Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 tdci cudan zvuk

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Focus 1.8 tdci cudan zvuk

Poruka od pancerFF » petak, 4. jan. 2013. u 15:28h

E ovako, danas sam isao za Novi Sad, i kad sam se vracao, pre nego sto cu se popeti na venac, pocelo je da se cuje neko skripanje, kao kad neko zvace gumu. Ne mogu tacno da opisem gde se cuje zvuk, ali kao da je negde na zadnjoj desnoj strani, i najvise se cuje kad se auto nagne na zadnji desni tocak. Auto se najnormalnije ponasa i pri malim i pri velikim brzinama, ali je skripanje bas izrazeno. Bukvalno, kao kad uzmete, tvrdu gumu i pocnete da je zvacete, takav zvuk. Da li znate sta bi moglo biti, da nije amortizer, ili nesto oko toga, molim pomoc? Ili jos bolje, zvuk je slican kao kad se savija jak metal, tako nekako.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Focus 1.8 tdci cudan zvuk

Poruka od dax92 » petak, 4. jan. 2013. u 16:05h

Zvakao si gumu?! :bljak: :vid budale:

I meni prvo pada na pamet amortizer.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

pancerFF

Poruka od pancerFF » petak, 4. jan. 2013. u 16:24h

Hahahhaha, nisam ja, ali jeste moj pas, bukvalno isti zvuk, samo jaci i izrazeniji. :) Po nekoj logici i ja kao laik sam pomislio na to, ali se auto normalno ponasa. Mozda deluje smesno, malo sam pod utiskom i iznerviran, ali je takav zvuk.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 4. jan. 2013. u 16:51h

Slusao sam taj zvuk na Citroenu c3, i to bas na istom mestu. Oko amortizera je bio problem, ne znam tacno sta. Isto se auto sasvim normalno ponasao. :)
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » petak, 4. jan. 2013. u 17:19h

ja sam imao takav problem na peugeotu, bila stara ona maska amortizera pa ostajala podignuta i strugala, ne znam jel focus ima te maske na amortizerima, mislim da napred nema a sad nazad neka kaze neko iskusniji
ja sam to rijesio sa malo ulja, i onda se normalno vracala na mjesto kad se amortizer podigne

pancerFF

Poruka od pancerFF » petak, 4. jan. 2013. u 19:17h

Evo imao sam srecu, majstor mi je javio da mogu odmah da dodjem da vidi sta je, u pitanju je Stabilizator na prednjem desnom tocku (ono sto je neveroavtno, u voznji kao da ceo auto skripi zbog toga cuda). Iskusniji znaju sta je to, nije neki veliki kvar, 1100 dinara je deo, plus ruke nesto malo, posto se znamo i to je to. Inace, cim ga je pipnuo, cuo se isti zvuk, videlo se da je totalno olabavljen. Zamenjen je, i taj iritantni zvuk se vise ne cuje, prede Fokusinjo moj kao macor :bravo: . Eto, ako se nekom pojavi slican zvuk (ne daj Boze), znace odprilike o cemu se radi. :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“