Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 tdci problemi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Focus 1.8 tdci problemi

Poruka od dax92 » utorak, 8. jan. 2013. u 21:10h

Ne mora bacati dim kad se nabode gas. Kod mene bude malo samo dima kad posle davljenja u gradu stisnem. To se izbaci za sekund, i posle nema nista, koliko god stiskao.
Menjanje softvera ne moze trajati par dana. Nekoliko minuta, mozda sati, i to je to.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 8. jan. 2013. u 21:48h

dax92 piše:Mozda bi pomoglo da se ubaci nov softver. To mi jedino pada na pamet.
To sam ja moislio pod "resetovati comp", to ili ponovo ucitati originalni sw, ako nema novije verzije.

@ Veljo Da, to je taj text.
Poslednja izmena: Vladan, na dan utorak, 8. jan. 2013. u 21:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » sreda, 9. jan. 2013. u 12:46h

jbem li ga, to ce morati cekati sa software-om
danas sam spajao mezuru na dizne prva baca 50, druga nesto malo, mozda 5, treca i cetvrta po 20
nazovem bosistu on kaze nema to veze sa potrosnjom, sve se to vraca u rezervar, jedino sto ce uskoro poceti da se gasi zbog te prve
pitam ga za pumpu, kazem da je radjena, mozda nije sta dobro slozeno, on kaze ako je pumpa losa auto ne ide i dimi, znaci i to otpada

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 9. jan. 2013. u 13:51h

danas sam video Stila kome pumpa ne radi koliko dimi! Bez preterivanja, napravio je ''maglu'' na ulici, a vukao se sa semafora!

Zamena softvera, sa skidanjem kompa, povezivanjem traje 2 sata.
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 9. jan. 2013. u 14:07h

znaci mora da se skida comp, ne moze preko obd, registrovao sam se na ecuconnections, oni to rade preko obd-a, ali kao za svaki slucaj treba imati rezervni ecu sa iskljucenim imobilajzerom ako ga ubijes, tako da to sto sam htio da radim sam isto otpada
skinuo sam onu plocicu sa egr ventila, manje mi je trosio nego sad kad sam ga blokirao, na servisu nisu htjeli da skidaju katalizator, kucali su po njemu on zvoni, kazu nema sanse da je nesto zacepljeno
ostavicu za sad ovako, potrositi jedan rezervoar goriva, mozda stvarno taj ecu treba da se navikne na te komponente motora sto sam dodao, ja stalno nesto dodajem i vadim akumlator mozda mu treba vremena da to sve poslozi
mozda jedino uspem onaj aditiv za ciscenje dizni ali i to kod mene nema da se kupi pa ako gdje nadjem usucu, koji je najbolji

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 9. jan. 2013. u 14:19h

nisam siguran da li mora, ali mislim da je tako bezbednije raditi. Nije preterano tesko doci do njega i skinuti ga. Ne bih ja to sam radio nikako!
Wurth CR aditiv sipaj. Nadji na forumu, pisalo se dosta o njemu.
Focus ST170
Focus SVT

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 9. jan. 2013. u 14:25h

citao sam vec, medjutim nisam nigdje vidio da ima wurth kod nas za kupiti, ima liqui moly za cr, jedno pakovanje za 75 litara goriva

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 9. jan. 2013. u 14:34h

sipaj, ne skodi! thumbsuph
i ja sam sipao preventivno.
Focus ST170
Focus SVT

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » sreda, 9. jan. 2013. u 16:16h

Sipaj slobodno Liqui. Ja to sipam vec duze vremena. Wurth isto to kupuje od Liqui-ja pa ti dodje na isto.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » sreda, 9. jan. 2013. u 18:50h

