zdravo fordovci
- bra_nko
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 23:23h
zdravo fordovci
cao svima,
zovem se branko, rodjen sam u beogradu (zivim u becu) i veliki sam ljubitelj fordova 70-ih.
trenutno restauriram taunus gxl coupe (fastback) 1,6l - 88ks - automatik
karoserija je bila u odlicnom stanju, samo je na par mesta korodirao povrsinski - tako da nije bilo mnogo posla (od prvog vlasnika - svaba, 66.000 km)
vinilni krov skoro bez premca, samo jedan zmigavac i bocni gxl znak su bili osteceni. enterijer u originalno prefektnom stanju
karoserija je gotova, glava motora uradjena (2 klipa nisu imala dobru kompresiju) i naravno svi potrosni materijali su novi.
pa sad na prolece treba da se sklapa.
planiram sve originalno da uradim, da ne bi gubio vrednost, jedino auspuh i felne nece biti original
razlog zbog kojeg sam pristupio ovom forumu je izmena iskustava, umrezavanje itd
najvise me zanima da li neko ima iskustva sa ovim motorom, tj. hladjenjem istog
posto razmisljam da ubacim relej da ne bi kuvao mnogo
pozdrav
zovem se branko, rodjen sam u beogradu (zivim u becu) i veliki sam ljubitelj fordova 70-ih.
trenutno restauriram taunus gxl coupe (fastback) 1,6l - 88ks - automatik
karoserija je bila u odlicnom stanju, samo je na par mesta korodirao povrsinski - tako da nije bilo mnogo posla (od prvog vlasnika - svaba, 66.000 km)
vinilni krov skoro bez premca, samo jedan zmigavac i bocni gxl znak su bili osteceni. enterijer u originalno prefektnom stanju
karoserija je gotova, glava motora uradjena (2 klipa nisu imala dobru kompresiju) i naravno svi potrosni materijali su novi.
pa sad na prolece treba da se sklapa.
planiram sve originalno da uradim, da ne bi gubio vrednost, jedino auspuh i felne nece biti original
razlog zbog kojeg sam pristupio ovom forumu je izmena iskustava, umrezavanje itd
najvise me zanima da li neko ima iskustva sa ovim motorom, tj. hladjenjem istog
posto razmisljam da ubacim relej da ne bi kuvao mnogo
pozdrav
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Re: zdravo fordovci
Dobrodosao! Predstavi ga u Automobili clanova!

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2789
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: zdravo fordovci

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h