Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Vladan » četvrtak, 3. jan. 2013. u 15:29h

Da li je ovo normalno?

Karadjordjeva, recimo da sam 4 u koloni, pali se crveno. Posle par sekundi, pali se strelica, krecemo. Posle 50m vidim da jedan pali sva 4, dam zmigavac, dam gas, usput predjem u suprotnu traku jer riba u puntu i(dva mesta ispred mene) ona krece da ga obidje (naravno bez gledaanja i zmigavca), na sledecih 50m pali se crveno za Donjogradski. Prestrojim se desno i uz vrlo malo kocenja, cisto da proverim da li svetli strelica odem desno uzbrdo, posle manje od 100m crveno. Nakon 1 minuta skrecem u Parisku i posle oko 100m stajem na crveno kod Kneza. Cekam 1/2 minuta, krecem i posle 50m pali se crveno kod Uzun Mirkove. Cekam 1/2 mi uta, krecem i posle 200m pali se crveno kod ruske ambasade, jer je pesak stis'o dugme. Cekam, dole 200m dalje vidim cekaju vozila kod Dusanove, znaci i tamo bih stigao na crveno. Vidim ih kako krecu, posle par sekundi dobijem zuto, dam gas, idem preko 60, i stizem na crveno kod Dusanove.

Ljudi moji, to je manje od 1Km sa 6 semafora!!! Zeleni talas moze da se hvata samo ako od prvog trenutka zelenog ides 80.

Nije normalno!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 3. jan. 2013. u 15:51h

Taman da drzava vise zaradi na gorivu od tqakvog nacina voznje

Sent from Sony Ericsson Xperia Pro

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 3. jan. 2013. u 16:16h

Bo majku ako ne kupim tenk da se u njemu vozim! :diablo:
Sad idem autom, magistralni put, ali kroz selo kuća kao da si u gradu, kolona, vuku se 50-60. Kad lik doleće iza mene, vozi Sonatu, tu se zadržao možda 10ak sekundi. Pretiče mene iako mu u susret ide auto, lik meni svira i uleće isped mene, bukvalno se trpa, da nisam stiso u pod kočnicu udario bi me svojim desnim blatobranom u moj lijevi. Počeo je da mi svira kada su njegova suvozačeva vrata bila kod mene. Idiot/kre*en/budala/retard/kako već da ga nazovem, unutra vozi ženu i još dvoje djece na zadnjem sjedištu.
Jbt kako u takvim situacijama poželim neki pick-up, tipa F-250/350 koji je odignut od zemlje, pa kada me isječe samo da pregazim točkovima! :diablo:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » četvrtak, 3. jan. 2013. u 17:44h

Ma IS-3 rešava stvar
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 3. jan. 2013. u 19:09h

Vladan piše:Da li je ovo normalno?

Karadjordjeva, recimo da sam 4 u koloni, pali se crveno. Posle par sekundi, pali se strelica, krecemo. Posle 50m vidim da jedan pali sva 4, dam zmigavac, dam gas, usput predjem u suprotnu traku jer riba u puntu i(dva mesta ispred mene) ona krece da ga obidje (naravno bez gledaanja i zmigavca), na sledecih 50m pali se crveno za Donjogradski. Prestrojim se desno i uz vrlo malo kocenja, cisto da proverim da li svetli strelica odem desno uzbrdo, posle manje od 100m crveno. Nakon 1 minuta skrecem u Parisku i posle oko 100m stajem na crveno kod Kneza. Cekam 1/2 minuta, krecem i posle 50m pali se crveno kod Uzun Mirkove. Cekam 1/2 mi uta, krecem i posle 200m pali se crveno kod ruske ambasade, jer je pesak stis'o dugme. Cekam, dole 200m dalje vidim cekaju vozila kod Dusanove, znaci i tamo bih stigao na crveno. Vidim ih kako krecu, posle par sekundi dobijem zuto, dam gas, idem preko 60, i stizem na crveno kod Dusanove.

Ljudi moji, to je manje od 1Km sa 6 semafora!!! Zeleni talas moze da se hvata samo ako od prvog trenutka zelenog ides 80.

Nije normalno!
Znam to, ja uvek idem biciklistickom stazom koja je 50m odatle i nema stajanja! lol
Sad ozbiljno, kad bi vozio samo prvom, svi bi ti je..li sve po spisku, preticali, razletali se okolo, ali bi bar cekali na semaforu, i bili bi mesto ispred tebe! Najgore je sto se tako vise stvaraju guzve, nego da naprave semafor kao u Kneza Milosa od Nemanjine, pokaze ti kojom brzinom da ides i prolazis bez problema. Drugi problem je sto smo tolika stoka i ne postujemo to! Svi misle da ako voze tu 60 da ce pre stici. Ne neces bato, samo ces da j..es set kvacila na uzbrdici i gusices saobracaj, jer naravno, nece odmah krenuti, pa ce svi ovi iza njega usporiti. Zbog te gluposti, proci ce 5 vozila manje (na primer 5). Mozda je malo, ali i te kako znaci u spicevima.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 3. jan. 2013. u 19:24h

