresnem upali ko mina,radi vozio ga po kraju par kruga sve normalno...jutros krenem do majstora da prekontrolise sve opet nece upali...znaci sve normalno vergla al nema ni naznake da ce sastavi rad...da li je karburator ili pumpa,mozda i razvodnik...da slepam kod majstora ili nesto uradi sam varijanta?
Eto nove teme...
Kako sam krenuo bicu glavni mehanicar u kraju... :clap:
Pozdrav svima

twister76
Poruka: 225
Član foruma od: četvrtak, 16. avg. 2012. u 00:48h

Re: dovod goriva u motor...

Poruka od twister76 » nedelja, 28. okt. 2012. u 14:44h

a koji je auto???
mehaniku znam ostalo ništa :))

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 28. okt. 2012. u 23:31h

Username
Slika

bela fiesta mk2
Poruka: 15
Član foruma od: petak, 1. jun 2012. u 17:47h

Poruka od bela fiesta mk2 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 07:58h

gde da servisiram karburator?
Nece upali kad ostoji dok ne sipam malo goriva direktno u karburator,onda upali i sve je posle ok...
Ako neko zna neki savet,dali je karburator ili mozda pustio ventil pa vrati gorivo u rezervoar,mada u filteru za gorivo uvek ima benzina....
Poslednja izmena: bela fiesta mk2, na dan sreda, 26. dec. 2012. u 12:47h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 13:31h

А колико имаш горива у резервоару ?
Дешава се да кад аје ауто на косини неће д аповуче гориов , а на равно хоће , али то је када остане пар литара .
Ако скинеш црево са карбуратора и верглаш , треба да избацује гориов кроз црево , ако га нема а можеш да га исисаш из црева онда ти пумпа не ради . А ако не можеш ни да га исисач , онда нема горива , у инсталацији или вуче ваздух негде

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 12. jan. 2013. u 02:16h

Ovako, letos sam zamenio gumice-ventilcice na drukalici i nista se nije promenilo, skoro je izbacena neka mala crna kockica sto stoji pre drukalice i u nju se ''utacinju'' cevcice od dovoda. Dalo je rezultat ali ne bas neki drastican, posto imam jako malo slobodnog vremena bukvalno ne mogu da stignem da to odgonetnem. Kad skinem filter on je uvek potpuno prazan, dakle gorivo se vraca, skinuli tu kockicu (gore pomenutu) i razdvojili cevcice kad i one prazne. Sutra bi trebao da (ako stignem) da uzmem nepovratni ventil pa da vidim da li ce biti vajde.

Da pomenem ovde, uzeo sam novi aku, nabudzio anlaser od mondea 2.5 sad mi ostaje ventil a ako nista od njega onda definitivno pumpa na remont. I to mi koci prodaju auta, auto mi stoji u zadnja 2 meseca 55dana mozda i vise. Javljam da li mi pomogao ventil. :blink:
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“