Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kako prići

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
ivansbb
Poruka: 21
Član foruma od: četvrtak, 6. sep. 2012. u 12:11h

Kako prići

Poruka od ivansbb » četvrtak, 10. jan. 2013. u 12:58h

Imam problem sa grejacima prednjeg stakla, suvozaceva strana radi bez problema,ali vozaceva uopste ne radi,kao da si povukao crtu po sredini soferke. Verovatno je problem sa kontaktima grejaca ali ja neznam gde se oni nalaze. Pitao sam u glas servisu kazu da ne rade servis grejaca ali su mi rekli da se kontakti nalaze odozdole sa obe strane soferke. Moje pitanje je kako da pridjem do tih kontakta, oni su rekli da verovatno moze da se pridje ako se skine ona plastika ispod brisaca ali nisu sigurni. Ja neznam ni kako se ta plastika skida a ne bih hteo da eksperimentisem po ovom hladnom vremenu da ne polomim nesto pa ako neko moze da mi objasni kako to da skinem ili jos bolje kako da dodjem do kontakta za grejace soferke super bi bilo. Unapred Hvala.
Ford Mondeo MK 3 1.8 Duratec HE 16V 2003 92 Kv

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Kako prići

Poruka od BojanM » četvrtak, 10. jan. 2013. u 13:48h

Loša ti je varijanta da to radiš po ovoj zimoći, bez obzira što ti je relativno noviji auto te plastike mogu da budu krte... poželjno je auto bude u nekoj garaži, da se koliko-toliko temperira. Kontakti bi trebalo da budu tu gde su ti rekli, možda možeš do njih da dođeš na neki očigledan način (na mom autu ima nekih plastičnih čepova koje treba ukloniti da bi se došlo do šrafova koji učvršćuju tu plastiku) a ako ne, videću kasnije da ti okačim sliku iz TIS-a kako se taj deo skida.

Ali... koliko ja ovako napamet kontam, ako nije u pitanju kvar na dovodnom kablu nego prekid gde se kabl spaja na samu šoferku, ili u samim žičicama u šoferki, to je već umereno zavrnuto a mestimično nemoguće za popraviti u "uradi sam" varijanti.

EDIT - Evo i postupka kako se dolazi do tih kablova:

1. Brisači moraju da budu u najnižem (isključenom) položaju, hauba podignuta.

2. Skinuti "poluge" brisača.

Slika

3. Ispod haube, demontirati plastiku (izvući iz utora koji je drži na mestu)

Slika

4. Priključni kablovi bi trebalo da postanu vidljivi.

Slika
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

ivansbb

Poruka od ivansbb » četvrtak, 10. jan. 2013. u 20:02h

Stvarno si kralj,objasnio si do detalja, a sa ovim slikama ne moze da se pogresi. Hvala ti puno. Jos samo da nadjem negde neku toplu garazu i za vikend da sredim to.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 10. jan. 2013. u 21:53h

Služimo narodu, nadam se da će biti od pomoći. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 10. jan. 2013. u 21:58h

Još da si postavio neke crteže verzije sa levim volanom, a ne ove od Engleza... mrgreen
Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 10. jan. 2013. u 22:00h

Izvini što nije Švabo crtao za TIS. hahahaha
pozdrav, Bojan

Slika

zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Poruka od zoki51 » četvrtak, 10. jan. 2013. u 22:01h

Meni su Glas servisu rekli da je u samom staklu dole u donjoj ivici izvod za prikljucak i da je muka skinuti soferku jer je lepljenja bar na Mondeu a da pri tom skidanju mora se pazljivo skidati to jest odvajati od skoljke da se ne zakaci sam prikljucak koji se nalazi na samom staklu i veoma je krt ! Oni skidaju soferku tako sto provuku celicnu zicu kao recimo od gitare zica i sa njom seku bukvalno lepak koji spaja soferku sa skoljkom a sam lepak je polu elastican.........pa se lako razvaja od skoljke gledao sam kako rade.E kad se dodje dole kod brisaca tu oni onda posebno obrate paznju valjda da ne pokidaju te kontakte kako su mi objasnili

ivansbb

Poruka od ivansbb » četvrtak, 10. jan. 2013. u 22:14h

Ako nista ne uspem onda cu da polomim soferku i da teram da mi zamene,osigurana je.

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » petak, 11. jan. 2013. u 01:57h

Ako ne popravis ti sacekaj da temperatura ode u minus i naspi vrele vode na soferku :-D neko od kolega sa foruma je razbio soferku sa grejacima, tudjom krivicom, i osiguranje mu je priznalo stetu ali isplatilo 6 hiljada manje nego sto kosta druga soferka. Javice se on vec u temu ;-)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“