smo nek postave znak ogranicenja na 20 i nek naplacuju kazne, intenzivno, 2 dana. Odma ce se naviknemo. Meni je normalno da vozim po ogranicenju, koliko pise toliko idem, i ocekujem da mi se pod tim uslovima saobracaj otvara. Ovo je totalna besmislica. Teraju te da vozis duplo sporije od najsporijeg na obuci u skoli voznje, ili da skoro duplo brze od ogranicenja. Totalna glupost. A Kneza Milosa jeste dostd dobro resena. Od BIPa do Nemanjine bez Stajanja, eventualno 1. I od Nemanjine, pa ja skrenem u Dz Washingtona, sve do Bajlonija ne stanem, osim ako nema daveza, 4 zmigavca, onih sto bi da se parkiraju, preko pune, na drugoj strani ulice,...

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 3. jan. 2013. u 21:39h

IS-3 je spor, ali T-50, Hellcat, ELC ili AMX 13 90 bi rješili problem. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » četvrtak, 3. jan. 2013. u 22:03h

Kakve "strucnjae" u oblasti saobracaja imamo cudo je i da uopste i semafor imamo mrgreen A stose tice zelenog talasa mora da postoji idealan tok ili priblizno idealan tok sto znaci da svi u istom trenutku krenu sa semafora i da svi voze jednakom brzinom (tj po ogranicenju),e sad ako onaj koji je propisao ogranicenje za tu deonicu nije vodio racuna o tome da ispuni uslove za zeleni talas,tj da ga iskoristi sto bolje jedino resenje je ignorisanje ogranicenja i da sam uzmes i proracunas koliko ti vremena treba da sto idelanije iskoristis zeleni talas.Ne poznajem doticne ulice ali problem takodje stvaraju i bocne ulice od kojih verovatno neka ima ili uslovno zeleno ili opet zeleni talas iz suprotnog smera,posto ima ljudi kojima se zuri verovatnoca da te neko isece je 70%,a ako te isece onda nema neke koristi od zelenog talasa.Opet ako je onaj koji je projektovao deonicu ispostovao sve onda ostaje da se vozi po ogranicenju i samo guras kroz zeleno.POsto studiram u Kragujevcu i ka faksu uvek prolazim ulicom pored Bolnice koja je jedina u gradu koja je pod zelenim talasom ima nekih km mozda i vise i bilo kojom brzinom da se kreces hvatas zeleni talas,ali problem prave uparvo oni koji se ukljucuju u sporedne ulice pa te iseku i moras da kocis.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 3. jan. 2013. u 22:34h

Pogledajte samo u vestima ko je novi pomoćnik ministra saobraćaja... :doh: :suicide:
Slika

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » četvrtak, 3. jan. 2013. u 23:02h

Ko ne slusa "Molitvu" dok vozi 5 soma na licu mesta mrgreen

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 3. jan. 2013. u 23:13h

@Dubiozno, Ma to sto te seku itd., to mora, to ok, problemje sto ovde nemas mogucnost. Tj imas, ako se potrefi da na prvi semafor naletis kao prvi u koloni, sa 50-60, bas u trenutku kad se pali zeleno, i onda da jos malo ubrzas do 70 da bi na sledecem prosao na zuto, onda da nastavis sa otprilike 60 da bi na sledecem opet prosao na zuto, pa da dignes na 80, da prodjes sledeci, opet na zuto i onda da smanjis na 40 da bi, pod uslovom da pesak ne stisne dugme, stigao na otvaranje poslednjeg u nizu i pri tome ne sustignes nikog.
Druga mogucnost je da vozis 5 - 20Km/h, sto bi bilo ok, da nije kao sto je Dax opisao, opsta ludnica, gde vecina vozi pristojnih 40-60, i niko ne stize na zeleno, osim "ludaka" koji se "bahate" sa 70-80, gde bi ti svi oni zajedno trubili, psovali te i obilazili preko pune, tako da bi na kraju sve i da vozis 3Km/h stigao na kraj reda koji jos stoji, dok pocetak krece, na zeleno, docekavsi u tom redu i novo crveno, pa bi tako utrosio bar 2 ciklusa na svaki semafor.

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » četvrtak, 3. jan. 2013. u 23:22h

Onda ta ulica nije pogodna za zeleni talas,u principu zeleni talas je najprakticniji za bulevare,dok za ulice u urbanijim delovima grada,gde ima dosta sporednih ulica koje se slivaju u nju i nije bas.Jer koristan je zeleni talas tebi ali ovima koji dolaze iz sporednih ulica ili cekaju da se ukljuce cekicko.Najvece greska koju kod nas prave je ne postavljanje semafora za pesake kod ulica koje imaju zeleni talas,jer pesaka moras da propustis,a kao fora imas zeleni talas cisto :ozid:.Po nekim pravilima kreces se brzinom koja je propisana znakom (obican saobracajni znak,svetlosni znak koji preporucuje brzinu) ali sve to vazi za idealne uslove i planirani protok vozila,a svi znamo kakvi su spicevi u Bg,tako da po meni zeleni talas u Beogradu je tu samo u teoriji,dok je praksa to vi Beogradjani najbolje znate mnooogo drugacija :suicide:

