Problem grejanje, radi na 3 cilindra, sierra DOHC
Moderator: Dragomir
- MaRe_
- Poruka: 45
- Član foruma od: sreda, 26. dec. 2012. u 18:48h
Problem grejanje, radi na 3 cilindra, sierra DOHC
Drugari javio mi se jedan problem... malo curio hladnjak, skinuo sam ga zalepio i vratio.. sipao antifriz i nemam grejanja u kabini.. ozracivao sam ga ceo bogovetni dan.. dobije malo grejanja pa izgubi, skoci temperatura pa padne i tako ceo dan.. pre skidanja hladnjaka imao sam nenormalno dobro grejanje.. neznam vishe sta da radim.. a javio mi se jos jedan problem cim se auto zagreje pocne da radi na 3 cilindra..
(((((( sta to moze da bude?

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21579
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Problem grejanje, radi na 3 cilindra, sierra DOHC
Otvoren je sistem hladjenja,nema ozracivanja
Ne bih da te plasim ali simptomi jako podsecaju da je pukao dihtung glave ili da je glava pukla.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- MaRe_
definitivno je dihtung.. mnogo pare izlazi na auspuh, i cim se auto zagreje radi na 3 cilindra... Sve je to bilo dobro dok nisam antifriz sipao, verovatno je dihtung bio losh i antifriz ga je josh vishe razjeo i jbg.. a samo sto sam je uzeo
lepo mi pocela nova godina, kasnije skidam glavu pa se javljam za ostale instrukcije
koliko moze da kosta dihtung glave za njU? I iskreno se nadam da nije glava pukla... valjda nema razloga....

- Markedjani
- Predsednik kluba
Dihtung ti je najmanja briga.
Ruke majstora da skine i vrati glavu,ravnanje glave,dihtung glave,hidro španer lanca,ulje,filter ulja,antifriz i bilo bi fino kad već sve to radiš da zameniš i vodenu pumpu...
Pa ti baci na papir.
A ako ti je baš pukla glava... traži drugu.
Ruke majstora da skine i vrati glavu,ravnanje glave,dihtung glave,hidro španer lanca,ulje,filter ulja,antifriz i bilo bi fino kad već sve to radiš da zameniš i vodenu pumpu...
Pa ti baci na papir.
A ako ti je baš pukla glava... traži drugu.

- MaRe_
skinuo sam glavu... na drugom i trecem cilindru je prsla izmedju siceva...

- Markedjani
- Predsednik kluba
Nadji polovnu glavu i polako.

- Vllada
- Poruka: 72
- Član foruma od: četvrtak, 14. jun 2012. u 10:57h
E jbg... Sažaljevam slučaj, iskreno. Aj nas izveštavaj o toku radova, ima nas još koji imamo taj motor,pa čisto da znamo. Za nedaj Bože...MaRe_ piše:skinuo sam glavu... na drugom i trecem cilindru je prsla izmedju siceva...![]()
![]()
![]()
- MaRe_
Razocarenje u ceo auto... glave skupe ko djavo... Svi su mi pricali forda nikad da ne uzmem a ja zapeo ali jbg... kad dodjem do para uzecu drugu glavu pa videcemo... za celih 10 dana koliko ga imam steko sam uzasan utisak... Ako nekom trebaju slike neke ili tako nesto javi te...uglavnom ovi sto obradjuju glave kazu da je to naj gora moguca glava koja je napravljena... tako da znate...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Markedjani
- Predsednik kluba
Sve aluminijumske glave pucaju prilikom pregrevanja... tako da ti što obrađuju glave malo mnogo kake
Uglavnom je problem u vlasnicima koji ne održavaju rashladni sistem i koji sipaju šta stignu u isti... neretko i voda česmuša
Ne znam koliko si platio auto i u kakvom je stanju ali za 2.5 godine koliko sam posedovao Sierru sa istim motorom nikad nisam imao takav problem.

Uglavnom je problem u vlasnicima koji ne održavaju rashladni sistem i koji sipaju šta stignu u isti... neretko i voda česmuša

Ne znam koliko si platio auto i u kakvom je stanju ali za 2.5 godine koliko sam posedovao Sierru sa istim motorom nikad nisam imao takav problem.

