Imam jednu nedoumicu ovih dana amislim na mraz napolju......Sta me muci ?
U mom Mondeu MK3 2001god. kada upalim auto uvek ga zagrejem prvo na bar 5 minuta u leru bez gasa i tada upalim grejanje u kolima.......tada temperatura na kazaljci ne dodje sa upaljenim grejanjem na POLA kao sto je uvek i zimi i leti......medjutim.......kad iskljucim grejanje u kabini onda se lepo popne temperatura i kazaljka dodje na POLA sata.al opet cim upalim grejanje kabine ona padne za polovinu od te polovine na satu i tu ostaje.
Poenta je da na resetkama na otvorima se lepo oseca topao vazduh bas lepo ali u kabini samoj nemam lepo grejanje jer recimo .....prijatna je temperatura ali ne toliko prijatna da mozes skinuti cak i na duzem putu jaknu a da recimo ostanes u debljem duksu ........ako sam uspeo lepo da objasnim..........
Dok recimo kod sina mladjeg u njegovoj Floridi nemozes da sedis ako ne otovoris prozor bar malo ili da smanjis grejanje jer greje da se skuvas u kolima !
Probao sam da stavim brzinu obrtaja ventilatora i na manej brzine da sporije vrti medjutim nista .....isti efekat nije bas jako toplo u kabini!
E sada pitanje:
Kombinovao sam da stavim dugme (zaokruzeno zutim krugom )na recilkuraciju vazduha pa onda i bez njega a njabolje greje kad ukljucim ovo desno dugme (zaokruzeno zutim na istoj slici ali desno) mada i na ostale opcije usmeravanja vazduha lepo se oseca toplo ali ne i vreo vazduh kao recimo na Zastavinim vozilima (poznato je kako lavrnje ludo greju)

Dali neko ima prestavu dali me nesto zeza ili to jednostavno kod Mondea tako aj da kazem slabasno greje u kabini uopsteno ?