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 4. jan. 2013. u 19:32h

Situacija od malopre, kolega Fordovac u Fusionu me toliko iznervirao da sam se na kraju iznervirao na sebe kako sam odreagovao u afektu.
Vozi levom trakom autoputa potpuno istom brzinom kao ovaj do njega (nekih 75-80 po cajgeru). Posto mi se zuri, ali se treniram zadnje vreme da vozim opustenije, reko, opusticu se, pomerice se. Svo vreme pritom leluja u svojoj traci i ne zna gde ce. Posle nekih 600-700m takve voznje blicnem mu, velim, neka ubrza ili neka se sklanja. Reakcije bez. Posle nekog vremena blicnem opet, on ubrza ispred kombija pored kog je isao paralelno, ali stane sa 1/3 auta u desnu traku, ostatkom auta u levu. I tako vozio jedno 200m. A sto je najgore u svih tih 1-2km preticanja JEDNOG vozila vec smo dosli do mog iskljucenja, iza imam auto glupo je da kocim, pored je kombi ne mogu ni u njega... E tu sam puko totalno i krenuo da blicam, sviram, nabijam se, guram izmedju ograde i njega... Cim sam prestigao kombi prestignem i njega, mozda i malo isecem i skroz odem u desnu traku jer je iskljucenje pocelo, pritom uplasim coveka koji je bio u srednjoj traci i dao migavac da ide desno (dok sam radio prestizanje i divljanje on je bio ispred Fusiona), ali sam prikocio i pustio ga ispred mene, jbg nije ni kriv ni duzan. Ovaj sa Fusionom prolazi pored i zacudjeno gleda, ja i dalje besam svirnem mu i zavrtim rukom u fazonu dal si cist.

Sve mi se skupilo danas jer zdravstveno nisam bas najbolje, a usled toga mi ni ostale stvari bas ne idu, i onda me kre*en toliko iznervira da ispadnem na kraju veci kre*en od njega. Jbna nervoza i afekt, bezveze. Ako me vidite u saobracaju, bezite sto dalje :(
Sad kad razmislim mozda nije ni bio 1km mozda je i krace nego mi je kratak fitilj, uglavnom situacija je bila od malo posle gazele do skretanja za tosin bunar.
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » petak, 4. jan. 2013. u 19:35h

Ko ono beše na forumu vozi Fusiona i strogo poštuje ograničenja? hahahaha
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 4. jan. 2013. u 19:37h

ja sam nesto razmisljao da pocnem da nosi autolak za ovde idjote sto tendenziozno i namerno parkiraju do pola trake da nemozes d aprodjes...malo da im zatamnim stakla u prolazu

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 4. jan. 2013. u 19:38h

Ja totalno postujem voznju po ogranicenju, ma cak i ispod ne smeta mi previse (sto je ovaj radio) nego me nervira kad neko ne obraca paznju sta radi u saobracaju, da toliko dugo vozi paralelno sa nekim bez da ga obidje, ne razumem.
I nije kolega Vladan, ovo je bio neki bas svetlo sivi Fusion.

Nego poenta posta nije bila da ukazem na budalu iz Fusiona vec na budalu u Mondeu :(
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » petak, 4. jan. 2013. u 19:43h

E moj Dule... Ja kad sam prošle godine radio ultrazvuk stomaka i pio nešto za čišćenje, vozio sam i po trotoarima, samo da stignem što pre kući kad me je proteralo... lol
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 4. jan. 2013. u 19:44h

totti koja te to nasekirala nabi' je na moj..... :D

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 4. jan. 2013. u 19:53h

totti piše:E moj Dule... Ja kad sam prošle godine radio ultrazvuk stomaka i pio nešto za čišćenje, vozio sam i po trotoarima, samo da stignem što pre kući kad me je proteralo... lol
I šta je bilo dalje...je si l' uspeo da stigneš??? hahahaha hahahaha
Slika Slika

totti

Poruka od totti » petak, 4. jan. 2013. u 19:54h

Uspeo, al' dal' mi veruješ da su BUKVALNO stotinke odlučivale hahahaha :doh:
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 4. jan. 2013. u 20:01h

Sreća da nisi kinuo usput.... hahahaha
Slika Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 4. jan. 2013. u 20:50h

vec vidim naslov, vozac manijak u pezou divljao, sto trotoarem, sto putem po beogradu, hitno nov zakon o bezbednosti sabracaja.

totti

Poruka od totti » petak, 4. jan. 2013. u 20:53h

To je bilo sa Fordom... :P
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 4. jan. 2013. u 20:54h

totti piše:Ko ono beše na forumu vozi Fusiona i strogo poštuje ograničenja? hahahaha
Nemamo pojma. Nisam bio ja, u svakom slucaju.

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 5. jan. 2013. u 00:05h

totti piše:Uspeo, al' dal' mi veruješ da su BUKVALNO stotinke odlučivale hahahaha :doh:
Laze, meni je dao broj coveka koji dolazi na kucnu adresu i radi dubinsko pranje!! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“