Ja sam imao problema sa paljenjem po hladnom vremenu, cim su temperature ispod nule. Upali, radi sekund i ugasi se. Mjerio sam prelive i dvije su bas lose bile. Vjerovatno su ti prelivni ventili u pitanju. Poceo sam dodavati aditiv Liqui Moly i stanje se popravilo, sigurno 30% bolje pali, tj.sad pali i na -6. Ali se osjeti da nije to to i da cu mozda iduce zime morati raditi dizne, ali da se stanje popravilo, zaista jeste. Nikakvih problema sa vucom nemam niti sam imao, lampica se nikad nije palila, ni kad ga zavrtim na 4000 hiljade, ni kada idem 200 km/h.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 9. jan. 2013. u 19:09h

ni meni se ne pali nikakva lampica, igrom slucaja vidim menzuru u servisu i zatrazim da izmjere, moj auto extra pali, jedino hoce da se ugasi u drugoj ako je mali gas, ono ne mozes samo krenuti pa odmah u drugu bez gasa, moras ili nategnuti prvom ili dati malo jaci gas u drugoj, ne moze na leru
a sto se tice flasha ecu-a ja sam stvarno mislio sam da radim, kontam preflesovao sam toliko mobitela, maticnih ploca i grafickih karti i nikad nista nisam ubio ali kad sam procitao da za svaki slucaj treba imati rezervni ecu odustao sam ;)
nemam sad vremena da ako ubijem ganjam drugi ecu, platicu nekom samo ne znam kome :)

darioculibrk

Poruka od darioculibrk » sreda, 9. jan. 2013. u 20:07h

Znas kako ja nesto kontam, mada ne mora uopste znaciti da sam u pravu jer sam laik. Sto se tice mog problema, dakle paljenja po hladnom vremenu, mislim da su kod mene u pitanju ti prelivni ventili, tj.da dizne previse prelijevaju i da nema dovoljno goriva da upali kad je hladno, kad mu treba jaca smjesa. Posto sam 99% siguran da je originalna kilometraza, mislim da bi ulosci dizni trebalo da budu OK, da nisu istrosene, a i pumpa jer u filteru nisam nasao opiljke a i ne pali lampicu kad ga vozim u visokim obrtajima. Mjeren je jednom pritisak na leru i bio je ok

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 9. jan. 2013. u 20:44h

pa valjda u bl ima neko ko moze reci sta je u pitanju

darioculibrk

Poruka od darioculibrk » sreda, 9. jan. 2013. u 20:54h

Znas kako, svi kazu da nista ne diram dok pali i ide. A i nesto bas nisam siguran da ima neko strucan kada su dizne u pitanju. Mozda mogu utvrditi sta je problem, ali nisam bas siguran za remont.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 9. jan. 2013. u 21:37h

i ja nisam siguran za remnot
citajuci dragomirove postove naucio sam da kad se dizna rastavi stari kod ne vazi, mora se odrediti novi kod i unijeti
ja danas na servisu i meni majstor kaze 100 evra on nosi na repariranje, i ja pitam jel se odredjuje novi kod, kaze ma ne, ovaj sto pise na dizni, tako da od mog remonta nema nista, radije kupim 2 polovne za 100 evra
meni jedino nije jasno ovo sto kazu da je ona sto baca najmanje, tih 5 mililitara najbolja, a negdje sam gledao, ne mogu sad naci taj link da moraju bacati oko 15, ako je to tacno onda je ova zastopala
meni je drago sto si ovo napisao da kolege iz srbije skontaju kako se mi patimo kad je servis u pitanju, ne diraj dok ikako ide je glavna parola, npr, meni su rekli da se ove dizne vade kao i sve druge, ja mislio sam mijenjati one podloske ispod njih onda procitam da to nije bas tako, treba i specijalni alat koji se koristi ako je zapekla, nesto za urezivanje itd, a ne skini lajtung, nabij gedoru, malo snage i dizna ide van, malo sutra da je to tako
to kod mene servisi nemaju, mozda imaju bosisti al servisi nemaju

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 10. jan. 2013. u 09:10h

Meni koliko je poznato niko na ovim prostorima nema masinu za odredjivanje koda dizni. Bilo je neke price da je imaju u FAC, ali nisam siguran.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 10. jan. 2013. u 16:40h

zato bolje polovna

twister76
Poruka: 225
Član foruma od: četvrtak, 16. avg. 2012. u 00:48h

Poruka od twister76 » četvrtak, 10. jan. 2013. u 16:43h

a polovna može bude gora od tvoje cekicko cekicko
mehaniku znam ostalo ništa :))

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 10. jan. 2013. u 20:40h

pa vratis ako ne valja, neces kupovati neispravnu
meni je danas propjevala remenica alternatora, raninje se cula kad gasim sad stalno pjevusi, uzecu polovnu 15 evra, normalno ako ne bude valjala da cu je vratiti

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“