Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Chat (free talk)
Ako se krećeš putem gde si po znaku obavezan da imaš lance na točkovima, i ako ima snega na kolovozu, može.
U suprotnom, mož' da te uhvati za krutu rudu, ako je imaš.
U suprotnom, mož' da te uhvati za krutu rudu, ako je imaš.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
"Što se obavezne opreme tice, komplet sijalica više ne spada u obaveznu opremu." Al ako ih nemas ide kazna,mene su pre nekoliko nedelja zaustavili i trazio sijalice,imao sam ih ali da nisam
a sto se tice guma,totalno je konfuzan zakon.Krenes negde lepo vreme nigde snegam,ostanes malo duze (produzen vikend,zimovanje,napijes se pa moras da prespavas
) i krenes nazad puf padne sneg,a ti sa letnjim gumama naidjes na
objasni ti njemu da je u Pettak bilo +10,a sad u ponedeljak -10 npr.Ako je zimska oprema za koriscenje po zimi onda nek je obavezna dok kalendarski traje zima,ili nek je prekrste u "snezna oprema"
a sto se tice lanaca ako znak propisuje upotrebu propisuje,ne kao moras da imas i lance van naselja,pa valjda svi ocekujemo ociscene puteve,a sve mi se cini da ovi aludiraju na to da nema ko da cisti puteve
pa ono stavi lance i nemoj da se zalis,a to sto su je voznja sa lancima bar po meni zesce neudobna pih.Ali mene buni sledece npr idem uz neki uspon po snegu i mucim se da izadjem proklizavam,zanosim se,a na vrhu stoje panduri hoce li krenuti da me zaustave na pola uspona da stavim lance i da vide da li posedujem iste,ili ce me pustiti da izadjem pa cepiti kaznu 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
bate ne's samo voziti magistralnim putem kad krenes negde..
a za gume, mislim da je zakon extra, kupim npr insigniju sa letnjim 20" i necu da je vozim po snegu i rizli, a ove zime su bar 50% dana putevi suvi ili da kazem vlazni..zakon te tera da razmisljas malo a ne da ko govedo samo krenes na put..
a za gume, mislim da je zakon extra, kupim npr insigniju sa letnjim 20" i necu da je vozim po snegu i rizli, a ove zime su bar 50% dana putevi suvi ili da kazem vlazni..zakon te tera da razmisljas malo a ne da ko govedo samo krenes na put..

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
A šta će se desiti ako,recimo, imam 17-ice felne, zimske gume na njima, a u uputstvu od auta mi piše da ne stavljam lance ako auto nosi 17-ice...

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Pojma nemam,a jel neko zna gde ima ovakva polica da se nadje za manje $ ili je ovo jedini izbor?
http://www.artsupport.rs/details.php?id=352
http://www.artsupport.rs/details.php?id=352
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
pa platices kaznu,sto nemas lance..ko ti je kriv sto nisi stavio zimske gume ili tockove na koje mogu ici lanci... isto tako ova gore prica; pa bilo nekidan suncano,sad pao snijeg,sta cu...nema toga,braco..zakon ka'e od tad do tad sve 4 zimske plus lanci a to sto su ubacili da moze i ljetne ako nema leda ili snijega to ti je samo ono''daj da raja sirotinja ipad dise'' pa mozes proci zimu i sa ljetnim,ako neces ''nedje dalje''...e j.bi ga,nekom ne valja ni ta olaksica...totti piše:A šta će se desiti ako,recimo, imam 17-ice felne, zimske gume na njima, a u uputstvu od auta mi piše da ne stavljam lance ako auto nosi 17-ice...
-
Ako imas napismeno da konstrukcijski nije moguce nositi lance na tim gumama ne mogu ti nista,dakle ako u uputstvu pise i pri tome je to fabricka dimenzija mogu samo datotti piše:A šta će se desiti ako,recimo, imam 17-ice felne, zimske gume na njima, a u uputstvu od auta mi piše da ne stavljam lance ako auto nosi 17-ice...

- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Moze pomoc, pomalo je hitno. Uzeo sam od brata upaljac da vidim da li mi radi onaj ulaz, i sad nece uopste da iskoci.. A ne mogu nikako da ga izvadim. Sta mogu da uradim?
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
vuci samo, izaci ce, ako nem zasta da se uvato uzmi sravciger -klesta sta je bolje
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Kupi bratu drugi upaljač 

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Koliko ja vidim najveci problem koji se javlja oko tih zimskih guma je sa osiguranjem. Ako nemas zimske gume auto se racuna kao tehnicki neispravan i u tom slucaju osiguranje ne isplacuje nikakvu stetu. Tacnije, ako ne daj Boze neko napravi njesra a nema zimske gume, a na putu sneg i/ili led, oni racunaju da mu je auto tehnicki neispravan sa prethodnim znanjem vozaca da je neispravan ( tacno tako pise u pravilniku osiguravajucih kuca) i onda osiguranje placa svu nastalu stetu ostecenim licima pa onda od krivca potrazuje tu sumu plus troskove obrade, naravno krivcu ostaje da popravi i svoju stetu.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Citao vec o tome, i skroz dobra stvar! Narocito mi se svidjaju grejaci u/ispod asvalta koji tope sneg i led, i suse kolovoz posle kise, pa nema potrebe za ciscenjem zimi i bacanjem soli koja unistava i kola i asvalt.
Nismo mi te srece da ovo dobijemo dok je nas najmladji clan foruma ziv!
Nismo mi te srece da ovo dobijemo dok je nas najmladji clan foruma ziv!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Jedno mozda glupo pitanje ali ne salim se i stvarno me interesuje... Jel zna neko da li postoji i gde moze da se kupi farba/sprej boje rdje ili neke njoj slicne? Moze cak i nekvalitetna, da nije uniformna boja vec da je sarena, jos bolje, samo da je sto slicnija boji rdje i da bar izdaleka zavara posmatraca da je metal zardjao? Ili ako ne moze da ga prevari da je zardjao, onda da bar izgleda kao da je u uzasnom stanju.
Za radoznale: ne, necu da pravim rat-look, treba mi za nesto drugo
Za radoznale: ne, necu da pravim rat-look, treba mi za nesto drugo