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Sto si kupio pokvaren auto i jos ga krivis?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Baš tako... kupljen auto sa neispravnim hladnjakom i eto lepe uvertire za pucanje glave.
Ko zna koliko je vožen tako neispravan i koliko se puta pregrevao dok nije konačno umro
Ko zna koliko je vožen tako neispravan i koliko se puta pregrevao dok nije konačno umro

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Koliko su tražili za glavu? Imam ja kompletan motor za 200€
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
Kapiram da su mu tražili toliko samo za glavu 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja sam čuo da je 2.0dohc mazga koju je teško sahraniti,išao je u škorpija i sierru. Mada polovna kola se dele održavana i loše održavana,a tek ta stara vozila tu nema pravilo kad će šta da crkne. Ma srediće se to bez brige,mi smo tu d pomognemo.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Sto se tice toga da si se pokajao sto si uzeo
ni jedan drugi auto nije nista povoljniji za odrzavanje,pre forda sam kratko vozi bmw e30 e to je bila nocna mora za odrzavanje,pa onda toyotu corolu koja je uzela novca i novca,a svi su kod mene dosli kao satro u odlicnom stanju.Zapala ti je koska i nikako ne trebas
da pljujes.Ja na mom svaki dan otkrijem nemar predhodnog vlasnika ali Boze moj,nije uzet iz salona vec od 3. vlasnika tako da ono,sad mozes da ga sredis pa znas sta imas,a ne ovako kupis nesto drugo pa bude jos veca koska 

- MaRe_
pa to... Nadam se kad resim tu glavu da ce biti bolje, jer ljudi koji voze te Sierre imaju samo reci hvale za njih, tj i neznaju kakve su za odrzavanje zato sto se ne kvare... Verovatno sam ja bio lose srece. Ali kad je sredim znam sta imam ...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
2.0 DOHC siere imaju odlicne motore,ali kada se pregreju u 95% slucajeva puca glava.
Sistem hladjenja mora biti u potpunosti ispravan
Sistem hladjenja mora biti u potpunosti ispravan
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sto je naravno tipicno za ford da zahteva ispravan sistem hladjenja..kod drugih marki to nije slucaj..

- MaRe_
imam jos jedno pitanje kakvi su inace ti motori? Ja sam cuo da su nezni i da ne trpe kidanje i tako to
Ja sam do skoro imao Yugo 1.4 koji je vozen 90% na pun gas, i nikad mu nista nije bilo
doduse ja sam ga sklapao i sve je bilo extra... Zato sam i uzo sieru da se oprobam malo sa zadnjom vucom i i smucilo mi se skakutanje, truckanje, buka.. itd...
E da koliko konja Ima ovaj DOHC 8V motor?

E da koliko konja Ima ovaj DOHC 8V motor?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Matori pa ti ne čitaš uopšte postove.
od 100 do 125 sve u zavisnosti jel karb,efi,efi sa katalizatorom-bez katalizatora i za koje je tržište rađen.
od 100 do 125 sve u zavisnosti jel karb,efi,efi sa katalizatorom-bez katalizatora i za koje je tržište rađen.

- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Piše ti u saobraćajnoj 88kw ili 120ks. Pun gas možeš čim se motor zagreje i preporučujem ti naručiš original fordov termostat.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Ti motori u Sierri su fenomenalni. Na Engleskom Fordovom forumu neki lik je presao 630.000KM sa takvim motorom pre nego sto ga je menjao.
Kod nas ljudi kad cuju da motor ima lanac automatski misle da netreba da rade velike servise, sto je naravno greska.
Inace u za OHC motore koji su isli u Sierru je poznato da jedu bregaste a za DOHC da jedu glave.
Kod nas ljudi kad cuju da motor ima lanac automatski misle da netreba da rade velike servise, sto je naravno greska.
Inace u za OHC motore koji su isli u Sierru je poznato da jedu bregaste a za DOHC da jedu glave.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
OHC мотор можеш да возиш док не стане , колико се прегрејао а издувна светли у мраку . Мени се то два пута дешавало , и мотору није било ништа .
Лоше уље и не сервисирање , једу брегасте , али толеранција на злоупотребу је фантастична , ако је то неки о квалитет.
А куповина неисправног аутомобила , не може се приписати марки аутомобила , него не знању купца да је ауто неисправан .
И у вожњи се повремено прате показивачи . Неће да глава да пукне када казаљка покаже да је мотор загрејанији него што треба . Али ако га возиш , а казаљка показује црвено , онда је то твоја грешка.
Лоше уље и не сервисирање , једу брегасте , али толеранција на злоупотребу је фантастична , ако је то неки о квалитет.
А куповина неисправног аутомобила , не може се приписати марки аутомобила , него не знању купца да је ауто неисправан .
И у вожњи се повремено прате показивачи . Неће да глава да пукне када казаљка покаже да је мотор загрејанији него што треба . Али ако га возиш , а казаљка показује црвено , онда је то твоја грешка.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Izvinjavam se za spamovanje teme,ali imam kolegu koji vozi takvu sieru i kad pocnemo diskusiju o kolima i kazem menjao sam to i to, njegov odgovor je : a jel imam ja to? Ne zbog toga sto nezna o kolima nego sto i ne vodi racuna.Po sistemu sipaj i teraj. I sto je najjace sluzi ga mazga. 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-