Fiesta!!
- dax92
-
Postoji takva farba, ali kod nas nisam cuo za nju. Mada, sve sad moze da se dopremi iz inostranstva. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
Pa ako je to nesto specijalizovanos to kosta 50e za 300ml, onda mi se ne isplati, vise sam mislio neku pristupacnu varijantu ovde kod nas 

Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
nek zardja pa prelakiraj.. 

- dule0911
-
O tome sam razmisljao ali nemam iskustva sa time, a i vec sam se zeznuo sto sam prefarbao sa osnovnom bojom i sad bi sve trebao da skidam... Plus osecam da bih previse sipao kiseline i unistio metal. A da cekam da po prirodi zardja, to vec smara i ne zelim da krene da truli tako da je sprej/farba bolje resenje, ako postoji.
Edit:
Ah da, i taj proces ne bi funkcionisao na aluminijumu, jer on kad oksidira ipak izgleda lepse nego celik koji oksidira... Ali dobro nema nesto mnogo aluminijuma u celoj prici
Edit:
Ah da, i taj proces ne bi funkcionisao na aluminijumu, jer on kad oksidira ipak izgleda lepse nego celik koji oksidira... Ali dobro nema nesto mnogo aluminijuma u celoj prici

Fiesta!!
-
A da probas bronzanu boju,pa da se igras malo toniranjem,a onda poliranje i smirglanje nekom finom smirglom da dobijes nijansu slicnu koroziji,jesrte da ce potrositi malo vise farbe,spreja dok ne budes zadovoljan.Ali aj ovako jel pokusavas da dobijes nesto nalik RAT-LOOK-u,ako je tako ima likova koji se bave air brushom kojima je to rutina,ili pak proguglaj malo RAT-LOOK mozda nadjes neko jeftino resenje 

- dule0911
-
Zelim da ram na nekoj bicikli kao i manje-vise sve delove na istoj pretvorim u rdju. Zasto? Pa pogodite, da odvratim lopove od iste. Ali posto je ram cr-mo, nije pametno samo oguliti farbu i tako voziti jer bi prebrzo propale cevi (to bi moglo sa aluminijumom), vec trazim neku alternativu.
Bronza nije losa ideja, samo da nadjem neku koja ne sljasti toliko.
Air brush otpada, posto ce bajs sluziti za varijante prevoznog sredstva od A do B, troskovi se svode na minimum - kad ga neko na kraju ukrade, da mi ne bude (mnogo) zao
Bronza nije losa ideja, samo da nadjem neku koja ne sljasti toliko.
Air brush otpada, posto ce bajs sluziti za varijante prevoznog sredstva od A do B, troskovi se svode na minimum - kad ga neko na kraju ukrade, da mi ne bude (mnogo) zao

Fiesta!!
- dax92
-

Uzmi slobodno ga izgrebi ili samo skini farbu sa njega/nekih delova. Imam ram koji je mnogo izgreban ,i poceo da rdj tako na nekim mestima, i sve se zavrsava na povrsinskoj koroziji. Tako stoji vec 10 godina, a bio je jako dugo na kisi, snegu, suncu...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Pa vec je bio sav izgreban i polu oguljen, ali ga ja prefarbao jer mi je cim da ne rdja vise, cuo sam razne horor price kad cev krene da truli i samo se u jednom momentu savije... Znam, to su vecinom ostecenja koja nastanu kad voda udje iznutra u cev, ali opet odkud znam, ne deluje mi bezbedno.
Sad je vec solidno saren jer sam koristio odvratnu osnovnu boju koja je neke braonkasto-crvene nijanse (farbao cetkom, podrazumeva se), a ono sto mi je promaklo uspricavao sa mat crnim sprejom... Mislio sam da ce farbanje cetkom zavrsiti posao, medjutim nije to to, mora da bude dosta gori izgled, ne izgleda dovoljno ofucano. Naravno, mehanicki ce biti cakum-pakum, samo izgled sto gori da bude.
Sad je vec solidno saren jer sam koristio odvratnu osnovnu boju koja je neke braonkasto-crvene nijanse (farbao cetkom, podrazumeva se), a ono sto mi je promaklo uspricavao sa mat crnim sprejom... Mislio sam da ce farbanje cetkom zavrsiti posao, medjutim nije to to, mora da bude dosta gori izgled, ne izgleda dovoljno ofucano. Naravno, mehanicki ce biti cakum-pakum, samo izgled sto gori da bude.
Fiesta!!
- dax92
-
Trebao si samo da proveris da li je unutra poceo da rdja. Ako nije- sredis mehaniku i vozis!
Ja taj stari ram koristim za centriranje tockova!

Ja taj stari ram koristim za centriranje tockova!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
dule naulji posteno ram i rat look :d samo povremeno protresi da protrci ulje svuda 

rust is not a crime
- dule0911
-
Jeste, i svaki put kad sednem na bajs da se usvinjim od ulja, neka hvala 
Sad se vec razmisljam da napravim neki rat look
Tj da skinem brusilicom farbu, namazem sa necim i sacekam da zardja pa premazem nekim lakom i resena stvar. Al videcu jos, za to treba dosta volje i zivaca a nisam siguran da ih imam 

Sad se vec razmisljam da napravim neki rat look

Fiesta!!